Η Περίπτωση του Δέϊμων Λαπλάς

Διάρκεια: 70'
Συγγραφέας: Βασίλης Παπαδόπουλος
Σκηνοθέτης: Βασίλης Παπαδόπουλος
Ερμηνεύουν: Φωτεινή Μπιρλή, Βασίλης Παπαδόπουλος

Περιγραφή

Μέσα από το σασπένς και την περιρρέουσα μυστηριώδη ατμόσφαιρα, ο γοτθικός τρόμος καθηλώνει και συνεπαίρνει το κοινό όλων των τεχνών, που επιλέγει να μη φοβηθεί τον φόβο. Η Περίπτωση του Δέϊμων Λαπλας είναι το πρώτο ελληνικό θεατρικό έργο, με αναφορές στους μεγαλύτερους μετρ του τρόμου παγκοσμίως.

Περισσότερα

"Υπάρχει, θα λέγαμε, στον κόσμο μας μια λεπτή ακαθόριστη γραμμή και παρότι τη βλέπουμε, αλλάζει θέση διαρκώς. Τι είναι πραγματικό; Τι δεν είναι; Σε τι απόσταση ακριβώς βρίσκονται το ένα από το άλλο;" Ερωτήσεις που θέτουμε καθημερινά στους εαυτούς μας για όσα γνωρίζουμε, ή νομίζουμε πως γνωρίζουμε.

Βρισκόμαστε στο 1990 σε μια αίθουσα της νευρολογικής ψυχιατρικής κλινικής Άρκαμ. Εκεί η ψυχίατρος Δρ Έλενα Μακάβη ανακρίνει τον Δέϊμων Λαπλάς, ο οποίος κατηγορείται για την α' βαθμού δολοφονία μιας αγνοούμενης κοπέλας, της δεκαεξάχρονης Άννας Σμιθ. Κατά την εξιχνίαση του εγκλήματος ομως, η πραγματικότητα σταδιακά διαστρεβλώνεται και οι δυο χαρακτήρες παρατάσσονται σε θέσεις μάχης, καθώς απειλούνται, σωματικά και νοητικά.

‎Οι παραστάσεις θα δοθούν με ελεύθερη συνεισφορά και λίστα καλεσμένων.

Μουσική-Μπαγιάν: Σοφία Μουλακάκη
Έργο-Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαδόπουλος
Σκηνογράφος: Νικόλας Κυριαλλίδης
Ενδυματολόγος: Λύδια Μαγαλιού
Φωτισμοί: Ναυσικά Χριστοδουλάκου & Δημήτρης Μπάτσης
Make-up artist: Κατερίνα Βλάχου
Τεχνικός ήχου: Γιώργος Παπαγεωργίου
Concept artist: Αλέξης Τουπάϊ
Σύμβουλος επικοινωνίας: Λιλιάνα Αβρούσιν
Μακέτα αφίσας: Χάρης Σπυρόπουλος

Βίντεο