Έρως-Ήρως

Αρχείο Παίχτηκε από 26/05/2017 έως 27/05/2017
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Διάρκεια: 60’
Κείμενο: βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Σκηνοθέτης: Φαίδρα Πισιμίση
Χορογραφία: Φαίδρα Πισιμίση μαζί με τους χορευτές της ομάδας
Χορεύουν: Daniel Carlos Medeiros Almeida, Φαίδρα Πισιμίση, Δανιέλα Πισιμίση, Χρήστος Ταγρίδης, Αυγουστίνος Φυτίλης

Περιγραφή

Με σύγχρονες χορογραφίες και πρωτότυπη μουσική που εμπνέεται από την παράδοση και εκφράζεται με σύγχρονο τρόπο, δραματοποιούνται συναισθήματα και εικόνες που αναδύονται μέσα από το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Περισσότερα

Από την Πολιτιστική Ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ


Ανεκπλήρωτος έρωτας. Ανθρώπινη αγάπη. Μπορούν να συνυπάρχουν;

Στο διήγημα “Έρως-Ήρως”, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης δίνει απάντηση στο ερώτημα αυτό, επηρεασμένος από το κοινωνικό πλαίσιο της εποχής του.

 Η Πολιτιστική Ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ δραματοποιεί με το δικό της τρόπο τα συναισθήματα και τα διλήμματα που σκιαγραφούν τους χαρακτήρες του διηγήματος.

Η αφήγηση και οι στίχοι των τραγουδιών παρμένα απ’ ευθείας από το κείμενο του Παπαδιαμάντη, σε συνδυασμό με live φωνητικά, εμπλουτίζουν την παράσταση, προσθέτοντας στο σύγχρονο στοιχείο των χορογραφιών τη δύναμη της παράδοσης

Στην παράσταση χρησιμοποιούνται τεχνικές και μέθοδοι από το workshop “Training in contemporary dance and dance-theatre”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία και συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+

Με την ευγενική υποστήριξη ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σκηνοθεσία-Δραματουργία: Φαίδρα Πισιμίση
Μουσική: ionnix (Γιάννης Πισιμίσης)
Τραγούδι: Αναστασία Χατζηπαύλου
Σκηνογραφία: Hillel Ansky
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Σέβη Δημητριάδου, Δανιέλα Πισιμίση
Ηχοληψία: Φίλιππος Πανταζόπουλος
Ηχογράφηση: Ντέμης Μπίθας
Promo video: Philippe Waldecker
Φωτογραφίες: Maksim Hartwig

H Φαίδρα Πισιμίση είναι χορεύτρια σύγχρονου χορού στην Όπερα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και χορογράφος-χορεύτρια σε επαγγελματικές ομάδες χορού στη Γερμανία.

Ο Daniel Carlos Medeiros Almeida (Βραζιλία) είναι χορευτής στο Κρατικό Θέατρο της Ερφούρτης και χορογράφος-χορευτής σε επαγγελματικές ομάδες χορού στη Γερμανία.

Η χορογράφος και χορεύτρια Δανιέλα Πισιμίση έχει χορογραφήσει τις δύο επιτυχημένες παραστάσεις σύγχρονου χορού της Πολιτιστικής Ομάδας ΗΧΟΔΡΑΜΑ

“THE CAVE” και “ρει” και έχει λάβει μέρος σαν χορεύτρια και χορογράφος σε παραστάσεις σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου.

Οι χορευτές Χρήστος Ταγρίδης και Αυγουστίνος Φυτίλης έχουν πάρει μέρος σε παραστάσεις θεατρικές, χοροθεατρικές και σύγχρονου χορού.

Ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Πισιμίσης, ο οποίος δημιούργησε και τους στίχους μέσα από το κείμενο του Παπαδιαμάντη, έχει μεγάλη εμπειρία στη σύνθεση μουσικής για παραστάσεις που δραματοποιούν λογοτεχνικά και φιλοσοφικά κείμενα. Έχει συνθέσει μουσική για χορευτικές, θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις, καθώς επίσης και για ντοκιμαντέρ.

Η Πολιτιστική Ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ έχει πολυετή πείρα σε παραστάσεις σύγχρονου χορού που εμπνέονται από τη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία και έχει παρουσιάσει έργα της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ομάδας: www.echodrama.gr.

Πολιτιστική Ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ
Τηλ.: 210-6148015, 6971872838
[email protected]
www.echodrama.gr