Φανταστικότητα

Αρχείο Παίχτηκε από 15/02/2017 έως 23/03/2017
στο Πόλη Θέατρο
Διάρκεια: 100'
Συγγραφέας: Βαγγέλης Λεμπέσης
Σκηνοθέτης: Γρηγόρης Χατζάκης
Ερμηνεύουν: Ιωάννα Τσιγκουρλά, Τζέρι Άρτις, Άννα Κολιοφώτη, Βάλη Μαυρίδη, Χάρης Μπόσινας, Γιάννης Παπαϊωάννου

Περιγραφή

Μαγικός ρεαλισμός και χιούμορ στην υπαρξιακή κομεντί του Βαγγέλη Λεμπέση σε ένα έργο για την αξία της επιλογής απέναντι στη βία της κανονικότητας.

Ένα έργο γι’ αυτούς που παλεύουν ακόμα για τον δικό τους, “φανταστικό” κόσμο.

Περισσότερα

Η Πραγματική ζωή μιας Φανταστικής Φίλης

«Καλησπέρα, είμαι η Λίνα και δεν υπάρχω».

 

Η ανυπαρξία “ζωντανεύει” μέσα από τη συνύπαρξη τεσσάρων ηρώων στη νέα σουρεαλιστική παράσταση του Γρηγόρη Χατζάκη. Ένας φυσικός, η φανταστική του φίλη, ένας serial killer και μια σταρ του σινεμά διαπλέκουν τις ιστορίες τους με μυθικά πλάσματα σε έναν καινούργιο, τεχνητό κόσμο: τη Φανταστικότητα.

Ένα ανεξάρτητο οικοσύστημα “φυτρώνει” στο πράσινο θερμοκήπιο μέσα σ’ ένα δωμάτιο αμερικάνικου μοτέλ. Η φανταστική Λίνα χάνει τον πραγματικό της φίλο και προσπαθεί να γίνει.. άνθρωπος. Η Λίνα μοιάζει με την κινηματογραφική σταρ Σιμόν, το ιδανικό θύμα του “Κοτοπουλάκια”, του δολοφόνου με τη “θεία αποστολή” που όμως δεν του αρέσει το όνομά του. Και κάπου εκεί εισχωρούν τα φανταστικά πλάσματα: O Μπαμπούλας, η Μπι, το Πτώμα, ο Άγιος Βασίλης και ο… Χάρος.

Αόρατα σωματίδια και ορατοί άνθρωποι υπάρχουν ο ένας μέσα από τον άλλο και ψάχνουν την ταυτότητα τους σ’ ένα παιχνίδι με την ύλη, σ’ ένα φυσικό πρόβλημα που αναζητά λύση στην αλήθεια. Είναι λύση η αλήθεια; Ποια είναι η πραγματικότητα της και πόσο την αγγίζει το ανθρώπινο χέρι; “Κάθε φορά που κοιτάζουμε τον κόσμο, ο κόσμος μπαίνει στη θέση του.”

 

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Βαγγέλης Λεμπέσης
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης
Σκηνικά: Ζωή Αρβανίτη
Κοστούμια: La Reina
Φωτισμοί: Λάμπρος Παπούλιας
Μουσική: Βύρων Κατρίτσης
Επιμέλεια μαλλιών: Αθηνά Τουβλατζή
Μακιγιάζ: Δώρα Νάζου
Βοηθός σκηνοθέτης: Νίκος Πλυτάς
Φωτογραφίες: Λουκάς Ζιάρας - Χρήστος Καλαϊτζόγλου
Γραφιστική Επιμέλεια: Michelangelo Bevilacqua
Δημόσιες Σχέσεις: Μάρσια Βλέτσα - Κατερίνα Μοράκη

Βίντεο

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ιδιαίτερη παράσταση. Υπαρξιακοί προβληματισμοί, αποδοσμένοι μέσα από χιουμοριστικά συμβάντα ενός παράλληλου , αλλά όχι λιγότερο του ρεαλιστικού παράλογου σύμπαντος. Αρκετές ομοιότητες με την "Χορευτική Πανούκλα", την οποία όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει ο σκηνοθέτης σε αυτό το κατά τα άλλα ενδιαφέρον και πρωτότυπο εγχείρημα. Ευχαριστούμε για την πρόκληση Θεατρομανία.

  2. Πρόκειται για μια συγκλονιστική κατάδυση στο σύγχρονο υπαρξιακό πρόβλημα. Οι ηθοποιοί καταφέρνουν με μεγάλη επιτυχία και με έναν έξυπνο και ευφάνταστο τρόπο να καταθέσουν με χιούμορ και σαρκασμό την δική τους οπτική για το θέμα. Όσοι ενδιαφέρονται για τέτοιους είδους προβληματισμούς θα το εκτιμήσουν σίγουρα.

  3. ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΑΛΛΑ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ(ΡΕΜΠΕΕΚΑ,ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ).
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ. ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ.