Εμπρός, λοιπόν, όλοι μαζί

Διάρκεια: 60'
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Σκηνοθέτης: Αναστάσης και Κωστής Βοζίκης
Ερμηνεύουν: Αναστάσης και Κωστής Βοζίκης

Περιγραφή

Μια δραματοποιημένη αφήγηση με ζωντανή μουσική παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά από τον Αναστάση Ροϊλό και τον Κωστή Βοζίκη.

Περισσότερα

Η συνταγή είναι σχετικά απλή. Παίρνουμε έναν ηθοποιό, έναν μουσικό, τις ωραιότερες ιστορίες του αγαπημένου μας παραμυθά, γράφουμε τη μουσική, προσθέτουμε πολύ κέφι, καλπάζουσα φαντασία, αρκετό αυτοσχεδιασμό και… ε, δε θα σας τα  πούμε και όλα!

Ο ηθοποιός Αναστάσης Ροϊλός και ο μουσικός Κωστής Βοζίκης μας ταξιδεύουν στις μαγικές ονειροχώρες του Ευγένιου Τριβιζά. Πλέκοντας παραδοσιακές αφηγηματικές τεχνικές και σύγχρονα μουσικά μοτίβα, με το γλαφυρό ύφος, την εφευρετικότητα της γλώσσας, αλλά και τη σπαρταριστή φαντασία του συγγραφέα, προτείνουν μια νέα διάσταση στο χώρο του σύγχρονου παραμυθιού. Με εργαλεία τους θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς και την πρωτότυπη μουσική, που γράφουν για κάθε παραμύθι, προσκαλούν τα παιδιά σε ένα ταξίδι στον κόσμο του Ευγένιου Τριβιζά, που διασκεδάζει, αλλά και προβληματίζει γύρω από ποικίλα ζητήματα, ενώ παράλληλα καλλιεργεί τη φαντασία τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Θεμιτή έως αναγκαία είναι η συμμετοχή των παιδιών στην πορεία της ιστορίας τα οποία με τη βοήθεια των δύο αφηγητών - εμψυχωτών καταφέρνουν να λύσουν το μυστήριο του παραμυθιού.

Η Κούλα η Κατσικούλα με την κόκκινη κουκούλα

Ο ένας πίσω από τον άλλο, η Κούλα η κατσικούλα η καλή νοικοκυρούλα με την κόκκινη κουκούλα, ο Μπούνι-Μπούνι το στρουμπουλό μπαρμπούνι με το μπλε  μπαστούνι, ο Ρίκι-Τίκι το σκανταλιάρικο ποντίκι με το βερικοκί σαρίκι, ο Χασμουριγιάμα το νυσταλέο λάμα με την κρεμ καφέ πιτζάμα και ένας μπαφιασμένος μπούφος, που του πάει πολύ ο άσπρος του ο σκούφος, ξεκινάνε ένα απριλιάτικο πρωί για να ζητήσουν από τον ατρόμητο ιππότη, που ζει στο αλαβάστρινο κάστρο να ανοίξει έναν μπουφέ μέσα στον οποίο φοβούνται ότι  κρύβεται ένας επικίνδυνος δράκος. Όταν όμως ανοίγουν τον μπουφέ, κάτι απροσδόκητο τους περιμένει! Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί να λύσουμε το  μυστήριο.

​Ο Άβυ το κουνάβι και η Φιφίτσα η νυφίτσα

Αποφασισμένοι να μαδήσουνε μια μαργαρίτα και να μάθουνε επιτέλους ποιον αγαπάει η Φιφίτσα η όμορφη νυφίτσα με την κεντητή ποδίτσα, ο Άβυ το κουνάβι, που μετράει τ’ αστέρια κάθε βράδυ, ο Βικέντιος το βόδι, που ξεφλουδίζει ένα γινωμένο ρόδι, ο Μπίκι-Μπέκι το γελαστό λελέκι, που μασουλάει ένα πεντανόστιμο μπουρέκι, η Μίνα η ερμίνα, που φυσάει μια σερπαντίνα, η Φιόνα η χελώνα, που φοράει ένα σκουριασμένο σουρωτήρι για κορόνα και ένας κέφαλος, που τον τρελαίνει ο πονοκέφαλος, ξεκινάνε όλοι μαζί ένα ηλιόλουστο πρωί, για το θαυμαστό λιβάδι των ονείρων, Τι θα αποκαλύψει όμως το τελευταίο πέταλο της μαργαρίτας;

Τα παραπάνω βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο (www.metaixmio.gr).

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Στη σύλληψη, τη σκηνοθετική επιμέλεια και επί σκηνής οι: Αναστάσης και Κωστής Βοζίκης

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία