Δον Κιχώτης

Αρχείο Παίχτηκε από 01/10/2021 έως 24/11/2021
στο Φούρνος

2ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 90'
Συγγραφέας: Mιγκέλ Ντε Θερβάντες
Διασκευή: Αγγελος Χατζάς
Σκηνοθέτης: Αγγελος Χατζάς
Σκηνογραφία: Γιάννης Γκαρδιακός
Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας
Μουσική: Βασίλης Χρηστακέας
Κίνηση: Άρτεμις Ιγνατίου
Ερμηνεύουν: Αργυρώ Λογαρά, Γιάννης Νικολάου, Διονύσης Ποταμίτης, Άγγελος Χατζάς

Περιγραφή

Η Εταιρία Θεάτρου «Νεάπολις» παρατείνει λόγω επιτυχίας και για τέσσερις μόνο τελευταίες παραστάσεις το κλασσικό αριστούργημα του Mιγκέλ Ντε Θερβάντες «Δον Κιχώτης» στο θέατρο Φούρνος, για όλες τις Τετάρτες του Νοεμβρίου στις 21:00.

Περισσότερα

Ταξιδεύουμε στα μαγικά τοπία του Θερβάντες,ανιχνεύοντας μέσα από την αριστουργηματική, ποιητική,ρηξικέλευθη και απελευθερωτική του πένα,τι σημαίνει για μάς σήμερα αυτή η «άλλη», «παράξενη», «περιπλανώμενη» ιπποτική ζωή των κωμικοτραγικών ηρώων του.

Τους αθάνατους έρωτές τους, τις μάχες τους, τις συντριβές τους, την ιλαρότητά τους και τη γοητεία του να βγαίνεις από το κάδρο της «λογικής» και να συγκρούεσαι με την κατεστημένη τάξη πραγμάτων.

Μουσική-Ηχητικό περιβάλλον: Βασίλης Χρηστακέας
Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Σωτήρης Τσακομίδης
Φωτογραφίες :Αναστασία Λουκρέζη

Παραγωγή:Εταιρία θεάτρου «Νεάπολις» http://neapolis160.blogspot.gr

Το θέατρο είναι covid free και οι θεατές θα πρέπει να επιδείξουν για την είσοδό τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου, καθώς και την ταυτότητά τους

Φωτογραφίες

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η παράσταση ήταν πολύ καλή! Οι ηθοποιοί απέδωσαν σε άριστο βαθμό τα βασικότερα και κύρια σημεία του μυθιστορήματος του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Ειδικά ο ηθοποιός που υποδυότανε το Δον Κιχώτη έδωσε μεγάλη ψυχή και η ερμηνεία του ήταν εξαιρετική και βαθιά συγκινησιακή. Η σκηνοθεσία σε συνδυασμό με τα τεχνάσματα του φωτισμού προσέφεραν μια ατμόσφαιρα κατανυκτική. Συνολικά σαν παράσταση είχε να περάσει πολλά διαχρονικά μηνύματα στους ανθρώπους που την παρακολούθησαν όπως ότι η ζωή κινείται ανάμεσα στη σφαίρα του ιδεατού και του πραγματικού, ενώ παράλληλα τα όνειρα εάν αποφασίσεις να τα κυνηγήσεις όσα εμπόδια και εάν βρεθούν στο δρόμο σου μπορείς να τα νικήσεις αρκεί να επιμείνεις. Σε κάποιο σημείο στο έργο ο Δον Κιχώτης ανέφερε πώς "Οι δυσκολίες θρέφουν το μυαλό και δεν το καθηλώνουν" καθώς όταν τις ξεπεράσεις έρχεται η κάθαρση. Όμως επειδή όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις έτσι και ο Δον Κιχώτης πραγματοποιώντας τους στόχους του αντιλήφθηκε τη ματαιόδοξη πλευρά των πραγμάτων και εκτίμησε την απλότητα της πρότερης ζωής του. Η ζωή είναι πολύ όμορφή όταν είναι απλή ! Συνάμα, τόνισε την αναγκαιότητα του έρωτα στη ζωή των ανθρώπων, τη ζωτικότητα που δίνει όταν είναι αληθινός και αμοιβαίος αλλά και το μικρό θάνατο που βιώνουν οι ανθρώπινες ψυχές όταν κάτι τελειώνει. Επιπλέον, οι ισορροπίες είναι λεπτές και η ζωή και ο θάνατος κάνουν τραμπάλα τους ανθρώπους.