Ανακύκλωση

Αρχείο Παίχτηκε από 25/04/2018 έως 30/05/2018
στο ProjectR Stage
Κείμενο: Νίκος Μπίμπιζας
Σκηνοθέτης: Νίκος Μπίμπιζας
Σκηνογραφία: Αθηνά Γιαμπάνη
Κοστούμια: Αθηνά Γιαμπάνη
Φωτισμοί: Ιωάννης Κλειδέρης
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Μπάζας, Γιάννης Τζίτζης, Κωνσταντίνα Βαρβαρήγου
Φιλική Συμμετοχή: Περικλής Λιανός, Παύλος Θωμόπουλος

Περιγραφή

Το θεατρικό έργο πραγματεύεται τις τελευταίες ώρες της ζωής του Πέτρου Γεράνη, του τελευταίου Έλληνα στη Κυψέλη ο οποίος βρίσκεται τεμαχισμένος μέσα σε έναν κάδο ανακύκλωσης.

Περισσότερα

Το λογικό και το παράλογο ακροβατεί καθώς ο ήρωας μας μέσα από εσωτερικές αναζητήσεις προσπαθεί να βρει το νόημα της ζωής όντας νεκρός...

Συντελεστές:
Βοηθός Σκηνοθέτη: Πάνος Χαλακατεβάκης
Παραγωγή: Θεατρική Εταιρεία Replica

Βίντεο

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όπως είπαν οι άλλοι, ωραία παράσταση. Ο πρωταγωνιστής είχε καλή άρθρωση ώστε μπόρεσα να καταλάβω όλες τις λέξεις. Όντως όταν η άρθρωση των ηθοποιών δεν είναι τέλεια, εγώ χάνω λέξεις γιατί τα ελληνικά δεν είναι η γλώσσα μου, για αυτός ο λόγος είμαι ανελέητος κριτής σχετικά με την προφορά τους. Παρεμπιπτόντως παρατήρησα ότι ένα αρκετά σημαντικό κλάσμα των Ελλήνων προφέρουν το σίγμα σαν το γαλλικό "ch" ή το αγγλικό "sh". Νομίζω ότι δεν το συνειδητοποιούν ούτε αυτοί που το λένε έτσι ούτε αυτοί που το ακούνε. Ίσως να είναι η φυσική εξέλιξη της γλώσσας... Ωστόσο, όταν οι ηθοποιοί το κάνουν, (σαν "kochmoch" για κόσμος) το βρίσκω ασχημο. Εδώ, ο ηθοποιός δεν το έκανε.
    Όσο αφορά την πλοκή, δεν είχε πολύ συνοχή κατά την γνώμη μου, αλλά αν και όχι αξέχαστο, ήταν διασκεδαστικό. Τουλάχιστον, δεν ήθελα να κοιμηθώ ούτε λεπτό, και δεν ήθελα να φύγω, μολονότι είναι κάτι που μου συμβαίνει αρκετά συχνά στο θέατρο. Για μια παράσταση που με υψώνει και που θα μείνει στο μυαλό μου, πρέπει να αντέχω τρεις, τέσσερεις που δεν επιτυγχάνουν αυτόν τον σκοπό. Αυτή η παράσταση δεν θα παραμείνει, νομίζω, αλλά τουλάχιστον δεν μετάνιωσα τον χρόνο που πέρασα εκεί ούτε την μετακίνηση.