Distortion

Αρχείο Παίχτηκε από 03/05/2022 έως 11/05/2022
στο Τόπος Αλλού
Διάρκεια: 50'
Σύλληψη: Στάθης Ιωάννου
Κείμενο: Θάνος Πρίτσας
Δραματουργική επεξεργασία: Μάκης Φάρος
Σκηνογραφία: Ευδοκία Βεροπούλου
Κοστούμια: Ευδοκία Βεροπούλου
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Μουσική σύνθεση: Στάθης Ιωάννου
Χορογραφία: Αλίκη Καζούρη
Χορεύουν: Ειρήνη Γεωργίου, Νίκος Καλύβας, Λουκία Κονιδάρη, Χαρά Κότσαλη, Γιάννης Οικονομίδης, Ηλιάνα Παρασκευοπούλου, Ράνια Φόβου

Περιγραφή

Η Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «Χορευτές» παρουσιάζει από 3 έως 11 Μαΐου 2022 στις 21:00 (εκτός από 9/5) την παράσταση «Distortion» στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ (Κεφαλληνίας 17, Κυψέλη).

Περισσότερα

από την Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης

ΧΟΡΕΥΤΕΣ

Τα γεγονότα δεν έχουν πάντα λογική ακολουθία. Βαίνουν παράλληλα, αποκλίνουν στιγμιαία, ακολουθούν διαφορετικές πορείες, ενίοτε διασταυρώνονται. Σε κάθε παύση που συναντάς, επισημαίνεις πως τίποτα δεν είναι όπως τη στιγμή που ξεκίνησες. Τίποτα δεν μαρτυρά την προηγούμενη κατάσταση. Η παραδρομή της σκέψης, η μικρή παρέκκλιση της κίνησης, η πνοή του φωτός, το βλέμμα που αποσπάται και καθοδηγείται αλλού, ένας έντονος ήχος, ένας άγνωστος ήχος, η σιωπή, αλλοιώνουν, παραμορφώνουν την αίσθηση της πραγματικότητας, την αίσθηση του ίδιου του εαυτού μας. Κομμάτια μας αυτονομούνται, μεταμορφώνονται και ακολουθούν νομοτελειακά αυτή την πορεία.

Το βλέμμα, η συνείδηση του άλλου απομονώνουν σημεία του σώματος μας, της συμπεριφοράς και του χαρακτήρα μας για να τα ορίσουν παραμορφώνοντάς τα. Η παραμόρφωση σε κάθε στιγμή, η παραμόρφωση ως νομοτέλεια, ως ο μοναδικός τρόπος μετάβασης, ο μοναδικός τρόπος θέασης, ο τόπος του σφετερισμού της λογικής και της παρακμής των επιχειρημάτων.

Το έργο έχει ως στόχο να ακολουθήσει ένα δρόμο που αλλάζει ασταμάτητα κατεύθυνση, επιχειρώντας να φτάσει σε έναν προορισμό που ολοένα και απομακρύνεται, ακολουθώντας μια ύπαρξη που αδιάκοπα αλλοιώνεται, ένα συνεχές, αποτελούμενο από στιγμιαίες παραμορφώσεις.

Λίγα λόγια για την Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΧΟΡΕΥΤΕΣ»

Η Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΧΟΡΕΥΤΕΣ» ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1993 από την Μαρία Ανθυμίδου, την Αλίκη Καζούρη και τον Μιχάλη Ναλμπάντη, στην Αθήνα, μετά από πολύχρονη συνεργασία. Η ομάδα είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία, που επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού από το έτος της ίδρυσής της ως και το 2008, καθώς και το 2021, έχει επιχορηγηθεί με πέντε ευρωπαϊκά προγράμματα και έχει ολοκληρώσει πολλές συμπαραγωγές, όπως με το Δήμο Ροδίων, το Ίδρυμα Αβέρωφ, την ομάδα Αμφίδρομο στη Λευκωσία, το BIOS κ.α. Μέχρι σήμερα η ομάδα έχει παρουσιάσει 35 παραγωγές και έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 500 παραστάσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική και την Λατινική Αμερική. Οι «ΧΟΡΕΥΤΕΣ» έχουν συνεργαστεί με ένα πολύ μεγάλο αριθμό Ελλήνων και ξένων χορευτών, μουσικών και εικαστικών, με διεθνείς χορογράφους, όπως ο James Lepore, o Enzo Cosimi, o Vicente Saez, o Jeremy Nelson και ο Kurt Koegel. Έχουν διοργανώσει δυο multimedia φεστιβάλ στην Αθήνα, σεμινάρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και διαλέξεις σε συνεργασία με Ελληνικά και Διεθνή Πανεπιστήμια. Στόχος της ομάδας είναι να δίνει το “παρών” στην ελληνική χορευτική ζωή, με ένα σχήμα που συνεχώς προσκαλεί κοντά του νέους

Επικοινωνία – Δημόσιες σχέσεις: Δέσποινα Ερρίκου, Ράνια Παπαδοπούλου

Παραγωγή: Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης ΧΟΡΕΥΤΕΣ

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Φωτογραφίες

2 ΣΧΟΛΙΑ

    • Η παράσταση άρχισε με καθυστέρηση 15 λεπτά. Επιεικώς απαράδεκτο. Μια κοπέλα από το κοινό τράβαγε ασταμάτητα φωτογραφίες με την φωτογραφική της μηχανή. Μια άλλη ήρθε (και την είδαν οι ταξιθετες) και φοραγε απλά ένα μαντήλι στη θέση της μάσκας (θέση δεξιά, Δ 1 ή τουλάχιστον εκεί κάθισε). Η έξυπνη της βραδιάς. Τα παραπάνω τα χρεώνω απόλυτα στην ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ του προσωπικού του θεάτρου. Στα της παράστασης τώρα. Ενδιαφέρουσα. Είχε ένταση, έκφραση και πλαστικοτητα στις κινήσεις. Στον αντίποδα, δυστυχώς η χορογραφία έκανε αρκετές κοιλιές κατά διαστήματα... υπήρχαν ανούσιες και αναρθρες κραυγές / κλάματα.... και (κάποιες) αβολες στιγμές πρόκλησης δήθεν γέλιου. Εν κατακλείδι, μια καλή βραδιά. Ευχαριστώ για την πρόσκληση..