Φαύστα

Αρχείο Παίχτηκε από 09/10/2021 έως 10/10/2021
στο Communitism
Κείμενο: βασισμένη στο ομότιτλο έργο του Μποστ
Διασκευή: Βασίλης Καλφάκης
Σκηνοθέτης: Βασίλης Καλφάκης
Σκηνογραφία: Ερμίνα Αποστολάκη
Κοστούμια: Ερμίνα Αποστολάκη
Μουσική: Henri Kergomard
Κίνηση: Σάντρα Λειβαδάρα
Ερμηνεύουν: (αλφαβητικά) Αντώνης Αντωνιάδης, Πέλια Γιαννουλάτου, Ελένη Ζουρελίδου, Πάολα Καλλιγά, Χρυσιάννα Καραμέρη, Σάντρα Λειβαδάρα, Γιώργος Σύρμας, Ιωάννα Τρικενέ

Περιγραφή

Το Ριτσάκι, ένα τετραετές κορίτσι,  χάνεται από προσώπου γης μέρα-μεσημέρι ενώ έχει ξεκινήσει το ψάρεμα με τον πατέρα της. Κάπου εδώ ξεκινάει και το έργο. Ή και όχι. Μέσα στο σαλόνι μιας αστικής οικογένειας του 19ου αιώνα, ο Μπόστ προσκαλεί τον θεατή να δει τις επιπτώσεις του «πολιτισμού» στον βίο και τα έργα του ανθρώπου.

Περισσότερα

«Κορίτσια βρίσκεις άφθονα. Η κόρη μεν γεννάται

 Αλλά χωρίς τον σύζυγον δυσκόλως αποκτάται.»

Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να βρουν το κοριτσάκι τους ο Γιάννης και η Φαύστα, οι γονείς του, επιστρέφουν σπίτι. Στέκουν ένας σύζυγος-πατέρας, φύλακας των αξιών και τροφοδότης του σπιτιού και μια σύζυγος-μητέρα, συμπαραστάτης και πάντα σε ετοιμότητα προς αναπαραγωγή. Άνθρωποι που επιστρέφουν πάντα στο νοικοκυριό τους. Αυτό το νοικοκυριό θα ταράξει και ο συγγραφέας συθέμελα προσγειώνοντας μέσα του ένα τεράστιο ψάρι. Μέσα από αυτό θα ξεπηδήσει και η απολεσθείσα κόρη. Η φύση εισβάλει μέσα στον πολιτισμό. Εισβάλει άγρια και μαζί της φέρει τα θηρία της. Επιστρέφοντας στους ζωικούς νόμους, γάτες πεινασμένες θα κατασπαράξουν το νέο-αφιχθέν μέλος της οικογένειας, που μυρίζει ψαρίλα και ωκεανό. Η οικογένεια θα βυθιστεί εκ νέου σε πένθος. Φτιάχνοντας ένα πλεκτό φωνών πάνω στους ομοιοκατάληκτους στίχους της «Φαύστας» σας προσκαλούμε σε ένα μουσικό αφιέρωμα για την «Οικογένεια» αλλά και σε ένα θέαμα μιας «τραγωδίας τρομεράς», γεμάτο δάκρυα και γέλια.

Φωτογραφίες-trailer: Πάτροκλος Σκαφίδας

 

Χωρητικότητα: 50 θέσεις 

Η παράσταση ΦΑΥΣΤΑ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού''.

Under the auspices and with the financial support of the Ministry of Culture and Sports

Φωτογραφίες