Κάθε Τετάρτη

Αρχείο Παίχτηκε από 02/03/2022 έως 02/06/2022
στο
Κείμενο: Ανδρέας Αριστοτέλους
Σκηνοθέτης: Ιωάννης Κλειδέρης
Ερμηνεύουν: Αθηνά Κουτσιανούλη- Σωτήρης Τζαμαλής- Φανή Λύκου

Περιγραφή

Η νέα γλυκόπικρη κωμωδία του Ανδρέα Αριστοτέλους παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε σκηνοθεσία Ιωάννη Κλειδέρη. Η αντίθεση των δυο φύλων που συγκρούονται κάθε Τετάρτη όλο και περισσότερο.

Αλήθεια, εσύ με ποιο μέρος είσαι; Του άνδρα ή της γυναίκας; Πριν αποφασίσεις, δες όλες τις συνεδρίες τους.

Περισσότερα

Η Τετάρτη δεν είναι μια απλή μέρα. Είναι μια μέρα διαφορετική. Ένας συγκεκριμένος στόχος, να αλλάξεις τον γάμο σου. Περνάς όλη την Μεσογείων, μέσα στην κίνηση του απογεύματος για να φτάσεις, να δώσεις εξήντα ευρώ και να αρχίσεις τα παράπονα. Ένα ζευγάρι μετά από δέκα χρόνια γάμου, αποφασίζει με τις εβδομαδιαίες συνεδρίες να βελτιώσει την σχέση του. Κάθε Τετάρτη και μια νέα εμπειρία, εφόσον μετά από κάθε Τετάρτη, έρχονται στην επιφάνεια πολλές αλήθειες και κάποια καλά κρυμμένα μυστικά.
Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα Πάλλη
Φωτογραφία- Τρέιλερ: Αγάπη Καλογιάννη

Φωτογραφίες

Βίντεο

17 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θέαση μετά από κλήρωση σε διαγωνισμό της ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑΣ.
  Αρχικά μια ευχάριστη έκπληξη για τον χώρο, που αποκλίνει από την αναμενόμενη θεατρική εμπειρία, καθώς πρόκειται για έναν χώρο καφετέριας με σκηνή. Παραπέμπει σε "σεμιναριακό" δρώμενο και προσδίδει μια ευχάριστη οικειότητα μετά από λίγο, που μου άρεσε. Σίγουρα όμως, το σπιρτόζικο κείμενο και πάνω απ' όλα οι πολύ καλές ερμηνείες των ηθοποιών ήταν αυτές που με κέρδισαν.
  Από τη σύντομη περιγραφή για το έργο μπορεί κανείς να υποψιαστεί για το τι θα δει και πράγματι ως προς αυτό δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Κείμενο με γρήγορη ταχύτητα που πραγματεύεται τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα μιας σχέσης που μάλλον δεν είχε μέλλον εξαρχής. Επιπλέον, οι εγγενείς αδυναμίες κάθε χαρακτήρα που άλλοτε λόγω εγωισμού και άλλοτε λόγω παράδοσης στη ρουτίνα, υποσκάπτουν τη συμβίωση δύο ανθρώπων μέσα στο γάμο τους. Πάντοτε, η δυσκολία να δει κανείς τη θέση του άλλου και να τον νιώσει, κάνοντας τις απαραίτητες υποχωρήσεις.
  Κείμενο που ίσως όλοι όσοι βιώνουν ή έχουν βιώσει μακροχρόνια σχέση με γάμο ή χωρίς θα βρουν σημεία ταύτισης και προβληματισμού, με λίγα σκόρπια σημεία χιούμορ γλυκόπικρης κωμωδίας.
  Διάρκεια μιας ώρας, τόση ώστε να αναδειχθούν τα σημαντικά σημεία του κειμένου χωρίς επαναλήψεις ή άσκοπη έκταση. Ερμηνείες πραγματικά άξιες λόγου, χωρίς υπερβολές, που αναδεικνύουν την ανθρώπινη διάσταση καταστάσεων που ίσως (δυστυχώς) αποτελούν τον κανόνα κι όχι την εξαίρεση...
  Συνιστώ ανεπιφύλακτα.

 2. Πολυ καλη παρασταση , κάτι σαν αισθηματική κομεντί
  Υπέροχοι όλοι οι συντελεστές! Αξίζει να την δείτε, μην την χάσετε. Άκρως συγχρονη κ πολυ επίκαιρη!! Πολλά συγχαρητήρια.
  Σας ευχαριστουμε για την θαυμάσια βραδιά

 3. Μια υπέροχη Εξοδο. επιλέξτε την. Μπαράκι και θέατρο σε αρμονική συνύπαρξη, ευχάριστη Βραδιά, σε ενα επίκαιρο θέμα, δωσμένο με Ζωντάνια, χιούμορ, "μπρίο". Η Παράσταση δεν κουράζει και δεν προσπαθεί να εξαντλήσει το θέμα. Ευχάριστη έξοδο, σωστή επιλογή.

 4. Μια καλοδουλεμένη παράσταση, με ωραία μουσική επένδυση σε εναν πολυχώρο όμορφο ζεστό με ωραία ατμόσφαιρα και περιβάλλον. Περνάς όμορφα την μια ώρα διάρκειας της παράστασης, απλοϊκοι χαρακτήρες που τους συναντάς στην καθημερινότητα. Στα αρνητικά δεν περνά σε βάθος τους χαρακτήρες και την διαδικασία της συνεδρίας. Ωστόσο περνάς όμορφα και ευχάριστα.

 5. Συγχαρητήρια στους ηθοποιούς. Με ταλέντο και όρεξη απέδωσαν στους ρόλους τους. Η μουσική υπόκρουση πολύ καλή. Αυτά στα θετικά. Στην αντίπερα όχθη τώρα. Το σενάριο προβλέψιμο, ρηχό και ανευρο. Δεν λέει κάτι που δεν έχει ειπωθεί και εκφραστεί ήδη με δεκάδες παρόμοιες παραστάσεις. Δεν θα το έλεγα βαρετό μα απλά κοινότυπο. Όπως και να χει ευχαριστώ για την πρόσκληση.