Φεστιβάλ "Αισχύλεια 2016"

Σχετικά

ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2016 –ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Ιούνιος-Νοέμβριος 2016

Έναρξη 29 Ιουνίου: Meeting the Odyssey στην Ελευσίνα

Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος: 1-10 Ιουλίου

Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία: 15-25 Ιουλίου

Κυρίως πρόγραμμα: 12 Αυγούστου -15 Νοεμβρίου 2016

Κινηματογραφικές προβολές: 26 Αυγούστου-19 Σεπτεμβρίου 2016

Μουσικοί κύκλοι: 26 Σεπτεμβρίου-17 Οκτωβρίου 2016

 

Μία από τις σημαντικότερες χρονιές της νεότερης ιστορίας της Ελευσίνας αποτελεί το 2016, μια χρονιά που η πόλη πέρασε στην τελική φάση και διεκδικεί δυναμικά τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Το Φεστιβάλ Αισχύλεια, που διοργανώνει ο Δήμος Ελευσίνας εδώ και 42 χρόνια, για μια ακόμη χρονιά  φιλοξενεί εκδηλώσεις που στρέφουν το βλέμμα τους στην Ευρώπη.

Το στερεότυπο της υποβαθμισμένης πόλης παραμερίζεται με τη δυναμική παρουσία της Ελευσίνας, μίας πόλης που ξέρει, θέλει και μπορεί να μεταμορφωθεί σε βιώσιμη και δημιουργική οντότητα, πρότυπο προς μίμηση. Ο πολιτισμός γίνεται στην πόλη της Ελευσίνας τρόπος ζωής και βρίσκεται στον πυρήνα κάθε προσπάθειας για κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική αναβάθμιση.

Σε αυτό το όραμα εντάσσονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια το έτος 2016 εκδηλώσεις ποιότητας και ήθους, από τα τέλη Ιουνίου έως τα μέσα Νοεμβρίου.
Συνολικά φιλοξενούνται περισσότερες από 65 εκδηλώσεις:

25 παραστάσεις θεάτρου, χορού και χοροθεάτρου, 23 μουσικές, 8 κινηματογραφικές προβολές, 3 εικαστικές εκθέσεις, 3 περφόρμανς, ένας ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου, ένα διεθνές συνέδριο, μία διάλεξη και μία διεθνής ημερίδα.

Το μεγάλο όχημα αυτής της προσπάθειας, το Φεστιβάλ Αισχύλεια, είναι το προμήνυμα για αυτό που θα ακολουθήσει και ο ούριος άνεμος για να γίνει η πόλη της Ελευσίνας Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Η έναρξη του φεστιβάλ γίνεται εντυπωσιακά στις 29 Ιουνίου με το ιστορικό ιστιοφόρο Hoppet που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ελευσίνας στο πλαίσιο του  “Meeting the Odyssey”, ένα συναρπαστικό διαπολιτισμικό ταξίδι, που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια και φέτος συνεχίζεται στην πατρίδα του Οδυσσέα την Ελλάδα και ειδικότερα στην Ελευσίνα. Μια πολυμελής ομάδα ερμηνευτών και καλλιτεχνών από όλη την Ευρώπη φτάνει στην υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021, για να παρουσιάσει τέσσερις μοναδικές παραστάσεις με δωρεάν είσοδο στο Παλαιό Ελαιουργείο με πολλά δρώμενα, σεμινάρια και workshops. Συγκεκριμένα στις 29 Ιουνίου θα παρουσιάσει το “Memories for Life”, μια φυσική πολύγλωσση παράσταση σχετικά με το παρελθόν και το παρόν, το παλιό και το νέο. Η παράσταση εμπνέεται από την ομηρική Οδύσσεια και τον κόσμο, όπως είναι σήμερα, ενσαρκωμένο από ένα σύνολο νέων Ευρωπαίων ηθοποιών και σκηνοθετημένο από την Maria Lundström, καλλιτεχνική διευθύντρια του Viirus Theatre.

