Η τυφλόμυγα

Αρχείο Παίχτηκε από 06/05/2016 έως 21/05/2016
στο Black Box (Θεσσαλονίκη)
Κείμενο: Μαρία Ράπτη
Σκηνοθέτης: Βαρβάρα Δουμανίδου
Ερμηνεύουν: Ευρώπη Αργυροπούλου, Δημήτρης Βασιλειάδης, Βαρβάρα Δουμανίδου  

Περιγραφή

Η Τυφλόμυγα είναι ένα έργο, που πραγματοποιείται στο απόλυτο σκοτάδι. Οι ηθοποιοί παίζουν χωρίς καμιά τεχνική υποστήριξη. Για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του έργου και την απόλυτη ασφάλεια των θεατών η τεχνική ομάδα είναι πλήρως εξοπλισμένη με κιάλια νυχτερινής όρασης και φακούς. 

Περισσότερα

Από το «Θέατρο του Άλλοτε»

Η πρώτη παράσταση στην Ελλάδα βασισμένη στο απόλυτο σκοτάδι.

Όταν ολόκληρο το ανθρώπινο είδος έχει αποτύχει, μόνο μια λύση υπάρχει. Η αυτοκαταστροφή του. Σκοτάδι. Το απόλυτο. 3 ηθοποιοί. Ο Αδάμ. Η Εύα. Ο Θεός.

Ένα δεύτερο μήλο ωρίμασε και έπεσε. Η ανθρωπότητα ξανά από την αρχή της. Η ανθρωπότητα ξανά στο τέλος της. Το φως, που δεν έρχεται. Το φως, που δεν πλημμυρίζει τίποτα πια. Το φως, που δεν μας αξίζει. Ένας τόπος αλλού. Ένας τόπος εδώ. Στο τότε και στο τώρα. Στο αύριο.

Και κάπου εκεί μέσα, οι πρώτοι και οι τελευταίοι Άνθρωποι του σκοταδιού σέρνονται στο χώμα. Αναπνέουν, νιώθουν, πονούν, πεθαίνουν και σκοτώνουν για να ξαναγεννηθούν στην πρώτη λάμψη του πρώτου φωτός.

Αν ήρθες, θα μείνεις. Και η φαντασία σου θα γίνει ο εχθρός σου. Θα προσπαθήσεις να μην ακούσεις, αλλά θα ακούσεις. Θα προσπαθήσεις να μη νιώσεις, αλλά θα νιώσεις. Θα προσπαθήσεις να μη κοιτάξεις, αλλά στο τέλος θα δεις. Μέσα στο απόλυτο σκοτάδι θα δεις το πρόσωπο σου. Θα δεις εσένα. Και θα είσαι ανελέητος.

Δεν επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων, κάμερας ή φωτογραφικής μηχανής. (Λόγω της ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου project θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως άνθρωποι με επιληπτικά προβλήματα και καρδιακά νοσήματα θα ήταν φρόνιμο να μη παρακολουθήσουν την παράσταση.)

Συντελεστές
Κείμενο: Μαρία Ράπτη
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δουμανίδου
Τεχνικός σκηνής: Κώστας Τόμπορης
Κατασκευή μάσκας: Δημήτρης Βασιλειάδης
Κίνηση: Δημήτρης Βασιλειάδης
Κατασκευή κοστουμιών: Δεσποινα Γωνιάδου-Πετρουλάκη
Φωτογραφίες: Τόμης Βρακάς
Δημιουργία promo teaser: Τόμης Βρακάς – Κώστας Βρακάς

Βίντεο