In between

Αρχείο Παίχτηκε από 18/02/2022 έως 13/04/2022
στο Bios
Διάρκεια: 80’ χωρίς διάλειμμα
Κείμενο: μία διασκευή των Βακχών του Ευριπίδη
Διασκευή: Γεωργία Τσαγκαράκη
Σκηνοθέτης: Γεωργία Τσαγκαράκη
Κοστούμια: Francesco Infante
Φωτισμοί: Χάρης Γερμανίδης
Μουσική σύνθεση: Στέφανος Γιακουμάκης (σύνθεση και live εκτέλεση)
Κίνηση: Γεωργία Τσαγκαράκη
Ερμηνεύουν: Αθηνά Βελημβασάκη, Κωνσταντίνα Βλάχου, Ελένη Γεωργίου, Ελευθερία Λουπασάκη, Ελπινίκη Μαραπίδη, Μερόπη Παπαστεργίου, Δημήτρης Σκούρτης, Μηνάς Σπανάκης, Γεωργία Τσαγκαράκη, Σαμψών Φύτρος

Περιγραφή

Μετά από έναν επιτυχημένο πρώτο κύκλο παραστάσεων, το “IN BETWEEN | ένας διθύραμβος”, σκηνική τελετουργία βασισμένη στις Βάκχες του Ευριπίδη, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γεωργίας Τσαγκαράκη παίρνει παράταση για 4 ακόμα παραστάσεις, Τετάρτη και Πέμπτη 30-31 Μαρτίου, Τετάρτη 6 Απριλίου και Τετάρτη 13 Απριλίου στην κεντρική σκηνή του Bios.

Περισσότερα

«Η πόλη αυτή να μας δει. Να μας ακούσει.»

Δέκα ηθοποιοί και ένας μουσικός συμπράττουν ζωντανά επί σκηνής και με όχημα το τελετουργικό θέατρο συνθέτουν ένα μυητικό δρώμενο. Η ζωντανή ηλεκτρονική μουσική, εμπνευσμένη από τα εκστατικά αναστενάρια δίνει τον ρυθμό ώστε να αναδυθούν τα πρόσωπα του μύθου και να καλέσουν επί σκηνής “τον θεό που δονεί και δονείται”.

Προσεγγίζοντας τις Βάκχες ως μια βίαιη διαβατήρια τελετή ενηλικίωσης του Πενθέα, οι ηθοποιοί παρασύρουν τους θεατές στο δύσκολο -In Between-, ένα ηλεκτρισμένο μεταβατικό στάδιο βασισμένο στην ενδιάμεση φάση των Διαβατήριων τελετών (αποκόλληση-μετάβαση-ενσωμάτωση). Εκεί θα συναντηθούν μετέωροι σε έναν κοινό τόπο, όπου μέσω της τελετουργίας -διθύραμβος- θα οδηγηθούν στη μεταμόρφωση, τον “θάνατο” και τελικά στην αποδοχή της ταυτότητας.


 

in-between (n.)  /ɪnbɪˈtwiːn/ "an interval;"

1. situated somewhere between two extremes or categories; intermediate

2. μεταξύ δύο σαφών ή αποδεκτών σταδίων ή καταστάσεων, και επομένως δύσκολο να περιγραφεί ακριβώς: ενδιάμεσα

διθύραμβος (ουσ.)  /ðiˈθi.ɾaɱ.vos/

αρσενικό

1.άσμα(μουσική) προς τιμήν του Διονύσου το οποίο ψαλλόταν από ομάδα ανδρών ή αγοριών με τη συνοδεία αυλού στις διονυσιακές γιορτές. Η εξέλιξή του οδήγησε στη γένεση της τραγωδίας

2.(μεταφορικά) ο έπαινος για κάποιον που γίνεται με έντονα εγκωμιαστικό τρόπο


Λίγα λόγια για τη σκηνοθέτη

Η  Γεωργία Τσαγκαράκη είναι αριστούχος απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου, με Post Graduate στην υποκριτική στο Arts Educational London Schools. Από το 1996 συμμετέχει σε παραστάσεις του Εθνικού και του Ελεύθερου θεάτρου, έχοντας συνεργαστεί με αναγνωρισμένους σκηνοθέτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Λυδία Κονιόρδου, Σωτήρης Χατζάκης, Γιώργος Φριντζήλας, Νίκος Χατζηπαπάς,Yannis Kokkos, Andrew Visnenski, Stephen Hutton μεταξύ άλλων).

Έχει στο ενεργητικό της συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες και σκηνοθετεί παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια του χώρου τέχνης και θεραπείας «Το κτήμα» και ιδρυτικό μέλος του THESYS Κέντρο Συστημικής θεραπείας  Τα τελευταία 8 χρόνια ασχολείται εντατικά  με την έννοια της τελετουργίας στην θεατρική εκπαίδευση, έχοντας δημιουργήσει μια μέθοδο που στηρίζεται πάνω στην σπειροειδή κίνηση των γεγονότων και των ερμηνευτών.

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Πότση

Φωτογραφίες - trailer παράστασης: Χάρης Γερμανίδης

Μουσική trailer: Στέφανος Γιακουμάκης

Σχεδιασμός αφίσας: Δημήτρης Σκούρτης - Σεραφείμ Δημητρόπουλος

Οργάνωση - εκτέλεση παραγωγής: Ελπινίκη Μαραπίδη, Μερόπη Παπαστεργίου, Δημήτρης Σκούρτης

*Ευγενική χορηγία One Year Lease Theater Company.

*Στον πολιτιστικό χώρο του BIOS τηρούνται αυστηρά όλες οι οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση των θεατών στους χώρους τέχνης και πολιτισμού, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α.

Facebook: IN BETWEEN | ένας διθύραμβος

Instagram: @inbetween_bacchae

Για περισσότερες πληροφορίες: Μερόπη Παπαστεργίου

Φωτογραφίες

Βίντεο