Γεώργιος Νέγρος, ο Τίγρης του Αιγαίου

Συγγραφέας: Τέο Ρόμβος
Σκηνοθέτης: Πάνος Κέκας
Ερμηνεύουν: Στον ρόλο του Γεωργίου Νέγρου, ο Δημήτρης Καλαντζής και στον ρόλο του αφηγητή ο Παντελής Παπαδόπουλος
Παίζουν μουσική: Πέτρος Δουρδουμπάκης και Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος

Σχετικά

Ο κεντρικός ήρωας του έργου είναι ένας σκληροτράχηλος πειρατής που μας διηγείται τη ζωή του και τις περιπέτειες του στη θάλασσα. Ο πειρατής Γεώργιος Νέγρος ήταν πρόσωπο υπαρκτό, που γεννήθηκε το 1807 στο Βαθύ Σάμου και έδρασε στο Αιγαίο από το 1840 μέχρι το 1851.

Ο ξακουστός πειρατής με το ψευδώνυμο "Τίγρης του Αιγαίου" μας ξεδιπλώνει σε πρώτο πρόσωπο τον πολυτάραχο βίο του. Ρεσάλτα, κουρσέματα, μάχες, φονικά, λάφυρα, καταδιώξεις, κρησφύγετα σ’ ερημονήσια και καθημερινός αγώνας για την επιβίωση.

Το κουβάρι των αναμνήσεων ξετυλίγεται και ο Γεώργιος Νέγρος συλλογιέται, φουρκίζεται, ρεμβάζει, λαχταρά γυναικείες αγκαλιές, νοιώθει τύψεις για το άδικο αίμα που έχει χυθεί, γαληνεύει θυμούμενος την ελευθερία που του προσέδιδε η απεραντοσύνη της θάλασσας και - μέσα από όλα αυτά - ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του θεατή όλη τη διαδρομή ενός ανθρώπου που ψάχνει κρυμμένους θησαυρούς και τελικά τους βρίσκει θαμμένους βαθιά μες στην καρδιά του.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ

Η παράσταση είναι η θεατρική εκδοχή του μυθιστορήματος Γεώργιος Νέγρος, Ο Τίγρης του Αιγαίου, του Τέο Ρόμβου.

Μια μυθιστορηματική βιογραφία που ακολουθεί πιστά τη δομή του μυθιστορήματος του Τέο Ρόμβου. Μια εκμυστήρευση περιπετειώδους και πολύπαθου βίου του πειρατή Γεωργίου Νέγρου εν είδη ημερολογίου καταστρώματος.

Ο συνθέτης Πέτρος Δουρδουμπάκης είναι επί σκηνής με τη μουσική του, που φωτίζει την ψυχική κατάσταση του ήρωα και δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ονειρική και ποιητική.

Ο ήρωας της παράστασης «Ο Τίγρης του Αιγαίου» σε μια δύσκολη εποχή φτώχειας, καταπίεσης, έντονων κοινωνικών ανισοτήτων στα μέσα του 19ου αιώνα, επέλεξε το αέναο κυνήγι της ελευθερίας έχοντας δυο μεγάλες, ατελείωτες αγάπες: την απεραντοσύνη της θάλασσας και την απεραντοσύνη της γυναίκας. Σε τούτα τα δυο διαφορετικά, θαυμαστά πελάγη βρισκόταν στο στοιχείο του, στον παράδεισό του.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΚΕΚΑΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΔΟΥΓΚΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ:ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΡΔΟΥΜΠΑΚΗΣ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΑΡΓΥΡΗΣ ΘΕΟΣ

 

Επί σκηνής με τη μουσική του, ο συνθέτης ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΡΔΟΥΜΠΑΚΗΣ και ο μουσικός ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ.

 Παραστάσεις

10 ΙΟΥΛΙΟΥ Πλατεία Αλεξάνδρας ΠΕΙΡΑΙΑΣ

20 ΙΟΥΛΙΟΥ Ανοικτό θέατρο Λευκών ΠΑΡΟΣ

23 ΙΟΥΛΙΟΥ Κηποθέατρο ΠΑΠΑΓΟΥ

25 ΙΟΥΛΙΟΥ Ανοιχτό Θέατρο ``Βασίλης Γεωργιάδης`` ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