Η Ασπίς & το Συμπόσιο - Περιοδεία 2016

Αρχείο Παίχτηκε από 13/06/2016 έως 29/08/2016
Σκηνοθέτης: Χριστόφορος Χριστοφής (Ασπίς του Μενάνδρου) και Γιώργος Παπαθεοδώρου (Συμπόσιο του Λουκιανού)
Σκηνογραφία: Χρήστος Ανδριόπουλος
Κοστούμια: Χρήστος Ανδριόπουλος
Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος
Μουσική: Νίκος Πλατύραχος
Χορογραφία: Έρσι Πίττα
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Παλαντζίδης, Γιάννης Σιαμσιάρης, Γιάννης Παπαθύμιος, Αλέξης Μαρτζούκος, Κυριακή Υψηλάντη, Πέτρος Τσαπαλιάρης, Κωνσταντίνα Σπάθη, Κέλλυ Νικηφόρου, Εβίτα Φυτσαντωνάκη, Παναγιώτης Γεωργούλας, Κίμωνας Δούσης, Ελένη Ζαφείρη, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Βασιλική Γεωργικοπούλου, Ισμήνη Κυρίτση

Σχετικά

 Περιοδεία στα αρχαία θέατρα της Μεσογείου

Συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Θεάτρου της Μασσαλίας ξεκινά το ταξίδι της από αυτό το γαλλικό λιμάνι και το φημισμένο θέατρο Silvain στις αρχές του καλοκαιριού, με στάση, μεταξύ άλλων, φυσικά και στην Ελλάδα, για να καταλήξει περί τα τέλη Σεπτεμβρίου στη Σικελία.

Η σύμμειξη των έργων των δύο μεγάλων συγγραφέων είναι μία διαχρονική "σάτιρα φιλοσοφίας και φιλοσόφων", που προφανώς ξεπερνάει τα τείχη του χώρου και του χρόνου και φτάνει ως τις μέρες μας- ειδικά σήμερα- επιβεβαιώνοντας τις μεγάλες αρετές αλλά και τα αβυσσαλέα πάθη του γένους και της φυλής. Ψηλά βουνά βαθιές χαράδρες… Πώς, άραγε, συμπλέκονται αφέντες και υπηρέτες, φιλόσοφοι και υλιστές, πλεονέκτες και τσιγκούνηδες;» αναφέρουν οι συντελεστές.

Στην παράσταση, που φιλοδοξεί να διεκτραγωδήσει και συνάμα να διακωμωδήσει τα αρχαία πάθη μας, συμμετέχει μία πλειάδα διακεκριμένων ηθοποιών, όπως, Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Παλαντζίδης, Γιάννης Σιαμσιάρης, Γιάννης Παπαθύμιος, Αλέξης Μαρτζούκος, Κυριακή Υψηλάντη, Πέτρος Τσαπαλιάρης, Κωνσταντίνα Σπάθη, Κέλλυ Νικηφόρου, Εβίτα Φυτσαντωνάκη, Παναγιώτης Γεωργούλας, Κίμωνας Δούσης, Ελένη Ζαφείρη, Ιουστίνα Ματσιάσεκ, Βασιλική Γεωργικοπούλου, Ισμήνη Κυρίτση.

Η μετάφραση και απόδοση στα νέα ελληνικά έγινε από τον Χριστόφορο Χριστοφή (Μένανδρος) και τον Παναγιώτη Δημητρόπουλο (Λουκιανός). Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Χριστόφορος Χριστοφής (Μένανδρος) και ο Γιώργος Παπαθεοδώρου (Λουκιανός), τη μουσική συνέθεσε ο Νίκος Πλατύραχος, τις χορογραφίες επινόησε η Έρση Πίττα, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Χρήστος Ανδριόπουλος.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές «επειδή η τέχνη και ο πολιτισμός από τη φύση του δεν μπορεί να λειτουργεί με αποκλεισμούς και επιλογές, την παράσταση δικαίωμα και δυνατότητα έχουν να την παρακολουθήσουν και να την ακούσουν κωφοί και τυφλοί…», καθώς θα υπάρχει διερμηνεία νοηματικής αλλά και ακουστική περιγραφή.

Τεχνικός Διευθυντής Παραγωγής: Διονύσης Βαρχαλαμάς
Διερμηνεία στην Νοηματική: Στράτος Πατρινός - Γιάννης Γιαλούρος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παναγιώτης Γεωργούλας
Μετάφραση - Θεατρική Προσαρμογή: Χριστόφορος Χριστοφής ( Ασπίς του Μενάνδρου)
Πάναγιώτης Δημητρόπουλος ( Συμπόσιο του Λουκιανού)
Παραγωγή: ΑΝΘΟΣ - ΠΕΙΡΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ''ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΝΤΗΡΗΣ''

Πρόγραμμα Περιοδείας
ΚΟΖΑΝΗ - ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ  - 9 Ιουλίου
ΠΡΕΒΕΖΑ - ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ  -  11 Ιουλίου
ΑΘΗΝΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ - 16 Ιουλίου
ΚΟΡΙΝΘΟΣ  - ΑΡΧΑΙΕΣ ΚΛΕΩΝΕΣ -   24 Ιουλίου
ΠΑΤΡΑ – ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ -  7 Αυγούστου
ΔΩΔΩΝΗ – ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ - 8 Αυγούστου
ΒΟΛΟΣ – ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ “ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ”  - 24 Αυγούστου
ΛΑΡΙΣΑ - ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ    25 Αυγούστου
ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ – ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2016  - 29 Αυγούστου


4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παρακολούθησα χθες στην Πετρούπολη,χάρη στη Θεατρομάνια,την παράσταση "Η Ασπίς & το Συμπόσιο".Συμπαθητική προσπάθεια,με κάποιες αρκετά καλές ερμηνείες.Λόγω του αέρα-και για λόγους ασφάλειας ηθοποιών & θεατών-δεν είχαν στήσει το σκηνικό.Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!