Αγγελική

Αρχείο Παίχτηκε από 03/10/2016 έως 17/10/2016
στο Θέατρο "Τ" (Θεσσαλονίκη)
Διάρκεια: 75'
Κείμενο: Αγγελική Ματθαίου
Διασκευή: Κατερίνα Δαμβόγλου
Σκηνοθέτης: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Jorge Arbert
Ερμηνεύουν: Robin Beer, Κατερίνα Δαμβόγλου

Περιγραφή

Ακολουθώντας τους δρόμους του Σάιμον Μακ Μπέρνυ και των Complicite, με τους οποίους έχουν συνεργαστεί αρκετές φορές, αλλά και τις αρχές του θεάτρου του Lecoq, οι Fly Theatre, φέρνουν την Αγγελική και στη Θεσσαλονίκη. Η παράσταση που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία πέρσι στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, θα κάνει μια στάση στο Θέατρο Τ, για έξι μόνο παραστάσεις, πριν επιστρέψει και πάλι στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, όπου θα επαναληφθεί και φέτος.

Περισσότερα

 Από τους Fly Theatre

Η Αγγελική είναι μια παράσταση για τρεις ηθοποιούς που επιχειρούν με απλά μέσα –την κουκλοπαιχτική, τη μιμική και τα σώματά τους– να μεταφέρουν επί σκηνής το ταξίδι της ζωής της Αγγελικής Ματθαίου και να μιλήσουν για το σημαντικότερο ζήτημα των καιρών μας, την προσφυγιά.

 Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Η Αγγελική Ματθαίου, όπως μας υπαγορεύει το κείμενο στην αρχή της παράστασης, είναι «…παιδί της Λωζάνης. Της συνθήκης της Λωζάνης». Η ιστορία της ξεκινά στα 1922 στο σπίτι της, όταν η ηρωίδα ήταν μόλις 6 χρονών. Με την Καταστροφή της Σμύρνης η οικογένειά της αιχμαλωτίζεται από την τουρκική στρατοχωροφυλακή (τσανταρμάδες). Κι έτσι ξεκινά ένα πολύχρονο οδοιπορικό προς τα ενδότερα της Τουρκίας στη διάρκεια του οποίου χάνει όλη της την οικογένεια. Έπειτα από χρόνια καταλήγει στην Αθήνα και τέλος στο Ρέθυμνο. Το μεταναστευτικό είναι ένα φλέγον ζήτημα που συνεχίζει να διχάζει την κοινή γνώμη σε όλη την Ευρώπη. Μέσα από την προσωπική ιστορία της Αγγελικής τίθεται ξανά το ερώτημα “Τί εστί εθνική ταυτότητα;” “Τί εστί έθνος;”

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Αγγελική Ματθαίου
Διασκευή κειμένου: Κατερίνα Δαμβόγλου
Σκηνοθεσία–Δημιουργία: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Jorge Arbert
Διανομή Περιοδείας: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Ορφέας Γεωργίου
Σκηνικά /Κοστούμια /Σχεδιασμός Ήχου & Φώτων: Fly Theatre
Παραγωγή: Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία “Βασίλης Δαμβόγλου”
Φωτογραφίες: Βασίλης Κοτρότσος, Κύνθια Κινδελή

Η ΟΜΑΔΑ FLY THEATRE
Η ομάδα Fly Theatre αποτελείται από τους Robin Beer και Κατερίνα Δαμβόγλου. ‘Εχοντας ολοκληρώσει θεατρικές σπουδές και μεταπτυχιακούς κύκλους στο σωματικό θέατρο στην Ελλάδα και την Αγγλία, εκπαιδεύτηκαν και οι δυο στις θεατρικές αρχές του Jacques Lecoq στη σχολή LISPA.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, έχουν συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες του θεάτρου στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως με τον Simon McBurney, το Blind Summit Theatre και τους Theatre Rites, ενώ το 2014 αποφάσισαν να φέρουν την ξεχωριστή εμπειρία τους πάνω στο σωματικό θέατρο στην Ελλάδα.

www.flytheatre.org

www.facebook.com/flytheatregreece