Κλάξον, γιούχα & παλιάτσοι

Αρχείο Παίχτηκε από 02/01/2016 έως 24/04/2016
στο Βαφείο - Λάκης Καραλής
Διάρκεια: 90' (χωρίς διάλειμμα)
Συγγραφέας: Ντάριο Φο
Μετάφραση: Γιώργος Βούρος
Σκηνοθέτης: Γιώργος Βούρος
Ερμηνεύουν: Γιώργος Βούρος, Μαρία Σκούπα, Αντώνης Κουτσελίνης, Ηλίας Κούτλας, Ελένη Σταυράκη, Γιούλη Μακρή, Κωνσταντίνος Αργυρίου, Μελίνα Σπετσιέρη, Μαιρινίκη Λύκου, Βάσια Κοντοσώρου

Περιγραφή

Ξέφρενη πολιτική κωμωδία, που δε μασάει τα λόγια της! Αξίζει να σημειωθεί, ότι το έργο ανεβαίνει ολόκληρο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς η νέα μετάφραση περιλαμβάνει και την 4η (πολιτική) Πράξη. Το έργο του Ντάριο Φο, απόλυτα προφητικό, μοιάζει σα να γράφτηκε ειδικά για την Ελλάδα του σήμερα…

Περισσότερα

[Clacson, trombette e pernacchi]

Ποιος απήγαγε τον Τζιάννι Ανιέλλι ?

Ο μεγαλύτερος καπιταλιστής σκαρφίζεται την απαγωγή του για να δει πόσο μετράει στην πιάτσα

Κατά την απόπειρα απαγωγής του Ανιέλλι (της FIAT) οι απαγωγείς τρακάρουν με το αμάξι του κι ο Ανιέλλι φλέγεται. Ο Αντόνιο (εργάτης στη FIAT), τυχαία στο μέρος, σβήνει την φωτιά με το σακάκι του, αφήνει τον Αννιέλλι στο νοσοκομείο κι εξαφανίζεται. Οι γιατροί, σε συνεργασία με την αστυνομία, αποκαθιστούν το καμένο πρόσωπο του βιομηχάνου σύμφωνα με την ταυτότητα στο σακάκι και τον κάνουν… Αντόνιο. Δεδομένης και της μετατραυματικής αμνησίας του Ανιέλλι, η Ρόζα - γυναίκα του Αντόνιο - περνάει δύσκολες ώρες, έχοντας ως σύζυγο πότε τον εργάτη και πότε τον δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα. Η αστυνομία ψάχνει τον Ανιέλλι και τους επίδοξους απαγωγείς του, ενώ οι Ερυθρές Ταξιαρχίες ψάχνουν τον αληθινό Αντόνιο, γιατί θεωρούν ότι τους άρπαξε τον Ανιέλλι μέσα από τα χέρια τους. Όταν όμως ο Ανιέλλι ξαναβρίσκει τη μνήμη του, το έργο εξελίσσεται σε μια ξέφρενη σκληρή πολιτική κωμωδία...

Μετάφραση, Σκηνοθεσία: Γιώργος Βούρος
Μουσική επιμέλεια, σκηνικά, φωτισμοί: Γιώργος Βούρος
Χορογραφίες: Κωνσταντίνος Αργυρίου
Φωτογραφίες: Δήμητρα Λαζαρίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιούλη Μακρή

52 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μισάωρη καθυστέρηση,χωρίς να ζητήσουν κάποια συγγνώμη από το κοινό κι ερασιτεχνική κατά κύριο λόγο. Γενικά πέρα απ' τα στοιχεία της παράστασης που δε μ' άρεσαν, ήταν καλή η προσπάθεια όλων με εξαιρετικούς σε κάποια σημεία τους δύο πρωταγωνιστές.

