Κόκκινη Κλωστή

Αρχείο Παίχτηκε από 04/11/2022 έως 20/11/2022
στο Φούρνος
Διάρκεια: 45'
Σύλληψη: Ελευθερία Ρίζου
Φωτισμοί: Σπύρος Βερούτης
Μουσική: Νίκος Λιάσκος
Κίνηση: Ελευθερία Ρίζου
Ερμηνεύουν: Ελευθερία Ρίζου
Τραγουδούν: Σταυρούλα Γιαννακοπούλου
Παίζουν μουσική: Νίκος Λιάσκος

Περιγραφή

Στην περφόρμανς της Ελευθερίας Ρίζου, ανθρώπινο σώμα, αντικείμενα κοινής χρήσης και μουσικές νότες «συνεργάζονται» σε μια μόνιμη κίνηση προς τα εμπρός, ξετυλίγοντας σαν όνειρο στιγμές από τον συναισθηματικά πολυτάραχο βίο μιας γυναίκας.

Περισσότερα

Όπως ο κινηματογράφος μπορεί και τέμνει τον χρόνο εντός του πλαισίου ενός μονοπλάνου, έτσι και η παράσταση «Κόκκινη Κλωστή» συμπυκνώνει την πορεία ζωής μιας γυναίκας μέσα στα όρια του ίδιου χώρου.

Η «Κόκκινη Κλωστή» είναι επίσης η ιστορία της απόδρασής της από το αφιλόξενο Εδώ και Τώρα. Και η δημιουργία ενός ιδιωτικού χώρου, στον οποίο η ηρωίδα μπορεί να υπάρχει σε διαφορετικούς ρόλους, εποχές και ηλικίες.

Στην μοναχική της περιπλάνηση, προσπαθεί να κατανοήσει τον χώρο και τον χρόνο, παρατηρεί τον εαυτό της να αλλάζει, συμμαχεί με καθημερινά αντικείμενα σε αλλότριες χρήσεις, ανακαλεί μνήμες, επαναπροσδιορίζεται.

Τελικά, χαράσσει σταθερή πορεία ερμηνεύοντας τους ήχους και ακολουθώντας τις μελωδίες του μόνιμου Συνοδοιπόρου της στη ζωή, ο οποίος, αν και απόμακρος αρχικά, στη συνέχεια συνδέεται και δημιουργεί μαζί της ένα σύμπαν αποδοχής και συμμετοχής.

Εμπνεύστρια και παραγωγός της ιδεοκινητικής παράστασης είναι η χορεύτρια Ελευθερία Ρίζου, η οποία κρατά και τον βασικό ρόλο, πλαισιωμένη από τον κοντραμπασίστα Νίκο Λιάσκο στη μουσική και τη συμπρωταγωνιστική θέση και την υψίφωνο Σταυρούλα Γιαννακοπούλου στην φωνητική ερμηνεία.

Υπεύθυνος Παράστασης: Ιωάννα Κούνα
Παραγωγή: Ελευθερία Ρίζου

Φωτογραφίες