Μπλοκ Ιχνογραφίας

Διάρκεια: 70’ (χωρίς διάλειμμα)
Σκηνοθέτης: Άννα Σωτρίνη
Ερμηνεύουν: Χρήστος Κάλλοου, Ioustina Maciaszek

Περιγραφή

Ξανά επί σκηνής η θεατρική παράσταση «ΜΠΛΟΚ ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑΣ», από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου και κάθε Τρίτη, στον πολυχώρο ΛΥΧΝΟΣ , στο Γκάζι, κατόπιν απαιτήσεως φιλοθεάμονος κοινού που διαμένει εις Αθήνας και πέριξ αυτής.

Υπενθυμίζεται ότι η ποιητική συλλογή του Κ. Καρτελιά «Μπλοκ Ιχνογραφίας» που σκηνοθέτησε η Άννα Σωτρίνη, ανέβηκε στο black box του Ιδρύματος Μ.Κακογιάννης, από τις 29 Οκτωβρίου, έως τις 9 Νοεμβρίου, σημειώνοντας αξιοσημείωτη επιτυχία.

Περισσότερα

Το story της παράστασης:

Το «Μπλοκ Ιχνογραφίας» είναι μια παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη ποιητική συλλογή του Κώστα Καρτελιά (εκδόσεις «Αιγόκερως», 2014), σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Μιχάλη Γρηγορίου.

Η σκηνοθέτις Άννα Σωτρίνη, η οποία έχει ασχοληθεί από το 1994 με τη δραματουργική επεξεργασία και τη σκηνοθεσία μιας μεγάλης γκάμας λογοτεχνικών κειμένων (από τον «Λάμπρο» του Διονύσιου Σολωμού έως το Πιτσιμπούργκο» της Σώτης Τριανταφύλλου) μεταφέρει στη σκηνή την ποιητική αφήγηση ενός άνδρα που παρατηρεί την καθημερινότητα αλλά ανατρέχει διαρκώς και στη μνήμη.

Το εσωτερικό ταξίδι του ήρωα γίνεται θεατρικό υλικό που εικονοποιεί καλειδοσκοπικά τις αναμνήσεις, τους συνειρμούς και τις σκέψεις του σε μια παράσταση που παίζει με το χρόνο και «υπονομευτικά» χρήζει συμπρωταγωνίστρια του αφηγητή ή και απόλυτη πρωταγωνίστρια μια γυναίκα.

Ο Χρήστος Κάλλοου, επιστρέφοντας από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, μαζί με την Ioustina Maciaszek αναλαμβάνουν τους δυο σχεδόν αρχετυπικούς ρόλους του άνδρα και της γυναίκας: Εκείνος, λίγο πριν από το τέλος της ζωής του, κάνει τον ιδιότυπο προσωπικό απολογισμό του που εμπεριέχει ματαίωση, ήττα, μοναξιά,

Σκηνικά/ δραματουργική επεξεργασία/σκηνοθεσία /σχεδιασμοί φωτισμών: Άννα Σωτρίνη
Σκηνικά– Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη
Μουσική:Μιχάλης Γρηγορίου
Video : Ευάγγελος Κάλλοου
Α΄ βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Πιταούλη
Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Λίνα Νταμάνη
Στο βίντεο της παράστασης συμμετέχουν οι:  Μαρία Μπονδούκα , Θάλεια Κουντουράκη, Ιωάννα Πιταούλη, Λίνα Νταμάνη και Μαρίνα Τσιαμαντά.