222

Η ωραία κοιμωμένη

Διάρκεια: 60 λεπτά
Μουσική: Λίλα Πιττά
Χορογραφία: Γιάννα Φιλιπποπούλου
Ερμηνεύουν: Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός, Σμαράγδα Αποστολάτου

Περιγραφή

Αφήγηση, χορός, προβολή σκιών, φιγούρων και μουσικές του Τσαϊκόφσκι κάνουν αυτό το μαγικό παραμύθι να είναι μια εξαιρετική εμπειρία για όλες τις ηλικίες.
Για παιδιά από 4 ετών έως 12, εφήβους και ενήλικες.

Περισσότερα

Το «Σπίτι των Παραμυθιών – Το Μουσείο Αλλιώς» παρουσιάζει την ελληνική εκδοχή του κλασικού παραμυθιού «Η ωραία κοιμωμένη» σε μια αφηγηματική και χορευτική παράσταση για όλη την οικογένεια.

Ο Γιώργος Ευγενικός και η Σμαράγδα Αποστολάτου ξεδιπλώνουν το κουβάρι δύο παραμυθιών που ενώνονται μετά από εκατό χρόνια και γίνονται ένα. Η Λίλα Πιττά χορεύει στο όνειρο της «Ωραίας Κοιμωμένης» σε χωρογραφία της Γιάννας Φιλιπποπούλου.

Το πρώτο παραμύθι είναι της Λουλουδένιας που τρύπησε το δάκτυλό της στο αδράχτι και έπεσε σε ύπνο βαθύ. Στο πιο γλυκό της όνειρο, ξυπνάει από τον λήθαργο και χορεύει στις όμορφες μελωδίες του Τσαϊκόφσκι. Το δεύτερο παραμύθι είναι του πρίγκιπα που μετά από εκατό χρόνια έμαθε για την ωραία Λουλουδένια και πέρασε δοκιμασίες πολλές για να βρεθεί δίπλα της και να της δώσει το φιλί που θα την ξυπνήσει. Το φιλί της πραγματικής αγάπης είναι αυτό που θα ενώσει τις ιστορίες των δυο αγαπημένων.

Χορός - απαγγελία - μουσική επιμέλεια: Λίλα Πιττά
Μουσικές επιλογές από το έργο του Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι
Ποίηση: Άσπα Παπαδοπούλου
Μακέτες εικαστικών: Παναγιώτης Σωτηριανίδης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Ευγενικός
Οργάνωση: Ομάδα «ΜΥΘΟΣ»

Φωτογραφίες