5700

Εθνικός Ελληνορώσων

Αρχείο Παίχτηκε από 21/04/2018 έως 18/06/2018
στο Από Μηχανής Θέατρο
Κείμενο: Αντώνης Τσιοτσιόπουλος
Δραματουργική επεξεργασία: Γιώργος Παλούμπης
Σκηνοθέτης: Γιώργος Παλούμπης
Σκηνικά: Ηλέκτρα Σταμπούλου
Κοστούμια: Ομάδα Boudoir
Φωτισμοί: Βασίλης  Κλωτσοτήρας
Ερμηνεύουν: Στάθης Σταμουλακάτος Μάκης Παπαδημητράτος Θάνος Αλεξίου Κώστας Φυτίλης Στέλιος Δημόπουλος Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Περιγραφή

Στο Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζεται κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιουνίου το έργο του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου «Εθνικός Ελληνορώσων» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.

Περισσότερα

Εδώ και τρία χρόνια, σε μια γειτονιά σε μια άκρη του δήμου της Αθήνας, στο Ελληνορώσων, έξι φίλοι γύρω στα σαράντα, μαζεύονται, μια φορά τον μήνα, για ένα “μπασκετάκι”. Το ραντεβού συνήθως πέφτει Σάββατο - εκεί, κατά το απογευματάκι - στο ίδιο πάντα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ. Το κάνουν όπως λένε “για να ξεσκουριάζουν” … και να πίνουν μετά καμιά μπύρα χωρίς ενοχές. Και σήμερα το ίδιο. Συναντήθηκαν, είπαν τα νέα τους, έκαναν το ζέσταμά τους, πήραν την μπάλα στα χέρια και το παιχνίδι άρχισε.

Ο Εθνικός Ελληνορώσων είναι μία κωμωδία, για τα παιδιά μιας γειτονιάς που λένε ότι μεγάλωσαν, για πρησμένους αστραγάλους, για πληγές που έκλεισαν και για άλλες που μείναν ανοιχτές. Ένα έργο για ξεχειλωμένες φανέλες, ξεφούσκωτες μπάλες και εγκλήματα. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Εξ’ αμελείας και μη.

“Όταν ο άντρας φτάνει στα σαράντα, πρέπει να αρχίσει να προσέχει”
Michael Jordan

Ηχητική επιμέλεια: Ανδρέας Μιχόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μιχάλης Ζαχαρίας
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Σχεδιασμός Αφίσας: Θωμάς Παπάζογλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Φωτογραφίες

Βίντεο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξαιρετική παράσταση!!!
  2 σε 1... Κωμωδία και κοινωνικό. Στο πρώτο μέρος γελάσαμε πολύ και στο δεύτερο ήρθαμε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα.....
  Εκπληκτικές οι ερμηνείες, η σκηνοθεσία, οι φωτισμοί,...κλπ.
  Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα στον κο Αντώνη Τσιοτσιόπουλο για το καταπληκτικό κείμενο της παράστασης!
  Συστήνετε ανεπιφύλαχτα σε όλους!!!

 2. Σκηνικό, γήπεδο μπάσκετ..πραγματικό.
  Ένα έργο για ξεχειλωμένες φανέλες, ξεφούσκωτες μπάλες και εγκλήματα. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Εξ’ αμελείας και μη."
  Μια δυνατή παράσταση που προκαλεί γέλιο και προβληματισμό.20χρονια για να παραγραφουν τα αδικήματα μας.Ετσι είναι τελικά οι άνθρωποι; Ευχαριστω πολύ για την πρόσκληση

 3. Ευχαριστούμε την Θεατρομανια που μας έδωσε την ευκαιρια να παρακολουθήσουμε αυτήν την ξεχωριστή παράσταση. Άρτια , καλογραμμένη , γρήγορη πλοκή , μας χάρισε πολλές στιγμές αβιαστου γέλιου οι οποίες εναλλάσονταν με έντονες στιγμές προβληματισμού. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους συντελεστές, άξιζαν ξεχωριστά το καθε ένα παιδί το θερμό χειροκρότημα μας . Μπράβο !