Επτά, θανάσιμα αμαρτήματα

Διάρκεια: 60'
Ερμηνεύουν: Φαίη Ιωαννίδου, Μπάμπης Λουκόπουλος, Κατερίνα Μαρκεζίνη, Φανή Μητσοπούλου, Ιωάννα Μιχαλιάδη- Σάρτι

Περιγραφή

Είναι πραγματικά αμαρτωλές οι πράξεις μας ή μήπως οι σκέψεις μας μπορεί να είναι και λυτρωτικές; Πού θα σε οδηγήσει η λαγνεία σου και πού θα φτάσεις με την οργή; Τι σημαίνει φθόνος, πώς νιώθεις για την αλαζονεία σου και πώς είναι η οκνηρία; Πόσο λαίμαργος μπορείς να είσαι και πού θα καταλήξεις με την απληστία σου;
Το σώμα μιλά. Το σώμα πάλεται. Το σώμα αντιδράει. Και η φωνή σας καλεί σε μια παράσταση που δεν υπάρχουν πρέπει, μη και αντιστάσεις!

Περισσότερα

από την ομάδα Fabrica Athens Theater Group

 

Επτά: Ο μαγικός αριθμός της ολοκλήρωσης και της νέας αρχής. Θανάσιμα: Φθείρουν τη σάρκα σου, παγιδεύουν την ψυχή σου, σε ρίχνουν στο βούρκο τον παλιό. Αμαρτήματα: Μια αίσθηση κακού, ένα υπερβολικό πάθος, που ξεπερνάει τα όρια τα δικά μας ή των άλλων.
Επτά θανάσιμα αμαρτήματα.

Η ανοιχτή, πολυδραστική ομάδα Fabrica Athens αποτελείται από νέους καλλιτέχνες που αντιμετωπίζουν το θέατρο ως «φάμπρικα», ως ένα εργοστάσιο ιδεών και τεχνών. Μέσα από τη διαδικασία εργαστηρίων που επίκεντρο έχουν το θέατρο της έρευνας, έξι μέλη της ομάδας οδηγηθήκαμε στη συνδημιουργία μιας παράστασης, βασισμένης από την αρχή στις δικές μας ανάγκες και τους προσωπικούς μας δρόμους έκφρασης.

Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα ως ιδέα έγινε το κίνητρο για την ομάδα Fabrica Athens Theater Group να ερευνήσει και να ανακαλύψει με το σώμα, το λόγο και τη φαντασία τις σκέψεις της για τις αμαρτίες. Οι προσωπικές μας καταθέσεις μεταμορφώθηκαν σε ομαδικά βιώματα και κατάφεραν να συνθέσουν εικόνες διαφορετικές σε μια παράσταση που όλα γίνονται από όλους.                                                                                                                              Αμαρτία είναι…. ;

Η παράσταση παρουσιάστηκε στο 4o handmade&recycled theater festival στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα και αποτελεί ένα συνεχές work-in-progress project.

 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία- Training: Φάνης Κατέχος
Μουσική- Φώτα- Σκηνικά- Κουστούμια: Fabrica Athens Theater Group

 

Γιατί ελεύθερη συνεισφορά;
Το θέατρο είναι δικαίωμα και ψυχική ανάγκη. Όλοι θα έπρεπε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Το εισιτήριο είναι μια ψυχαναγκαστική διαδικασία και συχνά στερεί αυτό το δικαίωμα από τους ανθρώπους. Πιστεύουμε στην ελεύθερη βούληση του θεατή να αξιολογεί. Να καταξιώνει ή να απαξιώνει μια παράσταση.

Ελεύθερη συνεισφορά. Γιατί κι εσύ είσαι ελεύθερος. Έχεις γνώμη, άποψη και θέση. Γιατί έχουμε δημοκρατία ή ακόμη κι αν δεν την έχουμε στη μορφή που θέλουμε στη ζωή μας, μπορούμε να την έχουμε στην τέχνη μας. Στο θέατρο. Όπως εμείς το πιστεύουμε, το στηρίζουμε, το αγαπάμε.

Βίντεο