 2. Διασκεδαστική πολιτική φάρσα του Ντάριο Φο με επίκαιρα στοιχεία που προσελκύουν το ενδιαφέρον του θεατή. Πολύ καλή η ερμηνεία των πρωταγωνιστών σε ένα έργο μεγάλο σε διάρκεια και σύνθετο! Ευχαριστούμε για τις προσκλήσεις!

 3. Πήγα με πολλές επιφυλάξεις στη συγκεκριμένη παράσταση, αλλά τελικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου! Μια απίστευτη φαρσοκωμωδία με έναν απολαυστικό Γιώργο Βούρο και μια αεικίνητη Μαρία Σκούπα, που κρατούν αμείωτο το γρήγορο ρυθμό του έργου και το ενδιαφέρον του θεατή!! Θα την ξαναέβλεπα ευχαρίστως!!

 4. παρακολούθησα την παράσταση χθες 16/4 (είχε αναβληθεί το προηγούμενο Σάββατο που είχα κερδίσει λόγω ασθένειας ηθοποιού), με βαριά καρδιά γιατί είχα ακούσει κάθε άλλο παρά κολακευτικά σχόλια, τελικά ήταν μία ευχάριστη έκπληξη, ναι σίγουρα δεν είναι η κλασική κωμωδία (πιο έργο του Ντάριο Φο είναι?), έχει όμως αρκετό γέλιο, πολύ καλές ερμηνείες και ένα κείμενο που σου δίνει τροφή για σκέψη

 5. Η παράσταση ήταν μια έκπληξη, πολύ ανώτερη του αναμενόμενου! Μια πολύ διασκεδαστική παράσταση με εξαιρετικό κείμενο και επίκαιρα μηνύματα. Η σκηνοθεσία ήταν πολύ καλή και ξεχώρισαν οι ερμηνείες του κ. Βούρου και της κ. Σκούπα που έπαιζαν εξαιρετικά. Βέβαια και οι υπόλοιποι ηθοποιοί ήταν πολύ καλοί. Αξίζει σίγουρα να το δείτε!

 6. Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Πολύ ενδιαφέρον χώρος.
  Το έργο είναι πολύ καλό και οι ερμηνείες των 2 πρωταγωνιστών (ιδιαίτερα της Μαρίας Σκούπα) εξαιρετικές. Η διάρκεια δεν είναι 90 λεπτά αλλά μεγαλύτερη, παρά ταύτα το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο και δεν καταλαβαίνεις πως περνάει η ώρα.
  Πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.

 7. Παρακολουθησα την παρασταση με προσκληση του Θεατρομανια!!Πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο το κείμενο του Ντάριο Φο. Μια παρασταση με κωμικά στοιχεία, και πολιτικά μηνύματα !!Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.Αξίζει να τη παρακολουθήσετε.

 8. Πολύ ενδιαφέρον το έργο του Ντάριο Φο, με εξαιρετικές ερμηνείες από τον Γ. Βούρο, την Μ. Σκούπα και τους συνεργάτες τους. Ωραία σκηνοθεσία με βαθιά πολιτικά μηνύματα που αξίζει να ληφθούν υπ' όψιν. Ένα έργο που αξίζει να το δουν όλοι. Ευχαριστώ τη Θεατρομάνια για την πρόσκληση!

 9. Μια ενδιαφέρουσα πολιτική φάρσα, με εξαιρετικές ερμηνείες από τον Κ.Βούρο την κα.Σκούπα. Η διάρκεια της παράστασης θα μπορούσε να ήταν λίγο μικρότερη ή να υπήρχε κάποιο διάλειμμα νομίζω. Ευχαριστώ τη Θεατρομάνια για την πρόσκληση!

 10. Παράσταση με ιδεολογικό περιεχόμενο ωστόσο κουράζει κάπως αφού είναι αρκετά μεγάλη. Δεν θα την ονομαζα ξεφρενη κωμωδία αλλα είναι μια αρκετα καλή εμπειρία. Ευχαριστώ πολυ θεατρομάνια για την πρόσκληση!!!

