Η κυανή

Αρχείο Παίχτηκε από 12/01/2019 έως 24/02/2019
στο Rabbithole
Διάρκεια: 180'
Σύλληψη: Γιώργος Σίμωνας
Σκηνοθέτης: Γιώργος Σίμωνας
Σκηνογραφία: Τώνια Ράλλη
Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Ερμηνεύουν: Ηώς Αντωνοπούλου, Αχιλλέας Βατρικάς, Μάγδα Γκουβέρου, Δανάη Γουλιέλμου, Αναστασία Δεμέστιχα, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Γιάννης Καραλής, Ηλίας Μενάγιερ, Ελένη Παπαϊωάννου

Περιγραφή

Η «Κυανή», είναι ένας εκμοντερνισμένος διάλογος με τη Σέλλεϋ, μια ιστορία που κατασκευάστηκε με αφορμή και σε άμεση σχέση με το λογοτεχνικό έργο «Ο θνητός αθάνατος». Η «Κυανή» είναι η διασκευή μιας ιστορίας του 19ου αιώνα σε μια ιστορία του 21ου αιώνα που μιλά για το Αύριο της ανθρωπότητας.

Περισσότερα

Βασισμένο στη νουβέλα της Μαίρη Σέλλεϋ «Ο θνητός αθάνατος»

Από την ομάδα Νοσταλγία

Η Μαίρη Σέλλεϋ επιστρέφει με τη νουβέλα «Ο θνητός αθάνατος» σε ένα από τα κύρια θέματα που την απασχόλησαν και στο αριστούργημά της «Φρανκενστάιν»: σε ποιο βαθμό χειριζόμαστε τα τεχνολογικά επιτεύγματα, για ποιο σκοπό και πόσο αυτά επηρεάζουν τη φυσική ροή της ζωής μας, τόσο ηθικά όσο και συναισθηματικά. Με αυτό τον ανθρωποκεντρικό, φιλοσοφικό γνώμονα η Σέλλεϋ αλλάζει το πρίσμα και σκιαγραφεί τους ήρωες και την ιστορία της μέσα στο σύμπαν του ρομαντικού έρωτα. Οι χαρακτήρες της συγγραφέως χαράζουν την πορεία τους μέσα από τις επιλογές τους, με γνώμονα την αξιοποίηση των επιστημονικών επιτευγμάτων. Στην ιστορία της, ο νεαρός άντρας πίνει ένα καινούργιο φίλτρο, εφεύρεση του δασκάλου του και μένει για πάντα νέος. Ολοκληρώνοντας μια γήινη ζωή, βιώνει τη φυσική απώλεια της αγαπημένης του και συνεχίζει, πικραμένος και μόνος στην αιωνιότητα.

Στην «Κυανή», ο νεαρός άντρας βρίσκεται για μισό αιώνα σε ένα μακρινό αστέρι στο οποίο και πήγε για να αποφύγει τυχόν πληγές που θα του επιφέρει ο έρωτας της ζωής του. Παρέα με τέσσερα ανδροειδή ρομπότ, περνά τον καιρό του μέσα στην λήθη ώσπου πληροφορείται το επικείμενο τέλος της αγαπημένης του στη Γη. Τα χρόνια έχουν περάσει, αυτή έχει πια γεράσει και αυτός θα επιστρέψει για να την προλάβει πριν «φύγει» έχοντας για συντροφιά, ένα ημερολόγιο ζωής: ένα παραμυθικό ανάγνωσμα, κατασκεύασμα της φαντασίας για το πώς θα μπορούσε να είχε ζήσει τη ζωή του μαζί της, αν δεν έφευγε μακριά.

Φωτισμοί: Γιώργος Κορδέλλας, Γιώργος Σίμωνας
Βίντεο: Ελένη Παπαϊωάννου
Μακιγιάζ/ Φροντιστήριο: Mαρίνα Πινιατώρου
Κατασκευή σκηνικού: sickmyduck.lab
Boηθοί σκηνογράφου: Μαρίνα Πινιατώρου, socos
Hχογραφήσεις/ Μίξεις: Στέλλα Ν. Χρίστου
Φωτογραφίες: Μαρία Τούλτσα
Μια παραγωγή της ομάδας Νοσταλγία

Φωτογραφίες

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευγενέστατη η κοπέλα στο ταμείο-υποδοχή. Όμορφος χώρος. Αμφιθεατρική πλατεία. Συχνή εναλλαγή σκηνικών και κοστουμιών. Αγαπημένα τραγούδια ως μουσική επένδυση. Ενδιαφέρουσα η κεντρική ιδέα της ανθρώπινης μνήμης.