Επίσης, στις 30 Ιουνίου, καθώς και στις 2-3 Ιουλίου η ομάδα του “Meeting the Odyssey”, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την παράσταση “Landing_an odyssey”. Με αφορμή την έννοια της «επιστροφής» οι συντελεστές θα αναδείξουν την άλλη πλευρά του «νόστου», της νοσταλγίας – της επιθυμίας να αποκαλύψεις αυτό που πάντα οδηγεί σε νέες συναντήσεις, συγκρούσεις και τραγωδίες. Σκηνοθετημένη από τους Michele Losi και Peter Kirk, η παράσταση θέτει το ερώτημα «είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να γυρίσουμε στην Ιθάκη;».                               Και οι τέσσερις παραστάσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ακολουθεί το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος- Baumstrasse  από την 1-10 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάζεται, κάτω από την γενική εποπτεία της Μάρθας Φριντζήλα, μια σειρά παραστάσεων και συναυλιών στο Παλαιό Ελαιουργείο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι εργασίες του 4ου Αττικού Σχολείου είναι επικεντρωμένες στον μεγάλο τραγικό ποιητή Ευριπίδη. Στο πλαίσιο της Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας από τις 15-25 Ιουλίου 2016 παρουσιάζονται, επίσης στο Παλαιό Ελαιουργείο, παραστάσεις που αναδεικνύουν τις νέες τάσεις στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο σε επίπεδο συγγραφής και παρουσίασης. Είσοδος 5 ευρώ.

Το κύριο μέρος του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2016 ξεκινά την Παρασκευή 12 Αυγούστου με την παράσταση «Θουκυδίδης Δραματικός: Το θέατρο του Πολέμου».                     Πρόκειται για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του ομωνύμου προγράμματος                       που διοργανώνει το Hellenic Education & Research Center (HERC) σε σκηνοθεσία Γιάννη Παναγόπουλου και Δημήτρη Λιγνάδη.

Ακολουθεί στις 18 Αυγούστου βραδιά πανσελήνου με την Σόνια Θεοδωρίδου στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Τον λόγο έχει στις 24 Αυγούστου ο Σωκράτης Μάλαμας με τη συναυλία «πώς λαβώνεται ο χρόνος…», ενώ στις 28 Αυγούστου η Hangzhou Opera Theater παρουσιάζει την παράσταση «The honest advice unpleasant on the ear” βασισμένη στο έργο «Βασιλιάς Λιρ» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Huizhu Sun, Chunfang Fei.

Στις 31 Αυγούστου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει τους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, ενώ στις 2 Σεπτεμβρίου το Εθνικό Θέατρο την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Ακολουθεί η «Ορέστεια» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στις 5 Σεπτεμβρίου. Στις 7 Σεπτεμβρίου δίνει συναυλία ο Αλκίνοος Ιωαννίδης,  στις 8 Σεπτεμβρίου η Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει το έργο «Ο κουρέας της Σεβίλλης» βασισμένο στο θεατρικό έργο του Μπωμαρσαί και στις 9 του μήνα ο Γιάννης Κακλέας  το «Συρανό». Μια διαφορετική διοργάνωση στις 10 Σεπτεμβρίου με τον 2ο Ημιμαραθώνιο «Στα ίχνη της ιεράς οδού».

Στις 12 Σεπτεμβρίου έρχεται από το Εθνικό Θέατρο η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού και στις 15 του μήνα «Ίων του Πλάτωνα-ένα μικρό συμπόσιο», σε σκηνοθεσία Νάνας Παπαδάκη.

«Όλοι ένα φίλα με» μας λέει ο Σταμάτης Κραουνάκης παρουσιάζοντας                              τρεις  γενιές τραγούδια στις 16 Σεπτεμβρίου. Στις 18 Σεπτεμβρίου η Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας ανεβάζει τους «Ιππής» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Θεοδώρου.  Στις 21 Σεπτεμβρίου το τρίδυμο της επιτυχίας,  Νατάσσα Μποφίλιου,  Θέμης Καραμουρατίδης, Γεράσιμος Ευαγγελάτος μας προσκαλούν στη δική τους μουσική «Βαβέλ». Τέλος στις 2 Οκτωβρίου δίνει συναυλία η χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας.

