Ι am falling in love | Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα

Αρχείο Παίχτηκε από 11/05/2024 έως 02/06/2024
στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Διάρκεια: 90 ΛΕΠΤΑ
Σύλληψη: Γιώργος Βαλαής
Δραματουργία: Γιώργος Βαλαής, Φρόσω Μαστρόκαλου
Σκηνοθέτης: Γιώργος Βαλαής
Σκηνογραφία: Ελένη Στρούλια
Κοστούμια: Ελένη Στρούλια
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Μουσική: Voltnoi Brege (Επιμέλεια)
Ερμηνεύουν: Γιώργος Κατσής, Μαρία Κοραχάη, Στράτος Νταλαμάγκος, Χριστιάννα Ματέλσκα Τόκα

Περιγραφή

Το I AM FALLING IN LOVE αφηγείται την ίδια την επιθυμία, που εμφανίζεται απρόσκλητη, αναπάντεχη, στο πιο ακατάλληλο μέρος, την πιο ακατάλληλη στιγμή, στοχεύοντας τους πιο ακατάλληλους ανθρώπους. Δεν υπακούει σε κανέναν κανόνα – κοινωνικό, πολιτισμικό ή άλλο και πάντα μοιάζει με τη μουσική.

Περισσότερα

Στη Δωδέκατη Νύχτα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ η Βιόλα και ο δίδυμος αδελφός της Σεμπάστιαν έχουν ναυαγήσει - ο ένας πιστεύει ότι ο άλλος έχει πνιγεί. Η Βιόλα μεταμφιέζεται σε νεαρό άνδρα και με το όνομα Σεζάριο, βρίσκει δουλειά ως υπηρέτης του δούκα Ορσίνο. Ο Ορσίνο είναι ερωτευμένος με την κόμισσα Ολίβια, αλλά εκείνη πενθεί για τον νεκρό αδελφό της και απορρίπτει όλες τις προτάσεις του. Ο Ορσίνο στέλνει τον Σεζάριο/Βιόλα, για να προσελκύσει την Ολίβια εκ μέρους του…άλλα η Ολίβια ερωτεύεται την Βιόλα/Σεζάριο, ενώ η Βιόλα έχει ήδη ερωτευτεί κρυφά τον Δούκα Ορσίνο. Ο αδελφός της Βιόλα, ο Σεμπάστιαν, έχει σωθεί από το ναυάγιο. Ο Αντόνιο, φίλος και προστάτης του Σεμπάστιαν, του μιλάει συνέχεια για την αγάπη του για εκείνον.

Η επιτέλεση της ερωτικής έλξης που δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε φύλα, σε πρότυπα, γίνεται ο βασικός άξονας της παράστασης και υλοποιείται επί σκηνής μέσα από τη μουσική: τραγούδια, δίσκοι βινυλίου και στίχοι τραγουδιών, αφηγήσεις, σονέτα του Σαίξπηρ, ερωτικά γράμματα, γίνονται τα υλικά που μιλούν για τον έρωτα.

Συνεργασία στη Δραματουργία:Γεωργία Κανελλοπούλου

Μετάφραση αποσπασμάτων Δωδέκατης Νύχτας: Νίκος Χατζόπουλος

Βοηθός Σκηνογραφίας: Αλεξάνδρα Ντεληθέου

Φωτογραφίες: Ελένη Στρούλια

Επικοινωνία για την παράσταση: Ευαγγελία Σκρομπόλα

Παραγωγή: One Plant Production AMKE

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού

Φωτογραφίες