Αποκάλυψη του Ιωάννη

Περιγραφή

Από τις 3 μέχρι και τις 18 Μαρτίου 2017 φιλοξενεί την την διαδραστική παράσταση ¨ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ». Μια παράσταση, όπου η μετάφραση και η έμμετρη απόδοση του σπουδαίου ελληνιστικού κειμένου στα Νέα Ελληνικά αλλά και η μουσική του πολυδιάστατου ποιητή και συνθέτη Νίκου Παπακώστα ‘’εικονογραφούνται’’ με έργα του μεγάλου μας γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη και του εξαιρετικού μας χαράκτη Νίκου Δεσεκόπουλου σε μια μοναδική παράλληλη εικαστική παρουσία.

Περισσότερα

Η Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα και το εξωτερικό και οι κριτικές που απέσπασε υπήρξαν διθυραμβικές από όλα τα ΜΜΕ. Να σημειωθεί ότι το έργο, όπως ανέβηκε στο θέατρο Saint Michel των Βρυξελλών, μεταδόθηκε από την ΕRΤ WORLD σε ολόκληρο τον κόσμο, η δε παράσταση από τον καθεδρικό ναό του Τιμίου Σταυρού και του Αρχαγγέλλου Μιχαήλ στο Λονδίνο παρουσιάστηκε από την HELLENIC TV σε ολόκληρη την Ελληνική ομογένεια.

Η απαγγελία του κειμένου γίνεται από τον καταξιωμένο  ραδιοφωνικό παραγωγό και δημοσιογράφο, Γιάννη Γαβρίλη, και τον ίδιο τον ποιητή και συνθέτη της μουσικής που συνοδεύει ολόκληρη την παράσταση Νίκο Παπακώστα.

 

Ημέρες και ώρα λοιπών εκδηλώσεων.

 Σάββατο 4 Μαρτίου, ώρα 18.00
Ξενάγηση - παρουσίαση στο εικαστικό μέρος
από τον Δημήτρη Παυλόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή
της Ιστορίας και Αρχαιολογίας (Τμήμα Αρχαιολογίας Εθνικού
- Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) και τους εικαστικούς Ν.Δεσεκόπουλο - Θ.Παπαγιάννη.

Κυριακή 12 Μαρτίου , ώρα 12.00
Ξενάγηση από την Ιστορικό Τέχνης Λήδα Καζαντζάκη και τους εικαστικούς Ν.Δεσεκόπουλο – Θ.Παπαγιάννη.

Τετάρτη 15 Μαρτίου ώρα 18.00
Ομιλία με θέμα
‘’ Συλλογές, συλλέκτες και έργα τέχνης’’ Διοργάνωση Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, ομιλητές:
Γιάννης Παπακωνσταντίνου -Γιώργος Ριζόπουλος ( συλλέκτες )
Νίκος Σταυρακαντωνάκης ( πρόεδρος της ΕΕΧ ).