Γλυκιά συμφωνία 2

Αρχείο Παίχτηκε από 09/12/2016 έως 18/12/2016
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Συγγραφέας: Μαίρη Βούκανου
Σκηνοθέτης: Λευτέρης Δακαλάκης
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Πιατάς, Άντα Αθανασοπούλου, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Αχιλλέας, Παναγιώτης Καμμένος, Θοδωρής Λάτσκας, Γιολάντα Αθανασοπούλου και η μικρή Ελένη Αθανασοπούλου

Περιγραφή

Σε μια ονειρεμένη …ζαχαρένια πολιτεία με αρώματα γλυκιάς βανίλιας και μυρωδάτης σοκολάτας, εκεί που οι ήρωες παλεύουν με τις  μάγισσες ακούγεται μόνο η «Γλυκιά Συμφωνία 2». Μπορείτε να αντισταθείτε στη γλύκα της...??

Περισσότερα

Η πιο… «Γλυκιά Συμφωνία» επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«…Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα δάσος μακρινό, ζούσε ο Λύκος των Παραμυθιών. Το κάστρο του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας ήταν στην Γλυκιά Πολιτεία κι εκεί, ο ζαχαροπλάστης Άχνης Ζαχαρένιος έφτιαχνε γλυκά ζαχαρωτά. Κάθε μέρα δημιουργούσε γλυκές λιχουδιές, προσφέροντας σε όλους μεγάλη χαρά κι ευχαρίστηση. Όσοι τον επισκέπτονταν στο πολύχρωμο και λουλουδάτο κάστρο, δοκίμαζαν τα γλυκά, που ετοίμαζε κι έφευγαν με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη. Τα πρόσωπά τους φωτίζονταν και τα μάτια τους έλαμπαν από ευχαρίστηση, όπως λάμπουν στον ουρανό τα αστέρια… Για αυτό, οι κάτοικοι της Γλυκιάς Πολιτείας ήταν οι πιο χαρούμενοι κάτοικοι όλου του κόσμου. Όμως τα φετινά Χριστούγεννα κάτι περίεργο και τρομερό θα συμβεί. Το χαμόγελο θα χαθεί από τη Γλυκιά Πολιτεία. Η Κακιά Μάγισσα των Παραμυθιών ζηλεύει για άλλη μια φορά την ευτυχία των κατοίκων και με τα μαγικά της ξόρκια, διώχνει μακριά τα χαμόγελα από τα πρόσωπά τους! Τι μπορεί να κάνει ο Λύκος για να ξαναγίνουν όλοι χαρούμενοι; Με ποιον τρόπο θα γιορτάσει η Γλυκιά Πολιτεία ευτυχισμένα Χριστούγεννα; Πώς θα ξαναβρεθούν και πού κρύβονται τα χαμένα χαμόγελα;…»

Πολυχώρος Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα μουσικό παραμύθι της Μαίρης Βούκανου σε μουσική Γιώργου Βούκανου με τον Δημήτρη Πιατά και γνωστούς ηθοποιούς και λυρικούς τραγουδιστές.

Φιλική Συμμετοχή Στέλιος Παρλιάρος

Τον Δεκέμβριο ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος παρουσιάζει για 2η συνεχή χρονιά  και για 6 μόνο παραστάσεις στην Αίθουσα Πολυχώρου της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τη «Γλυκιά Συμφωνία 2». Ένα μουσικό ηχοχρωματικό παραμύθι σε κείμενα και στίχους Μαίρης Βούκανου με τον Δημήτρη Πιατά, με την φιλική συμμετοχή του Στέλιου Παρλιάρου.

Το μουσικό αυτό παραμύθι μας ταξιδεύει σε ένα ονειρικό τοπίο στις πιο γλυκές στιγμές των παιδικών μας χρόνων σε ένα Μαγεμένο δάσος την Ζαχαρένια Πολιτεία και τους ήρωες της. Με τους ονειρικούς ήχους, τα χρώματα και τα τραγούδια της «Γλυκιάς Συμφωνίας» θα δώσουμε μια γλυκιά ελπίδα στην πικρή καθημερινότητα του σήμερα. Μια μοναδική μουσική παράσταση για μικρούς και για μεγάλους.

Τους κεντρικούς ρόλους του παραμυθιού ερμηνεύουν:

Άντα Αθανασοπούλου (Ευχονεράϊδα - Πριγκίπισσα «Γλυκιά Βανίλια»),
Δημήτρης Παπαγεωργίου (Πρίγκιπας Αμυγδαλόπαστος) ,
Αχιλλέας Σκευης (Ζαχαροπλάστης Άχνης),
Παναγιώτης Καμμένος (Κακός Λύκος),
Θοδωρής Λάτσκας (Σοκολατοντελάλης),
Γιολάντα Αθανασοπούλου (Κακιά Μάγισσα)
και η μικρή Ελένη Αθανασοπούλου (Ευχονεραϊδάκι).

Συμμετέχει το  θέατρο Μαριονέττας Γκότση.

Στο πιάνο ο Γιώργος Βούκανος
Την Παιδική Χορωδία του Δήμου Βριλησσίων διευθύνει η Γρηγορία Δέδε
Βοηθός: Ολγιάνα Πανίτσα

Το πιο γλυκό παραμύθι γι αυτά τα Χριστούγεννα  κυκλοφορεί και σε CD από την Melody Spirit.

www.georgevoukanos.com

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.Η ΕΥΧΟΝΕΡΑΙΔΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ.ΚΑΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝΑΡΙΘΜΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ.