Ιφιγένεια εν γένει... tragic!

Αρχείο Παίχτηκε από 07/12/2016 έως 09/04/2017
στο Αργώ
Διάρκεια: 120' (με διάλειμμα)
Κείμενο: Λίλιαν Δημητρακοπούλου
Σκηνοθέτης: Λίλιαν Δημητρακοπούλου - Γιάννης Φυρός
Χορογραφία: Κατερίνα Χιντηράκη
Ερμηνεύουν: Τάσος Κόλλιας, Πάνος Λαμπρίδης, Γιώργος Τζανετής, Μαρίνα Τριανταφύλλου, Δανάη Φίλιππα, Γιάννης Φυρός, Κατερίνα Χιντηράκη

Περιγραφή

Μετά την επιτυχία της θεατρικής παράστασης “Ποιος σκότωσε τον William?”, οι “Theatreloi” συνεργάζονται ξανά με την Λίλιαν Δημητρακοπούλου και επιστρέφουν με το έργο  “Ιφιγένεια εν γένει... tragic!”.
Ξεχάστε ό, τι ξέρατε μέχρι σήμερα, για την Ιφιγένεια! Εμείς θα σας διηγηθούμε την πραγματική της ιστορία από την Αυλίδα, έως την Ταυρίδα!

Περισσότερα

Λίγα λόγια για το έργο από τη συγγραφέα της παράστασης:

Μια συρραφή – παρωδία των δύο τραγωδιών του Ευριπίδη, σε δύο μέρη και 19 εικόνες.

Η  «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» και η «Ιφιγένεια εν Ταύροις» συγχωνεύονται σε μία παρωδία, με τον τίτλο: «Ιφιγένεια εν γένει…  tragic!». Αυτή η παρωδία, ακολουθεί πιστά τη δομή των δύο τραγωδιών, δίνοντας ωστόσο μια άλλη διάσταση, στο γιατί πραγματικά έγινε ο Τρωικός πόλεμος (σιγά μην έγινε για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια «Ελένη»), και κατ’ επέκταση, στην όποια θυσία ζητάνε οι εκάστοτε κρατούντες, από τα αθώα(;) θύματά τους, για το «καλό της πατρίδας».
Όταν η εξουσία παντρεύεται την απληστία και την έπαρση, γεννιούνται εγκλήματα.
Όταν η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα, συναντάει την αμάθεια, την απάθεια και την αφέλεια τότε γεμίζει ο κόσμος «Ιφιγένειες».
Τουλάχιστον στις τραγωδίες του Ευριπίδη υπήρξε καλό τέλος, το οποίο επέλεξα να κρατήσω και στην «Ιφιγένεια εν γένει»…  για παρηγοριά. 
Λίλιαν Δημητρακοπούλου

e-mail: [email protected]

https://www.facebook.com/Theatreloi.PoiosSkotwseTonWilliam/?fref=ts

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Κείμενο: Λίλιαν Δημητρακοπούλου
Σκηνοθεσία: Λίλιαν Δημητρακοπούλου  -  Γιάννης Φυρός
Μουσική-Στίχοι: Σώζος Λεωνίδας
Χορογραφίες: Κατερίνα Χιντηράκη
Ξυλουργικές κατασκευές: Αντώνης Κοτσολάρης
Γραφιστικά: Ανδρέας Λαζάνης
Σκηνογραφία: “Theatreloi”
Κατασκευή κουστουμιών: Σέβα Ιωακειμίδου
Φωτογραφίες: Μήτση Αγγελική-Ειρήνη

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΥΣΤΟΧΗ ΠΑΡΩΔΙΑ,ΚΑΛΟΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΚΑΥΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΛΙΛΙΑΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ!!!ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΥΠΕΡΟΧΕΣ,ΓΕΜΑΤΕΣ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΤΡΕΛΑ!!!!!ΕΞΥΠΝΟ ΧΙΟΥΜΟΡ,ΓΕΛΑΣΑ ΠΟΛΥ......ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ!!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ .....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ....