Κοσμογονία

Αρχείο Παίχτηκε από 04/09/2020 έως 06/09/2020
στο Τόπος Αλλού
Κείμενο: ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
Σκηνοθέτης: ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
Σκηνογραφία: ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ
Κοστούμια: ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ
Φωτισμοί: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ με την συνεργασία του σκηνοθέτη
Χορογραφία: ΕΛΕΝΑ ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ
Ερμηνεύουν: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ, ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΘΑΝΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΑΝΤΑ ΚΟΥΓΙΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ, ΤΖΟΥΛΙ ΤΣΟΛΚΑ, ΑΘΗΝΑ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Και η Σοπράνο ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΡΓΥΡΗ

Περιγραφή

Η «ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ» η παράσταση του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, διακόπηκε βίαια τον Μάρτιο (όπως όλα τα θέατρα) και άφησε σε όλους όσους δουλέψαμε πάνω σ΄ αυτή, μια πίκρα που δύσκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος κάτω από τη σκηνή.

Σεπτέμβριος. Και το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ πριν από κάθε άλλο χειμερινό θέατρο θα ξαναζωντανέψει την ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ για τρείς μόνο παραστάσεις την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4, ΣΑΒΒΑΤΟ 5, και ΚΥΡΙΑΚΗ 6.

Εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και μετά από κράτηση στο τηλέφωνο 210-8656004.

Θα κρατηθεί ΑΥΣΤΗΡΗ σειρά προτεραιότητας για τους πρώτους 35 φίλους θεατές ανά παράσταση (σε αίθουσα 180 συνολικά θέσεων) που θα πάρουν τηλέφωνο.

Φυσικά θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ώρα παράστασης 8.30 μμ

Περισσότερα

Αγαπητοί φίλοι,

Ζητούμε προκαταβολικά και ταπεινά συγνώμη αλλά δεν θα είμαστε συνεπείς στις υποσχέσεις μας.
Οι παραστάσεις της ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑΣ που υποσχεθήκαμε να κάνουμε ΔΩΡΕΑΝ (παρασκευή 4, Σαββάτο 5, Κυριακή 6) δεν θα πραγματοποιηθούν.
Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε.
Ζητούμε συγνώμη από το κοινό που μέσα σε λίγες ώρες ανταποκρίθηκε και τηλεφώνησε για κράτηση θέσεων (θα μιλήσουμε τηλεφωνικά με τον καθένα ξεχωριστά).
Ζητούμε συγνώμη από τα media που ανακοινώσανε με προθυμία  την τόλμη (η το θράσος) να κάνουμε παράσταση μέσα σε ένα τόσο θολό – διαρκώς και επίμονα θόλο- τοπίο.
Τέλος ζητούμε συγνώμη από ηθοποιούς και συνεργάτες που με αυταπάρνηση δούλεψαν και υπερασπίστηκαν αυτή την παράσταση.

Προσπαθήσαμε να βγάλουμε άκρη ώστε να τηρήσουμε τα όσα αναφέρουν νόμοι και διατάξεις. Επανειλημμένα τηλέφωνα σε υπουργείο  και υπηρεσίες,  συζητήσεις επί συζητήσεων αλλά άκρη δεν βγάλαμε. Μέχρι που η απειλή  έγινε συγκεκριμένη.
Σε ένα διαρκή διωγμό, με την δαμόκλειο σπάθη των προστίμων πάνω από το κεφάλι μας, με απειλές και απαγορεύσεις, δεν μπορούμε να τα βάλουμε. Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε κανέναν και δεν θέλουμε να παρανομήσουμε. 
Μια θεατρική παράσταση θέλουμε να κάνουμε ΔΩΡΕΑΝ  για το κοινό για να ξεκινήσουμε την νέα σαιζόν.  Πολιτισμό παράγουμε και τίποτα παραπάνω.
Δεν μπορούμε να για παράδειγμα να συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις όταν αναφέρονται σε μικρούς χώρους και θεάματα μέχρι 2 ηθοποιούς, δυστυχώς η παράσταση της ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑΣ έχει 8 ηθοποιούς και παρουσιάζεται σε θέατρο 160 θέσεων, λένε «ανώτερο επιτρεπόμενο όριο 15 θεατές και μια παράγραφο παρακάτω αναφέρουν ότι η πληρότητα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 75% των θέσεων.

Το θέατρο έχει περάσει κυνηγητά και απαγορεύσεις και βρήκε τρόπους να υπάρξει. Αλλά μέσα στην ασάφεια, την ευθυνοφοβία, την ολιγωρία αυτών που έχουν ταλέντο να εκδίδουν απαγορεύσεις και ποινές και πρόστιμα αλλά όχι διατάξεις που διευκολύνουν τους πολίτες στη δουλειά τους, με μεζούρες  και ποσοστά θέατρο δεν γίνεται.
Το μόνο που μένει είναι να παραδεχθούμε την ήττα μας και να ζητήσουμε συγνώμη από όλους.

Για το Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ.
Νίκος Καμτσής

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Κόντρα στα μηνύματα των ημερών, τα φοβικά και υστερικά πολλές φορές, και πιστεύοντας ότι πρέπει οι άνθρωποι να συνεχίσουμε την ζωή μας και μάλιστα όσον το δυνατόν καλύτερα, το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ ανοίγει και κάνει την πρεμιέρα της ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑΣ του, (πιο ταιριαστό τίτλο για τις μέρες που ζούμε δεν θα μπορούσαμε να βρούμε).

Πρόκειται για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος LEGEND OF THE GREAT BIRTH με συντονιστή το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ που αφορά τους κυριότερους Ευρωπαϊκούς μύθους της δημιουργίας του κόσμου.

 

Το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ εξερευνά τους μύθους της Κοσμογονίας

Κοσμογονία: Κοσμος+γέγονα. Δηλαδή πως γεννήθηκε ο κόσμος.

Αυτό είναι το θέμα και ο τίτλος μιας πρωτότυπης παράστασης που μας φέρνει κοντά στο σημείο μηδέν της δημιουργίας του κόσμου σύμφωνα με τις μυθολογίες των λαών της Ευρώπης.

Η ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ είναι η νέα παράσταση του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ όπου πάνω στη σκηνή θα παιχτούν οι πιο σημαντικοί μύθοι των λαών, γεμάτοι θεατρικότητα, ποίηση μουσική και χορό. Ο μύθος του Προμηθέα του Κρόνου και του Δία έρχονται σε επαφή και συνομιλούν με τους μύθους των Κελτών, των Βίκινγκς των Σκανδιναβικών λαών, της Ευρυνόμης των Ρωμαίων και των Ανατολικών λαών.

Η ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ θα είναι ένα συγχρονο εντυπωσιακό θέαμα με 9 ηθοποιούς πάνω στη σκηνή που συνδέει ένα μακρινό μυθικο παρελθόν με το μέλλον του κόσμου που πολλές φορές, διαγράφεται ζοφερό.

Η παράσταση εντάσσεται σε ένα project του προγράμματος Cultural Heritage, που κατατέθηκε από το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ και εγκρίθηκε από το CREATIVE EUROPE της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τίτλος του: The Legend of the Great Birth, στο οποίο το θέατρο Αερόπλοιο και ο σκηνοθέτης & καλλιτεχνικός διευθυντής Νίκος Καμτσής ανέλαβαν το ρόλο του συντονιστή ενώ συνεργάτες-εταίροι στην υλοποίηση του προγράμματος θα είναι καλλιτεχνικοί οργανισμοί από όλη την Ευρώπη: Action Synergy (Ελλάδα), AIDA FONDAZZIONE (Ιταλία), STELLA POLARIS (Νορβηγία), Smashing Time (Ιρλανδία), Teatr KRYZK (Πολωνία), Fusion of Art (Ρουμανία).

H διάρκεια του προγράμματος είναι 2 χρόνια, όπου όλοι οι καλλιτεχνικοί οργανισμοί ερεύνησαν τα κοινά μυθολογικά στοιχεία και συγκεκριμένα, τον μύθο της κοσμογονίας της χώρας τους.  Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας αποτέλεσαν το δραματουργικό υλικό μια παράστασης που βασίζεται στο ΙΔΙΟ κείμενο, αλλά θα παιχτεί σε 6 διαφορετικές χώρες, 6 διαφορετικές γλώσσες και με 6 διαφορετικούς σκηνοθετικούς τρόπους

Video από τις πρόβες: 

https://www.youtube.com/watch?v=CW4b38ZuUdM&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2r5t6EWeJEGAM87sScI6Ml6fsWQqHGcD06TV4N1NRAhfgs7RxmcuS8GB8

Φωτογραφίες

Βίντεο