Εν Οὐρανοῖς τῇ ξανθῇ ἡμέρᾳ…

Κείμενο: Δημήτρης Δεσποτάκης της Δαμητρός
Σκηνοθέτης: Μουργελά Όλγα
Κοστούμια: Γιάννα Παπαδάτου
Φωτισμοί: Γιατρός Πάνος
Χορογραφία: Παπαγεωργίου Νένα
Ερμηνεύουν: (με αλφαβητική σειρά) Ανδρέου Θωμάς, Μανάφας Σωτήρης, Μουργελά Όλγα, Ξηνταριανού Μαρλού, Παπαγεωργίου Κώστας, Παπαγεωργίου Νένα, Παπαγεωργίου Ρένα, Σκουρλή Αθηνά

Περιγραφή

Η Ολγα Μουργελά, με τους «Θεάτρου Φίλοι», μας ταξιδεύουν στην «κλοπή της Ιστορίας» στην απολογία του (έλγιν) Τόμας Μπρούς , στην διασυμπαντική του καταδίκη, Θεατρικοποιώντας το βραβευμένο ποίημα του Δεσποτάκη της Δαμητρός!!

Περισσότερα

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Θεάτρου Φίλοι» παρουσιάζει στο θέατρο Λύχνος, Τέχνης και Πολιτισμού, το «Εν Οὐρανοῖς τῇ ξανθῇ ἡμέρᾳ…», του διεθνώς βραβευμένου ποιήματος του Δημήτρη Δεσποτάκη της Δαμητρός, κάνοντας το παρθενικό θεατρικό του ταξίδι με την Όλγα Μουργελά, στην θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία.

«Εν Οὐρανοῖς τῇ ξανθῇ ἡμέρᾳ…», βραβευμένος, πολυτονισμένος, ποιητικός λόγος. Ποίημα ευέλικτο, μα και δυνατό σαν καταπέλτης, έναντι της κλοπής των γλυπτών του Παρθενώνα από τον Τόμας Μπρούς (Έλγιν). Η γραφή, έχει τα χαρακτηριστικά του καθαρού, εννοιολογικού ελληνικού λόγου. Λέξεις, καταστάσεις, ερωτηματικά, σύμβολα και παραπομπές που λάμπουν στο κείμενο, όπως τα αιώνια γλυπτά του αείφεγγου βράχου της Ακροπόλεως.

Η παράσταση είναι υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων & της International Action Art

#theatrou_filoi Social: @@theatroufiloi

Δεσποτάκης της Δαμητρός - Ποιητής

Ξηνταριανού Μαρλού – Βοηθός σκηνοθέτη

Ευέλδωρ - Μουσικό συγκρότημα

Ανδρέου Θωμάς – Φροντιστής σκηνής

Γιατρός Πάνος – Ήχος και φώτα

Δαμιανός - Φωτογραφίες

Σφέτας Χρήστος – Σκιτσογράφος

Φωτογραφίες