Φεστιβάλ ‘’Πόλη- Σκηνή 2021’’

Σχετικά

Το ΔΙΑΠΕΘΕ Κέρκυρας αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του κοινού της Κέρκυρας για ποιοτικές Πολιτιστικές και Καλλιτεχνικές δράσεις, στα πλαίσια του Φεστιβάλ ‘’ΠΟΛΗ- ΣΚΗΝΗ 2021’’ ανακοινώνει σειρά εκδηλώσεων σε εξωτερικούς χώρους του ιστορικού κέντρου της Κέρκυρας, καθώς και σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, καθώς και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Σελάννα –‘Κάτω απ’ το Φως του Φεγγαριού’

Γιορτάζουμε την Πανσέληνο του Αυγούστου στους αρχαίους ναούς της Ήρας και της Άρτεμης με κείμενα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας από τους ηθοποιούς του ΔΗΠΕΘΕ και μουσική.

Με ευκαιρία την πανσέληνο του Αυγούστου το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας θα κάνει μία διαδρομή συνδέοντας την αρχαία λατρεία του φεγγαριού, τη Θεά Άρτεμη και τη σύνδεση των Αρχαίων μνημείων με τη χριστιανική λατρεία όπως φαίνεται με ευκρίνεια στη συνύπαρξη του Βυζαντινού ναού των Αγίων Θεοδώρων ακριβώς δίπλα από τον Αρχαίο ναό της Αρτέμιδος.

20 και 21 Αυγούστου ΩΡΑ 20.00’

Τοποθεσίες εκδήλωσης:

Αρχαιολογικός Χώρος Ηραίου (εντός του δάσους του Μον Ρεπό)

Ναός Αρτέμιδας (περιοχή Στρατιά)

 

 

Μέδουσα – Γοργώ : Ο διαχρονικός μύθος της Μέδουσας ‘’

ένα θύμα βιασμού που μετατράπηκε σε τέρας’’

Κανένας γυναικείος χαρακτήρας δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο η Μέδουσα που μπορούσε να πετρώσει τους άντρες με ένα της βλέμμα. Από την Αρχαιότητα η Γοργόνα με τα φίδια για μαλλιά, ήταν ένα σεξουαλικοποιημένο σύμβολο της οργής των γυναικών .

Η εκδήλωση στον εξωτερικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Κέρκυρας θα περιλαμβάνει απαγγελίες ποιημάτων προβολές και συζήτηση για επίκαιρα θέματα όπως το κίνημα ‘#me too’# τα ζητήματα βιασμών και γυναικοκτονίας, που συνεχίζονται ως τις μέρες μας, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες κοινωνικές και ψυχολογικές εξελίξεις λόγω Πανδημίας . Στη συζήτηση θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες και καλλιτέχνες του χώρου.

27 Αυγούστου ΩΡΑ 21.00’ ’

Τοποθεσία εκδήλωσης: Αρχαιολογικό Μουσείο – Εξωτερικό Αίθριο

«ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»

Ένα παλίμψηστο της σύγχρονης ποιητικής δημιουργίας του νησιού μας. ένα αφιέρωμα των ‘ζώντων’ ποιητών της Κέρκυρας,

Κάτω από το στίχο του Γιάννη Βαρβέρη ‘Να επισκέπτεσθε τους ζώντες ποιητές…’ ποιητές από το νησί μας, θα αποπειραθούν μία περιήγηση στους ποιητές που τους ενέπνευσαν και τώρα κατοικούν στη μνήμη μας, στα βιβλία και τις ανθολογίες και στις προτομές τους μέσα στην πόλη. Σε επιλεγμένα σημεία θα διαβάσουν ποιήματά του Σολωμού, του Κάλβου, του Λορέντζου Μαβίλη και άλλων αγαπημένων ποιητών που τώρα δεν υπάρχουν ανάμεσα μας. Θέλοντας όμως εμείς από τη μεριά μας να τιμήσουμε τους ποιητές που ζουν και γράφουν αυτή τη στιγμή ανάμεσα μας, θα συγκεντρώσουμε όσους είναι δυνατόν σε μία εκδήλωση με ανάγνωση ποιημάτων τους και πρωτότυπη μουσική.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ- ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΤΟΜΠΡΟΥ ΣΟΦΙΑ-ΣΠΥΡΟΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ – ΜΑΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ – ΠΑΓΙΑΤΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ και οι: Ιλεάννα Χανδρινού, Ολγα Μαυρομμάτη, Αγγελική Φιλιππίδου, Μαριτίνα Σωμιρα, Βασσιλική Μάκου

Ευγενική συμμετοχή: Εκτορ Κακλούδης, Ευγενία Ζάγουρα, Μάχη Πουλιάση

31 Αυγούστου ΩΡΑ 21.30’

Τοποθεσία εκδήλωσης: Κήπος του Λαού

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

  • Εργαστήριο Αρχαίας Τραγωδίας με τη Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΙΑΠΕΘΕ Βαρβάρα Δούκα

9 και 10 Αυγούστου ΩΡΑ 19.30΄ το απόγευμα

  • Διήμερο διαδραστικό, αισθητηριακό εργαστήριο για παιδιά 7 έως 10 ετών, με τη Δήμητρα Νικολοπούλου

23 και 24 Αυγούστου ΏΡΑ 10.00΄ το πρωί

  • Εργαστήριο φυσικού θεάτρου με τη Χρυσάνθη Αυλωνίτη

28 Αυγούστου ΩΡΑ 19.30΄ το απόγευμα

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων 26610 40156 ώρες 10.00-12.00

Συμμετοχή στα Εργαστήρια : Μέγιστος αριθμός 15 άτομα

Συμμετοχή στις Εκδηλώσεις: Μέγιστος αριθμός 60 άτομα

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΙΑΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΟΥΚΑ

Εισιτήρια: ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ


Φωτογραφίες