 

Πλούσιο είναι το εικαστικό μέρος του Φεστιβάλ.

Στις 30 Αυγούστου ο κόλπος της Ελευσίνας μετατρέπεται σε θάλασσα πολιτισμού με το  Video Installation Art πάνω σε αγκυροβολημένα πλοία "Europass”- Eyes Walk Digital festival.

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος η εικαστική έκθεση "Γεωγραφικά Πλάτη | Ανθρώπινοι Ορίζοντες". Επιμέλεια Έκθεσης:   Δρ Κώστας Πράπογλου. Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:  Michele Bressan, Petrut Calinescu, Ioana Cirlig, Davin Ellicson, Carlo Gianferro, David Leventi, Andrei Nacu.

Στις 3 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται στο Παλαιό Ελαιουργείο η  εικαστική έκθεση της Ελένης Πανουκλιά "Ό,τι φωτεινό έχει να πει, θα πρέπει να μείνει εικασία". Επιμέλεια Έκθεσης:  Καλλιόπη Μηνιουδάκη.

Ιδιαίτερες στιγμές των φετινών Αισχυλείων:

Στις 30 Σεπτεμβρίου, 1 και 2 Οκτωβρίου πραγματοποιείται    το "3rd IHC International Conference in Heritage Management". Initiative for Heritage Conservation(IHC).                                                                                                                            Για περισσότερες πληροφορίες: www.inherity.org/get/involved/join-us/

3 και 4 Σεπτεμβρίου: State of Em(u)rgence: ενότητα 'Δημόσιος χώρος' /Mixdoor Project: Κινούμενη site-specific δημιουργία, διεθνής συμπαραγωγή της Motus Terrae - Κέντρο για τις Τέχνες στο Δημόσιο χώρο. ώρα 8.30μμ. Σημείο έναρξης παράστασης: Συμβολή οδών Δήμητρος & Ερμού, Ελευσίνα.(συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Creative Europe της Ε.Ε.) Είσοδος ελεύθερη.

5 Σεπτεμβρίου: State of Em(u)rgence: ενότητα 'Δημόσιος χώρος'/ Διεθνής Ημερίδα "Ο Δημόσιος χώρος ως πεδίο πολιτιστικής ανάπτυξης", ώρα 10:30πμ, Ελαιουργική Ελευσίνας, Ιερά οδός 1 & Α. Μουρίκη 130. Είσοδος ελεύθερη.

Κινηματογραφικές προβολές: από τις 26 Αυγούστου ως τις 19 Σεπτεμβρίου στο θερινό κινηματογράφο στην παραλία της Ελευσίνας. Είσοδος 5 ευρώ.

Μουσικοί Κύκλοι: από τις 26 Σεπτεμβρίου ως τις 17 Οκτωβρίου συναυλίες σε τζαζ, κλασικές , έθνικ και έντεχνες διαδρομές. Είσοδος  5 ευρώ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

28 Ιουνίου 2016

Routes On Roots // Διαδρομές στις Ρίζες

Ένας περίπατος στο Συνοικισμό
Ώρα: 19:45

Σημείο εκκίνησης: Λαογραφικό Μουσείο Μικρασιατών, Λαμψάκου 13 Άνω Ελευσίνα

*Η συμμετοχή στον περίπατο είναι ελεύθερη αλλά, λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων (60 άτομα), η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη

29 Ιουνίου 2016

Meeting the Odyssey/ Memories for life

Μία παράσταση σωματικού θεάτρου σε πολλές γλώσσες για το παρελθόν και το παρόν, τους γέρους και τους νέους.
Ώρα έναρξης: 22:00 Είσοδος Ελεύθερη        

              

30 Ιουνίου, 2 Ιουλίου  3 Ιουλίου 2016

Meeting the Odyssey /“Landing_an odyssey”

Το “Landing_an odyssey ” (Προσγείωση_μία οδύσσεια) αφορά στην άλλη πλευρά του νόστου, στην άλλη πλευρά του να επιστρέφεις σπίτι μετά από πολλά χρόνια απουσίας και να ξαναρχίζεις να αγαπάς. Μία παράσταση - προσγείωση.
Ώρα έναρξης: 22:00 Είσοδος Ελεύθερη      

Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος- Baumstrasse  1-10 Ιουλίου 2016
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΤΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Παράσταση Χορού Rupture Περσεφόνη με την Αθανασία Κανελλοπούλου
Ώρα έναρξης: 21:00, Είσοδος Ελεύθερη                   

KYΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ
Προβολή : ΜΕDEA (Pier Paolo Pasolini)
Ώρα έναρξης: 23:00, Είσοδος Ελεύθερη                      

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ
Προβολή : MEDEA (Lars Von Trier)
Παράσταση : "ΡΗΜΑΓΜΕΝΗ ΟΧΘΗ - ΜΗΔΕΙΑΣ ΥΛΙΚΟ - ΤΟΠΙΟ ΜΕ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" Heiner Muller,
σκηνοθεσία Μιχάλης Πανάδης
Ώρα έναρξης: 21:30, Είσοδος Ελεύθερη                      

 

TΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ

Παράσταση : ΑΛΚΗΣΤΗ Ευριπίδη, σκηνοθεσία Γιώργος Βουρδαμής Μαυρογένης
Ώρα έναρξης: 21:30, Είσοδος Ελεύθερη                      

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 

Ιn situ performance "Μια βολή είναι το μόνο που χρειάζεται", σκηνοθεσία Θεανώ Μεταξά
Ώρα έναρξης: 21:30, Είσοδος Ελεύθερη                      

 

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 

ΙΩΝ Ευριπίδη, σκηνοθεσία Μάρθα Φριντζήλα
Ώρα έναρξης: 21:30, Είσοδος Ελεύθερη                      

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 

Διάλεξη - Masterclass : Τζωρτζίνα Κακουδάκη "Ο θεατρικός Ευριπίδης: από το χαρτί στη σκηνή"

Παράσταση : ΚΥΚΛΩΨ Ευριπίδη, σκηνοθεσία Φένια Τσάμη
Ώρα έναρξης: 21:30, Είσοδος Ελεύθερη                      

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ

Συναυλία: Μιχάλης Σιγανίδης & The Hus-band
Ώρα έναρξης: 21:30, Γενική Είσοδος 10€                    

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ

Συναυλία : Μάρθα Φριντζήλα - Παναγιώτης Τσεβάς "Είκοσι χρόνια επιτυχίες άλλων"
Ώρα έναρξης: 21:30, Είσοδος Ελεύθερη                     
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 15.07 | 25.07
Γενική είσοδος: 5€

15  ΙΟΥΛΙΟΥ " Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο" σε σκηνοθεσία  Σοφίας Πάσχου

18 ΙΟΥΛΙΟΥ«Και θα σφάξουμε το κουνέλι. Η ζωή είναι ωραία. Η ζωή είναι καλή. Θα σφάξουμε το κουνέλι.» σκηνοθεσία: Σοφία Κορώνη, Αγγελική Παπαθεμελή

20 ΙΟΥΛΙΟΥ &   21 ΙΟΥΛΙΟΥ "Fort da-(Πώς έμαθα να περιμένω)" Χοροθέατρο, σε χορογραφία της Λεώνη  Ξεροβάσιλα

23 ΙΟΥΛΙΟΥ"Ο Κρητικός" του Διονύσιου Σολωμού σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου

25 ΙΟΥΛΙΟΥ «Με το ίδιο μέτρο» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Σκηνοθεσία: C.for Circus

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  16

 

Θουκυδίδης Δραματικός_01_small
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
“Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου”καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του ομωνύμου προγράμματος που διοργανώνει το Hellenic Education & Research Center (HERC)
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παναγόπουλος, Δημήτρης Λιγνάδης
Είσοδος Ελεύθερη, 20:30, Παλαιό Ελαιουργείο

 

Sonia Theodoridou

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Βραδιά Πανσελήνου με την Σόνια Θεοδωρίδου

Συναυλία

Αρχαιολογικός Χώρος Ελευσίνας

Είσοδος Ελεύθερη   

 

malamas s.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ "πώς λαβώνεται ο χρόνος..."
Εισ. 12€ - Μειωμ. 5€

