Άσμα ασμάτων

Αρχείο Παίχτηκε από 06/10/2017 έως 05/11/2017
στο Από Μηχανής
Μετάφραση: Χαράλαμπος Μαγουλάς
Σκηνοθέτης: Βαλάντης Φράγκος
Σκηνογραφία: Γιάννης Θεοδωράκης
Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη
Μουσική: Μίμης Νικολόπουλος
Ερμηνεύουν: Ελένη Ζαραφίδου, Αουλόνα Λούπα, Ιωάννα Μάντζαρη, Νίκος Νικολαΐδης, Χρήστος Τσαβλίδης

Περιγραφή

Το Άσμα Ασμάτων, ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Παγκόσμιας Γραμματείας, θα παρουσιάζεται στο Από Μηχανής Θέατρο, σε παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης μαζί με την Ομάδα Θεάτρου Τhe 3rd person theatre group. 

Περισσότερα

ΚΑΤΩ ΣΚΗΝΗ

Σε σκηνοθεσία Βαλάντη Φράγκου, από την βραβευμένη με την Ibsen Scholarship 2013 Ομάδα Θεάτρου «Τhe 3rd person theatre group».

Δραματουργία: Σέβη Ματσακίδου
Κίνηση: Μαρία Φουντούλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Βουδούρης
Video: Βαγγέλης Κολότσιος
Σχεδιασμός αφίσας: Μαγδαληνή Στεφανάτου

Βίντεο

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν αυτό ήταν το Άσμα Ασμάτων, φωνάξτε τον Σολομώντα να το ξαναγράψει!.... Ευτυχώς το μαρτύριο -όπου εκτός των άλλων ''γραφικών'', τύπου δραματικής σχολής, με ανεξεταστέο τον σκηνοθέτη- κράτησε μόλις μία ώρα. Η ανυπόφορα έντονη μυρωδιά από τη φρέσκια λαδομπογιά που έχουν περάσει όλο τον χώρο του ''Από Μηχανής'', ήταν τουλάχιστον υπνωτιστική. Σπεύσατε(;) με σκάφανδρο!

  2. Σκέτη απογοήτευση, παρόλο που ήταν μόνο 1 ώρα δεν κατάφερε να μου κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον και κοιτούσα το ρολόι συνεχώς για το πότε τελειώνει. Από ένα σημείο και πέρα δεν πρόσεχα τι λέγαν.
    Κατανοώ βέβαια τις δυσκολίες που βιώνουν σε αυτούς τους καιρούς κρίσης οι ηθοποιοί (κι όχι μόνο), καθώς και τις φιλότιμες προσπάθειές των συγκεκριμένων να εντυπωσιάσουν αλλά δυστυχώς για να είμαι ειλικρινής δεν πέτυχαν να αποδώσουν τα υψηλά νοήματα του συγκεκριμένου έργου. Αντίθετα μάλιστα αισθάνθηκα ότι τα ξεφτιλίσανε πλήρως. Το γεγονός ότι κινείσαι στην σκηνή δεν σε καθιστά ηθοποιό. Φιλική συμβουλή: εάν αποφασίσετε να πάτε με τον/την σύντροφό σας, καλύτερα μην καθίσετε στην πρώτη σειρά, εκτός εάν είστε ανοιχτός-ή με το ενδεχόμενο να τον-την πλησιάσουν και να τον-την αγγίξουν ή φιλήσουνε οι ηθοποιοί.
    Και για να κρίνετε εάν συμφωνείτε με το αισθητικό μου κριτήριο ή όχι, θα σας αντιπαραβάλλω άλλα έργα τα οποία έχω παρακολουθήσει θεωρώ προσωπικά ως θέατρο πραγματικά ποιοτικό, και μάλιστα υψηλής ποιότητας, με πραγματικά ταλαντούχους ηθοποιούς που ζούνε τον ρόλο τους στο ζουμί και σε πείθουνε: Πηνελόπη Δέλτα, Ελευθέριος Βενιζέλος, Άμλετ VS τέλμα, Τα στηρίγματα της κοινωνίας, Ποιος σκότωσε την αντιβίωση κλπ.