Η αφήγηση της Αντιγόνης

Αρχείο Παίχτηκε από 05/01/2017 έως 03/01/2017
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Συγγραφέας: Αντιγόνη Νέτα
Σκηνοθέτης: Αντιγόνη Νέτα
Ερμηνεύουν: Αντιγόνη Φρυδά

Περιγραφή

Με μεγάλη αγάπη για τις Ποντιακές ρίζες της και θαυμασμό για όσα έχει ακούσει από τις περιγραφές των οικείων της, η Αντιγόνη Νέτα, με σπουδές θεατρολογίας και πολυετή εμπειρία στα μεγαλύτερα Πολιτιστικά Ιδρύματα της Ελλάδας, σκηνοθετεί την παράσταση «Η Αφήγηση της Αντιγόνης», με πρωταγωνίστρια την Αντιγόνη Φρυδά. Η σκηνοθέτις συγκέντρωσε όλο το υλικό που έχει περισωθεί από την οικογένειά της, καθώς και την πολύτιμη πρωτότυπη αφήγηση της ίδιας της ηρωίδας, της προγιαγιάς της, Αντιγόνης Μαυρομματοπούλου.

Περισσότερα

Η προγιαγιά Αντιγόνη, όταν έγινε το Σύνταγμα στην Τουρκία, φοβούμενη ότι θα καλέσουν το σύζυγό της στο στρατό, με περίσσιο θάρρος και δύναμη ψυχής άφησε το σπιτικό της στην Ίμερα της Τραπεζούντας και ξεκίνησε για ένα ατελείωτο ταξίδι γεμάτο δυσκολίες, απώλειες αλλά και ευγνωμοσύνη για όσους βοήθησαν αυτή και την οικογένειά της προσφέροντάς τους στέγη και εργασία. Τα χιλιόμετρα πάμπολλα, οι συνθήκες χείριστες, οι θύμησες γλυκόπικρες, το αρχειακό υλικό πλούσιο και η περιγραφή τόσο ρεαλιστική που ο θεατής γίνεται ταυτόχρονα συνοδοιπόρος.

Δραματουργία / Επεξεργασία κειμένου: Θεοδώρα Καπράλου
Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Νέτα
Εικονογράφηση: Γιώργος Τάξερης
Επιμέλεια Προβολών: Κώστας Σωτηρίου
Φωτισμοί: Phil Hills
Μουσική επιμέλεια / Επεξεργασία ηχητικού υλικού/ Ηχητικός σχεδιασμός: Κώστας Σωτηρίου
Επιμέλεια Κίνησης: Μαρία Φουντούλη
Σχεδιασμός Κοστουμιού: Σπυριδούλα Μυλωνά
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλκμήνη Καλογήρου
Παραγωγή: POLYPLANITY Productions

Στο ρόλο της Αντιγόνης Μαυρομματοπούλου, η Αντιγόνη Φρυδά

Περισσότερες πληροφορίες:https://www.facebook.com/antigonistale/?view_public_for=1787566311504958

http://www.mcf.gr/el/whats_on/?ev=2018

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευχαριστώ θεατρομανια για τη διπλή προσκληση!❤️Επίκαιρη παράσταση....περνάει αρκετά κοινωνικά μηνύματα χωρίς διδακτική διάθεση! Καθηλωτική η ερμηνεία της Αντιγόνης Φρυδα! Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για το άρτιο αποτελεσμα!

  2. Θεατρομάνια σας υπερευχαριστώ για την πρόσκληση!Η παράσταση ήταν συγκλονιστική!Είναι από εκείνες τις παραστάσεις που μιλάνε μέσα μου και με κάνουν να θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος και η αφήγηση της Αντιγόνης μου μίλησε.Η ερμηνεία της Αντιγόνης Φρυδά μαγευτική!Σας ευχαριστώ και πάλι!!!!!!

  3. +++Πραγματικα ποιοτική παράσταση. Καταπληκτική ερμηνεία και σαφώς συγκινητική ιστορία. ΕΙδικότερα, οι στιγμές που ακουγόταν η πραγματική αφήγηση της γιαγιάς απο το ηχείο έδινε σε όλο το έργο κατι το ιδιαίτερο. Μάθημα για όλους μας.
    -- Θα ήθελα σε περισσότερα σημεία να ήταν λίγο πιο φωτεινό και με περισσότερη μουσική κάλυψη καθώς για αρκετή ώρα ήταν πολύ σκοτεινό και αν και εξαιρετικά ενδιαφέρον κάποιος κουρασμένος θα νύσταζε. Επειδή είχε ελάχιστο φωτισμό, όταν φωτιζε το σκηνικό έτσουζαν τα ματια μου.

    Αλλά εξαιρετική παράσταση και ερμηνεία......Αξίζει!