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

THE HONEST ADVICE UNPLEASANT ON THE EAR

(Βασισμένο στο έργο "Βασιλιάς Ληρ" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ)

Hangzhou Opera Theater Σκηνοθεσία: Huizhu Sun, Chunfang Fei

Εισ. 5€

 

Η ΑΣΠΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ 1

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«Η ΑΣΠΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ» Μενάνδρου και Λουκιανού

Γενική είσοδος  5€ *τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για τους σκοπούς της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος

 

ΤΡΙΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

"EUROPASS"

Eye’s Walk Digital festival

Video Installation Art πάνω σε αγκυροβολημένα πλοία

Ο κόλπος της Ελευσίνας μετατρέπεται σε «θάλασσα πολιτισμού»
Ώρα 21.00 Εισ. 5€

 

EPTA EPI THIVAS KΘΒΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.)

Εισ. 12€ - Μειωμ. 5€

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ  16

 

antigon Li

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

«Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Είσοδος με πρόσκληση από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής         

             

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Εγκαίνια Εικαστικής Έκθεσης στο Παλαιό Ελαιουργείο

"Ό,τι φωτεινό έχει να πει, θα πρέπει να μείνει εικασία"

Επιμέλεια Έκθεσης:  Καλλιόπη Μηνιουδάκη

Ελένη Πανουκλιά

Είσοδος Ελεύθερη

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 - ΚΥΡΙΑΚΗ  4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

State of Em(u)rgence: ενότητα 'Δημόσιος χώρος' /Mixdoor Project: Κινούμενη site-specific δημιουργία, διεθνής συμπαραγωγή της Motus Terrae - Κέντρο για τις Τέχνες στο Δημόσιο χώρο. ώρα 8.30μμ. Σημείο έναρξης παράστασης: Συμβολή οδών Δήμητρος & Ερμού, Ελευσίνα.(συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Creative Europe της Ε.Ε.)

Είσοδος Ελεύθερη

 

5 Σεπτεμβρίου

State of Em(u)rgence: ενότητα 'Δημόσιος χώρος'/ Διεθνής Ημερίδα "Ο Δημόσιος χώρος ως πεδίο πολιτιστικής ανάπτυξης", ώρα 10:30πμ, Ελαιουργική Ελευσίνας, Ιερά οδός 1 & Α. Μουρίκη 130

Είσοδος Ελεύθερη             

    

Ορέστεια 5 L

ΔΕΥΤΕΡΑ 5  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

«Ορέστεια» του Αισχύλου, σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά

Εισ. 12€ - Μειωμ. 5€

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Εισ. 12€ - Μειωμ. 5€

 

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Εγκαίνια Εικαστικής Έκθεσης "Γεωγραφικά Πλάτη | Ανθρώπινοι Ορίζοντες"

Επιμέλεια Έκθεσης:   Δρ Κώστας Πράπογλου

Πολιτιστικό Kέντρο "Λεωνίδας  Kανελλόπουλος”

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:  Michele Bressan, Petrut Calinescu, Ioana Cirlig, Davin Ellicson, Carlo Gianferro, David Leventi, Andrei Nacu

Είσοδος Ελεύθερη                      

 

ΠΕΜΠΤΗ  8  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

«Ο κουρέας της Σεβίλλης» σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη βασισμένο στο θεατρικό έργο του Μπωμαρσαί

Παιδική Παράσταση

Είσοδος Ελεύθερη  

                   

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

«ΣΥΡΑΝΟ», σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα

Εισ. 12€ - Μειωμ. 5€

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
2ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού»

Συναυλία με τη λήξη του αγώνα, Στέλιος Φρειδερίκος & Rock Group ΩΡΙΩΝΕΣ Είσοδος Ελεύθερη

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 

«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινός /Εθνικό Θέατρο

Εισ. 12€ - Μειωμ. 5€

 

Πέμπτη 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΊΩΝ του Πλάτωνα - ένα μικρό συμπόσιο σκηνοθεσία Νάνα Παπαδάκη

Εισ. 5€       Ωρα 18:30

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ «ΟΛΟΙ ΕΝΑ φίλα με» Τρεις γενιές τραγούδια

