Ακύμαντοι

Συγγραφέας: Νίκος Σκορίνης
Απόδοση: ΒΙΚΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Σκηνοθέτης: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Σκηνογραφία: ΛΙΑ ΑΣΒΕΣΤΑ
Κοστούμια: ΛΙΑ ΑΣΒΕΣΤΑ
Μουσική: ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ (επιμέλεια)
Ερμηνεύουν: (αλφαβητικά) ΛΗΔΑ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΨΩΜΑΣ κ.ά.

Περιγραφή

Την σκηνική μεταφορά του πολιτικού μυθιστορήματος του Νίκου Σκορίνη «ΑΚΥΜΑΝΤΟΙ», επιχειρεί ο Θέμης Μουμουλίδης . Ένα προκλητικό εγχείρημα καθώς πρόκειται για ένα σύγχρονο λογοτεχνικό κείμενο, που φτάνει στα όρια του πολιτικού θρίλερ, με έντονες αναφορές στην μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Περισσότερα

5η Εποχή

«Ακύμαντοι είναι όσοι δεν θα τους παρασύρει ο χείμαρρος».

Σε ένα κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, η μια γενιά «τζογάρει» το μέλλον της επόμενης. Η ιστορία μιας κοινωνίας που αναπτύχθηκε πάνω σε ένα μοντέλο που «έδινε φαί στο παρόν για να υποθηκεύσει το μέλλον». Ένα πολιτικό θρίλερ που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα της νέας εποχής, λίγο πρίν την καινούργια πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης.

Η ιστορία τεσσάρων φίλων που γεννήθηκαν την Πρωτοχρονιά του 1949. Τους παρακολουθούμε από τις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ. Δυο δολοφονίες, είναι η αιτία να μπλεχτούν σε μια μεγάλη περιπέτεια, γεμάτη αναζητήσεις, συγκρούσεις, έρωτες και αμφισβητήσεις...

Θύτες και θύματα, ρομαντικοί και κυνικοί, αναζητούν την ταυτότητα της εποχής που τους διαμόρφωσε. Προσπαθούν, κάνουν λάθη, ανακαλύπτουν κρυμμένες αλήθειες, συνεχίζουν τον αγώνα τους σε ένα παιχνίδι που ίσως να τους ξεπερνά.

«Ακύμαντοι είναι όσοι δεν θα τους παρασύρει ο χείμαρρος».