Η μαύρη ανάμνηση

Αρχείο Παίχτηκε από 18/01/2017 έως 24/02/2017
στο Λύχνος τέχνης και πολιτισμού
Διάρκεια: 90’ (με διάλειμμα)
Κείμενο: Δημήτρης Σόρκος
Σκηνοθέτης: Χρήστος Αποστολάκης
Ερμηνεύουν: Μπονάτσου Στέλλα, Κατερίνα Πεφτίτση, Νίκος Μπατάλας, Κυριακή Σταυριανίδη , Βαγγέλης Παπατζανάκης, Δανάη Μιχαηλίδου, Κατερίνα Σιμάτου, Μαρία Γιαννιώτη

Περιγραφή

Χαμένη μέσα στις παραισθήσεις και την κατάθλιψη, η Άννα βρίσκει υποστήριξη από την ψυχολόγο της, Ζωή. Στο έργο παρακολουθούμε να ξεδιπλώνονται μπροστά μας μάχες που δίνουν και οι δυο γυναίκες με τους εσωτερικούς τους δαίμονες όταν το επίπονο παρελθόν τους στοιχειώνει.

Το μεταφυσικό, όνειρα και παραισθήσεις γίνονται ένα, εισβάλλοντας στην πραγματικότητα παίρνοντας μορφή τρόμου.

Σε αυτό το μιούζικαλ τρόμου, ερμηνείες για το θάνατο και το σύμπαν καταλογίζονται με έναν διαφορετικό τρόπο, δίνοντας φωνή και μορφή στα στοιχειά και τις έμμονες σκέψεις.

Περισσότερα

Μνήμη θανάτου

Είχες ποτέ μια ανάμνηση που ήθελες να ξεχάσεις?

Σημείωμα σκηνοθέτη

Κάθε άνθρωπος, κάποια στιγμή της ζωής του, κυριεύεται από μια Μαύρη Ανάμνηση που τον οδηγεί σε στιγμές απόγνωσης, απελπισίας και παραφροσύνης, οι οποίες με τη σειρά τους παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογική κατάσταση του. Στιγμιότυπα πόνου, απώλειας, τρέλας και απελπισίας, καθορίζουν αποφασιστικά την οδό των ηρώων μας προς το θάνατο. Η ψυχή, αναζητά με τη σειρά της, το μονοπάτι της λύτρωσης μέσα σε ένα ακαθόριστο σύμπαν, ψάχνοντας ένα αβέβαιο θεό.

Το έργο είναι γεμάτο αντιφατικές σκέψεις αγάπης και μίσους, ζωής και θανάτου, που ζητούν μέσα από ρεαλιστικά και μεταφυσικά στοιχεία την ανάγκη της συγχώρεσης και της λύτρωσης.

Ο Δημήτης Σόρκος Συγγραφέας και Μουσικό συνθέτης του θεατρικού Μιούζικαλ «Μαύρη Ανάμνηση» με τον νεανικό ρομαντισμό του και χωρίς δισταγμούς, αναδεικνύει τη παράφορη ψυχολογία των ηρώων φέρνοντας τους αντιμέτωπους με της αδυναμίες τους.

Κείμενο- Μουσική Σύνθεση- Libreto- Sound Design: Δημήτρης Σόρκος
Σκηνοθεσία: Χρήστος Αποστολάκης
Παραγωγή, Σκηνικά - Κουστούμια: Δανάη Σταματίου
Χορογραφίες – Κινησιολογία: Στέλλα Μπονάτσου
Make up- Special Effects: Ειρήνη Μάντζιου, Κατερίνα Πεφτίτση
Video Art: Αναστασία Λουκρέζη, Γιάννης Παππάς, Δημήτρης Καπάνταης
Ήχος-Φωτισμοί: Βαγγέλης Αλαμάνης

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φοβερή παράσταση και ατμόσφαιρα! Ένα πρωτοποριακό μιούζικαλ με αρκετά καλές θα έλεγα ερμηνείες. Ένα ενδιαφέρον και ιδιαίτερο- διαφορετικό έργο με πολύ καλούς συντελεστές και με μαγευτική μουσική που το κατατάσσει κατά την γνώμη μου στα must see της χρονιάς!! Συγχαρητήρια σε όλους 🙂