Εισ. 12€ - Μειωμ. 5€

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

«Ιππής» του Αριστοφάνη σκηνοθεσία Δημήτρης Θεοδώρου

Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας

Είσοδος Ελεύθερη                  

    

ΤΕΤΑΡΤΗ  21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ, ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

"ΒΑΒΕΛ"

Εισ. 12€ - Μειωμ. 5€

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ/ ΣΑΒΒΑΤΟ 01  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ/

ΚΥΡΙΑΚΗ 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ/

"3rd International Conference in Heritage Management"

Initiative for Heritage Conservation (IHC)
Διεθνές Συνέδριο για τη Διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

*οι εγγραφές είναι ανοιχτές μέχρι και τις ημέρες του συνεδρίου. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.inherity.org/get-involved/join-us/

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Χορωδία Εμπορικής Τράπεζας- Είσοδος Ελεύθερη    Ώρα 19:30                 

ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ  16
Γενική είσοδος: 5€

ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
26.09 ΜΑΡΙΑ  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
27.09CRYSTALLIA & ΜΟΤΤΕΤ
28.09 ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
29.09 MINOR PROJECT

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ
07.10 ΛύρΑυλος 3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική
08.10Χορωδιακά έργα και άριες από την Αναγέννηση και το Μπαρόκ Καλλιτεχνικό εργαστήρι «Μαρσύας»
09.10 RED VELVET
10.10 ΧΑΝΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΡΕΜΒΑΖΩ ΤΑ ΠΑΡΟΙΝΙΑ - ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ

THE JAZZ FUZZ
13.10 " TAKIS FARAZIS TRIO"
14.10 "Aggeliki Toubanaki & the Buzz Bastardz" πολυσυλλεκτικά και αυθεντικά....
15.10 Katerine Duska
16.10 Wish You Could Stay…Χρήστος Ανεστόπουλος feat David Lynch, Βασίλη Στεφανόπουλο, Βασίλη Ποδαρά
17.10 AVLOS AVERAGE LENGTH OF STAY

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ  16
03.09 |  30.10
Εικαστική Έκθεση «Ό,τι φωτεινό έχει να πει, θα πρέπει να μείνει εικασία » Ελένη Πανουκλιά
Επιμέλεια Έκθεσης:  Καλλιόπη Μηνιουδάκη, PhD
Εγκαίνια: Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2015  Παλαιό  Eλαιουργείο - Παραλία Eλευσίνας
Είσοδος  3€    

             

08.09 | 30.10

Εικαστική Έκθεση " Γεωγραφικά Πλάτη | Ανθρώπινοι Ορίζοντες"

Επιμέλεια Έκθεσης:   Δρ Κώστας Πράπογλου

Πολιτιστικό Kέντρο "Λεωνίδας  Kανελλόπουλος”

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:  Michele Bressan, Petrut Calinescu, Ioana Cirlig, Davin Ellicson, Carlo Gianferro, David Leventi, Andrei Nacu

Εγκαίνια: 08 Σεπτεμβρίου

Είσοδος Ελεύθερη         

 

30.08

"EUROPASS"

Eye’s Walk Digital festival

Video Installation Art πάνω σε αγκυροβολημένα πλοία
Ο κόλπος της Ελευσίνας μετατρέπεται σε «θάλασσα πολιτισμού»
Ώρα 21.00 Εισ. 5€

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  2016
Θερινός Κινηματογράφος - Παραλία Ελευσίνας
Ώρα έναρξης: 21:00 Εισ. 5€
«Νοτιάς»  του Τάσου Μπουλμέτη  26/08
«Exotica, Erotica, Etc.» της Ευαγγελίας Κρανιώτη   27/8
«Αστακός»  του  Γιώργου Λάνθιμου   6/9
«Interruption»  της Γιώργου Ζώη    11/9
«Σύμπτωμα»  του Άγγελου Φραντζή    13/9
«Chevalier»  της Αθηνάς Τσαγγάρη     19/9

 

Επισκεφθείτε το www.aisxylia.gr για περισσότερες πληροφορίες και επιβεβαίωση του οριστικού προγράμματος του Φεστιβάλ.