Είσαι ένα κτήνος, Βίσκοβιτς

Αρχείο Παίχτηκε από 14/11/2016 έως 09/01/2017
στο Bios
Διάρκεια: 90’ (χωρίς διάλειμμα)
Κείμενο: εμπνευσμένo από το ομώνυμο βιβλίο του Alessandro Boffa,
Σκηνοθέτης: Θανάσης Ζερίτης, Γιάννης Σαρακατσάνης
Ερμηνεύουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Μαρία Μπαλούτσου, Αλεξάνδρα Ούστα, Γιάννης Σαρακατσάνης, Πάνος Τοψίδης, Σωσώ Χατζημανώλη

Περιγραφή

Οι AbOvo και οι 4Frontal, δύο από τις σημαντικότερες νεανικές θεατρικές ομάδες, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας διηγούνται ιστορίες με ζώα, εμπνευσμένες από το ομώνυμο βιβλίο του Alessandro Boffa, σε μια κωμική και μουσική παράσταση: Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς: Ιστορίες με ζώα που μοιάζουν με ανθρώπινες ιστορίες κατι σαν τον Αίσωπο ή τόσες άλλες ιστορίες (της παγκόσμιας λογοτεχνίας)...ξέρετε τώρα...

Η παράσταση παρουσιάστηκε ως work-in-progress στο 9ο Bob Theatre Festival και επιστρέφει στην ολοκληρωμένη της μορφή στο Bios, από τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, έως τις 3 Ιανουαρίου 2017.

Περισσότερα

Ιστορίες με ζώα

Bios.Main

 
Λίγα λόγια για το έργο
Ο Βίσκοβιτς είναι ένας δίγαμος παπαγάλος, ένας σκαραβαίος με τεράστια περιουσία, ένα ερωτευμένο με τον εαυτό του σαλιγκάρι, ένα σκουλήκι που ατύχησε στον έρωτα, ένας σκορπιός που σπέρνει τον τρόμο στην άγρια δύση, ένα σφουγγάρι που δεν θέλει να πιει, ένας συζυγοφάγος καρχαρίας, ένα ερωτευμένο αλογάκι της παναγίας και μια άλκη-απόλυτο αρσενικό.
Οι ξεκαρδιστικές μεταμορφώσεις του Βίσκοβιτς τον μπλέκουν σε απίστευτες περιπέτειες, στις οποίες όλοι εμείς, ολο και κάτι δικό μας θα βρούμε!
Tαυτότητα Παράστασης
Σκηνοθεσία: Θανάσης Ζερίτης, Γιάννης Σαρακατσάνης
Σύλληψη και δραματουργική επιμέλεια: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Γιάννης Σαρακατσάνης, Πάνος Τοψίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική επιμέλεια: Σταύρος Γιαννουλάδης, Γιάννης Σαρακατσάνης
Επιμέλεια κίνησης, Φωτογραφίες, Γραφιστικά: Πάνος Τοψίδης

Πληροφορίες: Τ.:2103425335 / www.bios.gr

https://www.facebook.com/%CE%95%CE%AF%CF%83%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CF%84%CE%AE%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%92%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CF%84%CF%82-AbOvo-4Frontal-670450149764304/?fref=ts

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η παράσταση ήταν φανταστική! Δεν το περίμενα, καθώς δεν είδα πουθενά καμία κριτική. κρίμα!
    Να τονίσω πως δεν πήγα με πρόσκληση από την Θεατρομάνια.
    Πάρα πολύ έξυπνη σκηνοθεσία. Οι ηθοποιοί ήταν ένας και ένας, καμία κακόγουστη υπερβολή στην ερμηνεία τους, όπως συνηθίζεται στις κωμωδίες τέτοιου είδους. Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω απόλυτα με το παρακάτω σχόλιο.
    Η παράσταση ειλικρινά μου έφτιαξε την διάθεση και δεν μπήκα στην αίθουσα με την καλύτερη!
    Αξίζει να την δειτε! Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά!

  2. Αφού καταρχάς ευχαριστήσω την Θεατρομάνια για την πρόσκληση, θα πω πως καιρό είχα να δω μια τόσο πρωτότυπη κωμωδία, μιας και αποτελείται από σκετς όπου διάφορα ζώα διηγούνται ιστορίες με κεντρικό θέμα τις σχέσεις των δύο φύλων. Το γέλιο έβγαινε αβίαστα χάρη στα εμπνευσμένα κείμενα και τις ευρηματικές ατάκες αλλά και τις ερμηνείες όλων των ηθοποιών. Μάλιστα δεν υπήρχαν βωμολοχίες ή χοντροκομμένα σεξιστικά αστεία (ο εύκολος τρόπος να βγάλει μια παράσταση γέλιο) παρόλο που το θέμα του έργου θα το "σήκωνε" - κάτι που ανέβασε κι άλλο την όλη προσπάθεια στην εκτίμηση μου. Τα τραγούδια (γνωστά τραγούδια με τους στίχους αλλαγμένους) έδιναν μια πολύ ωραία νότα. Μπράβο στο Bios για τις πάντα εξαιρετικές επιλογές του, συνιστώ σε όλους ανεπιφύλακτα αυτή την έξυπνη παράσταση.