Οι μύθοι μας, τ΄αστέρια μας

Διάρκεια: 60'
Σκηνοθέτης: Νίκος Καμτσής
Ερμηνεύουν: Άντα Κούγια, Δάφνη Ατια

Περιγραφή

Τ΄αστέρια έχουν ιστορίες και παραμύθια να πούνε. Και οι ιστορίες τους είναι βγαλμένες από την απέραντη ελληνική μυθολογία. Την πλουσιότερη του κόσμου. Το φανερώνει το όνομα κάθε αστεριού και αστερισμού. Ο Ηρακλής, ο Περσέας, η όμορφη Ανδρομέδα, ο θαυμαστός Πήγασος, η Κασσιόπη και τόσα άλλα αστέρια πριν ανεβούν στον ουρανό ήταν ήρωες θαυμαστοί στην ελληνική μυθολογία. Η ζωή και τα κατορθώματα τους ήταν τέτοια που οι θεοί τους ανέβασαν ψηλά για να φωτίζουν τις νύχτες μας. Να λάμπουν από ΄κει ψηλά και να θυμίζουν τα φοβερά κατορθώματα και τους ηρωισμούς τους.

Περισσότερα

To θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ παρουσιάζει και προτείνει μια ξεχωριστή παράσταση φέτος. Επανερχόμαστε στην ελληνική μυθολογία. Και το κάνουμε συνειδητά. Όχι απλώς για να ψυχαγωγήσουμε τα παιδιά, αλλά για να τους δώσουμε μέσα από το θέατρο μια γερή δόση από την παράδοση μας, από τον ελληνικό μυθολογικό πλούτο.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία τα παιδιά να έχουν μια σχέση άμεση με την ελληνική παράδοση και ρίζα. Ειδικά στην εποχή μας όπου λαοί και γλώσσες με μεγάλη ιστορία ισοπεδώνονται και εξαφανίζονται.

Αυτούς τους μύθους, που κρύβονται πίσω από τ’αστέρια τους ξέρει καλά η Κυρά-Νύχτα. Ντυμένη το πλούσιο κοστούμι της, φέρνει τα σκηνικά της και με μάσκες και κούκλες πρωτότυπες, αφηγείται τα κατορθώματα των αστεριών και των ηρώων.

Και όχι μόνο αυτό: Καράβια εμφανίζονται και ταξιδεύουν στις θάλασσες, κόσμοι θαυμαστοί φανερώνονται μπροστά στα μάτια των παιδιών με ήρωες μυθικούς και παραμυθένιους.

Με τρόπο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ταυτόχρονα οι ηθοποιοί στολίζουν την αφήγηση τους με τραγούδια, χορό, πλούσια κοστούμια και αντικείμενα, που συμμετέχουν τα παιδιά. Το «οι μύθοι μας τ΄ αστέρια μας» είναι ταυτόχρονα ένα δημιουργικό παιχνίδι,

Με τη συμμετοχή του κοινού, τους διαλόγους της νύχτας και των παιδιών, τα παιδιά δεν διασκεδάζουν απλά, αλλά μορφώνονται και καλλιεργούνται. Πλουτίζουν την φαντασία τους και διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

Στην τρυφερή αυτή ηλικία, το θέατρο για παιδιά είναι απαραίτητο στοιχείο της προσωπικότητας, που χτίζεται κάθε μέρα. Το θέατρο αναπτύσσει τη φαντασία, καλλιεργεί την ευαισθησία, διευρύνει την κοινωνικότητα του παιδιού και συμφιλιώνει τα παιδιά με τον κόσμο.

Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής 
Σκηνικό/κοστούμια: Μίκα Πανάγου,
Πρωτότυπη μουσική: Χρήστος Ξενάκης

Ημερομηνίες-Οργάνωση παραστάσεων στο 210-8656004