 11. Τέλεια παράσταση και πολύ επίκαιρη. Οι ερμηνείες ήταν καταπληκτικές, οι διάλογοι πολύ έξυπνοι και το γέλιο έβγαινε αβίαστα. Αν και η παράσταση ήταν πολύ μεγάλης χρονικής διάρκειας, ωστόσο δεν κούραζε καθόλου και κυλούσε πολύ όμορφα. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και θερμά συγχαρητήρια στους ηθοποιούς για το πολύ ωραίο παίξιμό τους!!! Περάσαμε ένα πολύ ωραίο βράδυ.

 12. Ο Νταριο Φο είναι αξεπέραστος και απολαυστικός στα κείμενα του. Η παράσταση ήταν κατά την άποψή μου μέτρια. Ενώ είναι φάρσα δεν γέλασα. Είναι 120' χωρίς διάλειμμα και κουράζει. Ευχαριστώ για την πρόσκληση γιατί το κείμενο δεν το γνώριζα.

 13. Ευχαριστώ τη Θεατρομανία και το θέατρο Βαφείο για την πρόσκληση. Ηταν μία πολύ καλή προσεγμένη παράσταση με πολύ καλές ερμηνείες . Το έργο είχε πολιτικά μηνύματα. Όλοι οι ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ο Γ. Βούρος ξεχώρισε με την ερμηνεία του. Το έργο ήταν ευχάριστο με ωραία πλοκή και είχε μεγάλη δειάρκεια χωρίς διάλλειμα . Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!!!

 14. Παρακολούθησα χθες την παράσταση στο θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής. Το όνομα του Ντάριο Φο μου προκάλεσε αρχικά το ενδιαφέρον για να κατηφορίσω προς την περιοχή του Βοτανικού. Το έργο αποδείχτηκε αντάξιο των προσδοκιών αφού πρόκειται για μια αρκετά επίκαιρη κωμωδία με έντονα πολιτικά στοιχεία. Ο Γιώργος Βούρος, ο οποίος προλογίζει το έργο και πρωταγωνιστεί, με αποζημίωσε για μια ακόμη χρονιά (είχα παρακολουθήσει τον Βασιλιά Ληρ πέρσι). Οι υπόλοιποι ηθοποιοί ανταποκρίνονται με επιτυχία στις ανάγκες του έργου και η σκηνοθεσία υπηρετεί με συνέπεια τον πνεύμα του έργου του Ντάριο Φο. Ευχαριστώ τη θεατρομανια για την πρόσκληση.

 15. Ένα έργο τoυ Ντάριο Φο όπου ο τρόπος γραφής και η θεματολογία του είναι το σήμα κατατεθέν της σύγχρονης μεσογειακής κουλτούρας και με θέμα που αφορά όλους μας .Ποίος έχει το πάνω χέρι;δοσμένο με ένα πολύ έξυπνο τρόπο. Ο χώρος σε αμφιθεατρικό σχήμα ,όπου πλέον η παράσταση να παραπέμπει σε αρχαία κωμωδία,καθαρτήριο. Οι ηθοποιοί κεντρικοί και οι δεύτεροι καθώς και η μουσική επιμέλεια έδωσαν αυτό που λέμε το καλύτερο αντάξιο εαυτό τους σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση και με κέρδισαν.Με κρατήσατε με τις ερμηνείες σας και νιώθω άσχημα που δεν σας ήξερα την μέχρι τώρα πορεία σας.Συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα.Ένα έργο που αξίζει να το δείτε όλοι.Άνετα το έβλεπα και παραπάνω φορές.Σας ευχαριστώ όλους σας.

