Δανεικά παπούτσια

Αρχείο Παίχτηκε από 20/02/2017 έως 09/04/2017
στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Ερμηνεύουν: Χριστίνα Μαξούρη
Τραγουδούν: Χριστίνα Μαξούρη

Περιγραφή

Λόγω μεγάλης επιτυχίας, τα Δανεικά παπούτσια θα συνεχίσουν να «περπατούν» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, ξανά από 20 Φεβρουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15.

Έπειτα από ένα 2ετή κύκλο sold out παραστάσεων στην Αθήνα, με εκτενή περιοδεία στην Ελλάδα και μετακλήσεις στο Λονδίνο (Soas University / The Hellenic Centre), το Παρίσι (Maison d’ Europe et d’ Orient) και το Μιλάνο (Piccolo Teatro), η Χριστίνα Μαξούρη επιστρέφει στην Αθήνα, να περπατήσει για τα τελευταία φορά, στα βήματα αυτών των Παπουτσιών.

Περισσότερα

 μία (σχεδόν) solo & a cappella μουσική παράσταση

«Δανείζεται» παλιές και νέες μελωδίες και τις ερμηνεύει a cappella ή με τη συνοδεία τριών ξεχωριστών μουσικών, πλάι σε αποσπάσματα από τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία.

Τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάνου Λοΐζου, Ελένης Καραΐνδρου, Άγγελου Τριανταφύλλου, George Bizet, Tomas Méndes κ.ά, συνομιλούν με κείμενα των Γιάννη Ρίτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Τάσου Λειβαδίτη, Γιάννη Κοντού, Ντίνου Χριστιανόπουλου, Jalaluddin Rumi.

Μια παράσταση, που φτιάχτηκε ακολουθώντας κυρίως συναισθηματικούς συνειρμούς, με σκοπό την κατάργηση της απόστασης μεταξύ κοινού κι ερμηνευτή.

Το περιεχόμενο και η δομή, διαμορφώνονται σύμφωνα με τον χώρο, τη χώρα και τους συμμετέχοντες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη - Επιλογή τραγουδιών & κειμένων - Ερμηνεία: Χριστίνα Μαξούρη
Μουσικοί: Τσέλο: Σοφία Ευκλείδου, Βιολί: Μιχάλης Βρέττας, Τρομπόνι - Τραγούδι: Βασίλης Παναγιωτόπουλος
Κατασκευή ομπρελοφοίνικα: Μυρτώ Κοσμοπούλου
Ηχητικός σχεδιασμός: Γιάννης Παξεβάνης
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθοί παραγωγής: Έφη Κουφοπούλου, Νουρμάλα Ήστυ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπορεί η χαρισματική ηθοποιός να «δανείζεται» μελωδίες και λόγια άλλων, για να πορευτεί σ' αυτό το υπέλαμπρο ταξίδι της στη σκηνή, ωστόσο καταφέρνει να πατά γερά στα δικά της "παπούτσια" στη σκηνή και να χαρίζει στο κοινό 80 σπάνια λεπτά και λυτρωτικά που απαλύνουν τις ψυχές και ταξιδεύουν τον νου μαγικά. Χαίρομαι πολύ που έλαβα μέρος σ' αυτό της το ταξίδι προς το "φως". Καταφέρνει με τον λόγο και τα τραγούδια της να σβήσει κάθε σκοτεινιά, βγαίνεις έξω με καθαρό νου και σκέψη και νιώθεις ότι η ψυχή σου αναπνέει ξανά! Ευχαριστώ πολύ!

  2. Αμιγώς μουσική παράσταση διάρκειας 70 λεπτών που ακολουθεί συναισθηματικούς συνειρμούς της ερμηνεύτριας σε μια προσπάθεια να φέρει ξανά κοντά της ότι κινδυνεύει να απομακρυνθεί, δηλαδή μνήμες της παιδικής και εφηβικής της ηλικίας, μαζί με τραγούδια και αποσπάσματα κειμένων που τη συντρόφευσαν και τη σημάδεψαν κατά την ενηλικίωσή της, καθώς και στο μετέπειτα πέρασμά της στην ωριμότητα !.
    Στην παράσταση, με πολύ λιτή μορφή και τρόπο παρουσίασης, ερμηνεύονται τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάνου Λοΐζου, Ελένης Καραΐνδρου, Άγγελου Τριανταφύλλου , George Bizet, Tomas Méndes κ.ά, τα οποία σε μικρές ανάσες της τραγουδίστριας συνταξιδεύουν με κείμενα των Γιάννη Ρίτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Τάσου Λειβαδίτη, Γιάννη Κοντού, Ντίνου Χριστιανόπουλου, Jalaluddin Rumi και όλα αυτά μαζί απαρτίζουν τα «δανεικά» της παπούτσια !..
    Όσον αφορά τη δομή της παράστασης, αρχικά λαμβάνει χώρα μια 40λεπτη solo και a capella ερμηνευτική προσέγγιση των ανωτέρω, σε υποτονικό και νοσταλγικό ύφος , ενώ τη διαδέχεται μια 30λεπτη παρουσίαση, συνοδεία μουσικών (βιολί, τσέλο, τρομπόνι), με σαφώς πιο μελωδικό και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, στην οποία περιλαμβάνεται και ένα απ'τα τραγούδια που σύντομα πρόκειται να περιληφθούν στο πρώτο προσωπικό της album !.