Dogman/Το αδέσποτο παιδί

Αρχείο Παίχτηκε από 20/09/2021 έως 22/09/2021
στο Θέατρο "Τ" (Θεσσαλονίκη)
Διάρκεια: 60’
Σύλληψη: Αντιγόνη Μπάρμπα
Κείμενο: Ομάδα Exodus
Σκηνοθέτης: Αντιγόνη Μπάρμπα (Συντονισμός σκηνικής δράσης)
Σκηνογραφία: Κατερίνα Βαφειάδη
Κοστούμια: Κατερίνα Βαφειάδη
Φωτισμοί: Buba Gabedava
Κίνηση: Ιωάννα Μήτσικα
Ερμηνεύουν: Χριστόφορος Αθανασιάδης, Χριστίνα Βασιλείου, Κώστας Δεληγιαννούδης, Μιχάλης Διακονάς, Θοδωρής Ελευθεριάδης, Πέτρος Ίτσκος, Μαρία Ιωακειμίδου, Αντιγόνη Μπάρμπα, Βασίλης Ναβροζίδης, Κατερίνα Παπαγεωργίου, Ντένις Σιρκόβ, Βασίλης Φράγκος

Περιγραφή

Μετά από ενάμιση χρόνο κλειστών θεάτρων, το Θέατρο Τ επιστρέφει και, σε μία κρίσιμη περίοδο για την κοινωνία και τους καλλιτέχνες, ανοίγει αυλαία φιλοξενώντας την performance «Dogman / Το αδέσποτο παιδί» της ομάδας Exodus του Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ». Η performance παρουσιάζεται στη σκηνή του Τ για τρεις βραδιές, τη Δευτέρα 20, την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 21:30 και όλα τα έσοδά της θα διατεθούν στην οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων «ΑΡΓΩ».

Περισσότερα

από την ομάδα EXODUS του ΠΕΘΕΑ «ΑΡΓΩ»

Ένα παιδί «χωρίς κήπο» που βυθίζεται στην απελπισία, επιδιώκοντας να επιβιώσει σε μια κοινωνία που μάχεται ενάντια στα δημιουργήματά της. Ένας εξόριστος, που με όπλο του τη βία, μάχεται και καταγγέλλει. Ένα γνήσιο προϊόν της εποχής του. Πώς να ζήσει κάποιος σε μια ζωή αφόρητη;

Ο Dogman θα αποκαλυφθεί μέσα από το παρελθόν που τον στοιχειώνει. Θα τον συναντήσουμε όχι μέσα από τις λέξεις του, γιατί ο Dogman δεν μπορεί να αρθρώσει ούτε συλλαβή, αλλά μπαίνοντας στην ψυχική του σφαίρα, στην ανάμνησή του, μέσα στα ταξίδια που κάνει ο νους του. Κι έπειτα, θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα του επιτρέπουμε να γαβγίζει και να γρυλίζει ή θα του κόψουμε τη γλώσσα από τη ρίζα.

Για ακόμα μία χρονιά, η ομάδα EXODUS του ΠΕΘΕΑ «ΑΡΓΩ» πραγματεύεται ζητήματα που την αφορούν. Η χρήση ουσιών συχνά συνοδεύεται από παραβατικές και βίαιες συμπεριφορές. Η εξάρτηση από μόνη της είναι μία βία απόλυτη και «εξαναγκάζουσα», που εξουδετερώνει την ελευθερία της βούλησης και της επιλογής και σε εξωθεί, παρά τη θέλησή σου, σε συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Είναι οι μορφές βίας και η άσκησή τους πάνω στην οποία δομείται όλη η δράση. Η βία αποτελεί την αφορμή για να ξεκινήσει η πλοκή. Η βία αποτελεί και την αιτία κατ’ επέκταση που ο Dogman αναγκάζεται να προβάλλει τον «σκοτεινό» εαυτό του.

«Αν η κοινωνία είναι υπεύθυνη για τη βία της, τότε το κοινό είναι υπεύθυνο για την κοινωνία του.»

Βοηθοί συντονισμού: Μαρία Ιωακειμίδου, Χριστίνα Βασιλείου

DJ on stage: Χριστόφορος Αθανασιάδης

Guitar on stage: Πασχάλης Νικηφορίδης

Φωτογραφίες - Βίντεο: Buba Gabedava

Σχεδιασμός αφίσας: Νίκη Πάνου

Καλλιτεχνικοί συνεργάτες: Ελένη Παυλίδου, Γιώργος Χρυσικός

Μακιγιάζ: Κωνσταντίνος Τσαλής

Περισσότερα:

www.theatrot.gr

www.facebook.com/theatrot

https://fb.me/e/1Zd1bSWbR (Facebook event παράστασης)

Μέτρα προστασίας: Τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου ο χώρος θα λειτουργήσει μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες (υποχρεωτική η επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών). Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου ο χώρος θα λειτουργήσει και για ανεμβολίαστους με rapid test 48 ωρών. Η μάσκα είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια της παραμονής όλων των θεατών μέσα στο θέατρο.

Ευχαριστούμε θερμά για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων «ΑΡΓΩ», τους: Χριστόφορο Αθανασιάδη, Αντωνία Γεωργιάδου (Ο Φούρνος της Μαρτίου), Μιχάλη Διακονά (Save the Water), Νία Ηλιάδου, Γεώργιο Καζάκη (Group Project), Γρηγόριο Καλαντζή (Adam’s House), Χρήστο Καρδαμάκη, Βλαδίμηρο Μπάρμπα, Αναστάσιο Τσελούδη (Αρώματα Ζωής) και Αθανάσιο Τσιακμάκη.

Φωτογραφίες