 16. Το περασμένο Σάββατο παρακολούθησα την έξοχη πολιτική αλληγορία Κλάξον, Γιούχα & Παλιάτσοι στο θέατρο Βαφείον-Λάκης Καραλής. Η παράσταση είναι μια καθαρή πολιτική φάρσα η οποία όμως έχει σαν βασικά θεματικά μοτίβα την περιγραφή της πολιτικής σαν τέχνη του υποκρίνεσθαι και του εξαπατείν, την δύναμη των Μ.Μ.Ε και βέβαια το αρχετυπικό παιχνίδι του φαίνεσθαι και του είναι που κυριαρχεί μεγαλοπρεπές και περήφανο στην θεατρική τέχνη.. Ο Γιώργος Βούρος έστησε μια αξιοπρεπή και συμπαγή παράσταση που ξεχωρίζει για το δυναμισμό, την συνεχή δράση και τις αδιάκοπες ανατροπές της.. Η δύναμη των Μ.Μ.Ε. είναι πανταχού παρούσα καθώς χειραγωγούν τις ανυποψίαστες μάζες προς το συμφέρον των λίγων και ισχυρών.. Ο Γ.Βούρος το περιγράφει άριστα αυτό το παιχνίδι κλείνοντας μας πονηρά το μάτι.. Η παράσταση λειτουργεί ωστόσο και σαν μια έμμεση καταγγελία της κάθε εξουσίας που ελέγχει και καθοδηγεί το ανθρώπινο μυαλό και την ανθρώπινη ψυχή..!
  Η παράσταση συνολικά είχε θάρρος, τόλμη, παρρησία και βέβαια πολύ δυνατές ερμηνείες..Ιδιαίτερα η ντελιριακή ερμηνεία της Μαρίας Σκούπα μας τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή.. Η σύζυγος του υποψήφιου τρομοκράτη που τον κυνηγούσε η αστυνομία τα έδωσε όλα πάνω στην σκηνή..! Αλλά και όλα τα παιδιά, και βέβαια ο μοναδικός Γ.Βούρος, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους..! Η παράσταση είναι ένα φωτεινό διάλειμμα στην μιζέρια της δύσκολης καθημερινότητας που βιώνουμε όλοι μας..!
  Ευχαριστώ πολύ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για την ευκαιρία που μου δώσατε να παρακολουθήσω αυτή την πολύ καλή παράσταση! Να είστε όλοι καλά! Καλή συνέχεια!

 17. Mια κουραστικη και απο αποψης διάρκειας και θέματος η φάρσα αυτή. Οι ηθοποιοί κατέβαλαν προσπάθειες , αλλά δυστυχως δεν κατάφεραν ούτε καν μειδιαμα να αποσπάσουν απο τους ελάχιστους θεατές . Ευχαριστώ τον ΑΡΗ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ για την παραχωρηση της πρόσκλησης.

 18. Παρακολουθησα την παρασταση χθες μετα απο παραχωρηση προσκλησης μελους και τον ευχαριστω πολυ... την βρηκα ενδιαφερουσα αλλα και αρκετα μεγαλη (125 λεπτα χωρις διαλειμμα)... συγχαρητηρια σε ολους τους συντελεστες για την προσπαθεια.

 19. Παρακολούθησα την παράσταση στις 24/1. Πρόκειται μια παράσταση που έχει λίγο από όλα (με την καλή έννοια): και κωμικά στοιχεία, και πολιτικά μηνύματα αλλά και μαθήματα του πως λειτουργεί ο σύγχρονος καπιταλιστικός κόσμος. Ενα αρκετά ενδοαφέρον σύνολο με καλές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς αλλά και με έξυπνα σκηνοθετικά ευρήματα.
  Ευχαριστούμε το θέατρο και την θεατρομάνια για τις προσκλήσεις.

 20. Πρώτη φορά παρακολούθησα Ντάριο Φο .Δύσκολη κωμωδία που όμως οι ηθοποιοί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να μας διασκεδάσουν. Εντονα πολιτικά μηνύματα που όμως δεν έφτασαν στις προσδοκίες μου .Ευχαριστώ πολύ για άλλη μία φορά