493

Από την Αντιγόνη στη Μήδεια

από 09/11 έως 22/03
Διάρκεια: 90'
Κείμενο: Κώστας Γάκης (σε συνεργασία με την Ανθή Φουντά
Σκηνοθέτης: Κώστας Γάκης
Σκηνογραφία: Στέφανος Λώλος
Κοστούμια: Σάλι Αλάραμπι, Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Φωτισμοί: Στέλιος Πλασκασοβίτης, Στέφανος Λώλος
Μουσική: Κώστας Γάκης
Μουσική σύνθεση: Κώστας Γάκης
Ερμηνεύουν: Κώστας Γάκης, Μαρία Παπαφωτίου
Τραγουδούν: Ίρις Κανδρή
Παίζουν μουσική: Στέλλα Ζιοπούλου

Περιγραφή

η παράσταση του Κώστα Γάκη, «Από την Αντιγόνη στη Μήδεια», μετά τα απανωτά sold out, συνεχίζει την απόλυτα επιτυχημένη πορεία της και αλλάζει ημέρες από 2 Φεβρουαρίου. Πλέον από 2 Φεβρουαρίου θα παίζεται κάθε Σάββατο 21:15 και Κυριακή στις 19:00 στο θέατρο Άλφα.Ιδέα.

Περισσότερα

Μια παράσταση - κατάδυση στα έγκατα της γυναικείας φύσης όπως αυτή προκύπτει από δέκα εξέχουσες γυναικείες παρουσίες της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, με τον μοναδικό τρόπο που τις αποτύπωσαν ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής και ο Ευριπίδης είτε ως αρχετυπικές μορφές, είτε ως βαθιά ανθρώπινες και ένσαρκες οντότητες.

Ο ποιητής, διαρκώς παρών στο ταξίδι της σκηνής, τρώει τις ίδιες του τις σάρκες για να δώσει σάρκα στο παλλόμενο όραμά του, να δημιουργήσει ένα εξίσου παλλόμενο, ρευστό, πολλές φορές γεμάτο εσωτερικές συγκρούσεις και δημιουργικές αντιφάσεις σκηνικό ποίημα, με επίκεντρο τη γυναικεία ψυχοσύνθεση.

Πίσω από τη δράση των δύο ηθοποιών (Κώστας Γάκης - Μαρία Παπαφωτίου) ανατέλλει ο ευφάνταστος κόσμος των video ή των live captures, πότε σαν ένας τρισδιάστατος ου-τόπος καμωμένος από μινιατούρες που μεταχειρίζονται σε παρόντα χρόνο οι ηθοποιοί, πότε ως τοπία του Αιγαίου που λειτουργούν ως ένας φυσικός καμβάς των δραμάτων, και πότε σαν μια σπαρακτική εστίαση στις λεπτομέρειες των προσώπων των γυναικών.

Μετά τη διεθνή πρεμιέρα της παράστασης στη Σεούλ πριν δύο χρόνια και την εκ νέου συμμετοχή της στο  Busan International Performing Arts Festival (ένα από τα πιο σημαντικά θεατρικά φεστιβάλ του κόσμου)στη Νότιο Κορέα, η παράσταση επιστρέφει στην Ελλάδα, στο φυσικό της θεατρικό σπίτι, το θέατρο Άλφα.Ιδέα.

Σε ένα ταξίδι που οι θεατές γίνονται μέρος του σκηνικού κόσμου της παράστασης, ανεβαίνουν στην σκηνή μαζί με τους ηθοποιούς για να παρακολουθήσουν με τελείως διαφορετικό τρόπο τη σκηνική δράση.

Video art: Κώστας Γάκης
Επιμέλεια κίνησης: Ευθύμης Χρήστου  
Βοηθοί σκηνοθέτη: Βίλλη Κοντονικολάκη, Ισμήνη Πρωίου

Φωτογραφίες

Βίντεο

Πότε & Πού

Άλφα-Ιδέα

από 09/11 έως 22/03
Πατησίων 37 και Στουρνάρη, Αθήνα
Τηλ: (210) 5221444, 5238742 Email: http://www.alfaidea.gr Website: www.alfaidea.gr/

Εισιτήρια: 10 ευρώ (προπώληση), 15 ευρώ (ταμείο),  12 ευρώ (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, μαθητικό)
Πληροφορίες: (210) 5221444, 5238742

Ημέρες & Ώρες
Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ 21:15
Κ 19:00