Κουκλόσπιτο

Αρχείο Παίχτηκε από 05/11/2016 έως 09/04/2017
στο Εκάτη

2ος χρόνος παραστάσεων
Διάρκεια: 100'
Συγγραφέας: Ερρίκος Ίψεν
Σκηνοθέτης: Βαλεντίνη Λουρμπά
Ερμηνεύουν: Κώστας Κονταράτος (Γκρόγκστατ), Αντώνης Μαυρέλης (Γιατρός Ράνκ), Μαριάννα Παγκρακιώτη (Νόρα Χέλμερ), Ξενοφών Χαντζής (Τόρβαλτ Χέλμερ), Δώρα Τζερουνιάν ( Χριστίνα Λίντε)

Περιγραφή

Ο Χέλμερ και η Νόρα είναι παντρεμένοι πολλά χρόνια και ζουν μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή. Αυτός την φροντίζει σαν να είναι ένα μικρό παιδί και αυτή του το ανταποδίδει με πίστη και αφοσίωση. Η σχέση τους στηρίζεται κυρίως στην φυσική έλξη και όχι ιδιαιτέρως στην ψυχική σφαίρα.

Περισσότερα

Για τον Χέλμερ η Νόρα είναι μια κούκλα ένα παιχνίδι, που τον ξεκουράζει. Η Νόρα τον θαυμάζει, τον βρίσκει δυνατό και ακαταμάχητα γοητευτικό. Η ίδια ανατράφηκε σαν ένα παιδί, που δεν υποψιάσθηκε ποτέ την πραγματικότητα. Το Κουκλόσπιτο πραγματεύεται τους θεσμούς, τη σχέση του ζευγαριού εμβαθύνει στο θέμα της συμβίωσης, που πρέπει να έχει υψηλό περιεχόμενο. Το κουκλόσπιτο είναι το δράμα μιας ψυχής η εσωτερική κατάρρευση ενός πλάσματος, που εμπιστευόταν τους άλλους.

Η Νόρα προκειμένου να σώσει την ζωή του άνδρα της έκανε μια λάθος κίνηση και όταν αποκαλύφθηκε το μυστικό της δε στηρίχθηκε, αλλά ταπεινώθηκε και προπηλακίστηκε από τον άνδρα της. Η Νόρα ανήκει στα πλάσματα εκείνα που θέλουν τον κόσμο ωραίο και ιδανικά φτιαγμένο, δεν ενδίδουν, δε συμβιβάζονται, προτιμούν να καταστραφούν. Η Νόρα δεν είναι ένας συνηθισμένος τύπος γυναίκας. Φεύγει από το σπίτι της, γιατί πιστεύει πως δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να μεγαλώσει τα παιδιά της,

Το τραγικό είναι ότι όλα δε διορθώνονται με νομοθετικές διατάξεις…

Συντελεστές
Μετάφραση: Θίασος Λεπτουργείον
Σκηνοθεσία – διασκευή: Βαλεντίνη Λουρμπά
Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Ανδρουλής
Σκηνικά Κοστούμια: Σωτηρία Σώτου
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Ήχος: Ευρυδίκη Γεωργίου
Φωτογραφία: Ειρήνη Αγιαννιοτάκη - Ευθύμης Ντούσικος

Τη σεζόν 2015-16 συμμετείχαν στη διανομή οι Άννα Κουκουλιάτρα, Αννίτα Μαυρομιχάλη και Σπύρος Ανδρέας Παπαδάτος

320 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πολύ ωραία παράσταση.Εξαιρετικοί όλοι οι ηθοποιοί. Πιστεύω ότι ξεχωρίζει η Νόρα. Ωραία σκηνική παρουσίαση. Το θεατράκι μικρό και όμορφο.Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Αξίζει να το παρακολουθήσει κάποιος. Ευχαριστώ πολύ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ.!!!

 2. Ευχαριστώ τη θεατρομάνια για την όμορφη παράσταση. Ένας ιδιαίτερα καλαίσθητος χώρος που βοήθησε με την παρέμβαση της πολύ καλής σκηνοθέτιδος να αναδείξουν οι ταλαντούχοι ηθοποιοί τη σκέψη του εξαιρετικού συγγραφέα .

 3. Πολύ ωραία παράσταση! Όμορφος χώρος παραστάσεων, καλοστημένη και δομημένη παράσταση, με εξαιρετικές ερμηνείες υποκριτικής και όμορφες σκηνικές παρουσίες, με κουστούμια που ταίριαζαν στο ύφος του θέματος. Αξίζει να την δείτε. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Ευχαριστούμε πολύ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ!!!!!

 4. Πολύ ωραία παράσταση! Όμορφος χώρος παραστάσεων, καλοστημένη και δομημένη παράσταση, με εξαιρετικές ερμηνείες υποκριτικής και όμορφες σκηνικές παρουσίες, με κουστούμια που ταίριαζαν στο ύφος του θέματος. Αξίζει να την δείτε. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Ευχαριστούμε ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ!!!!!

 5. Είδα την παράσταση την Κυριακή 26-3-2017. Παίζεται σε έναν συμπαθητικό μικρό χώρο κοντά στην πλατεία της Κυψέλης. Μου άρεσαν ιδιαίτερα το σκηνικό και τα κουστούμια. Οι ερμηνείες ήταν κάπως παγωμένες στην αρχή της παράστασης, αλλά προς το τέλος της πραγματικά απογειώθηκαν.

 6. Καταρχάς ευχαριστώ τη Θεατρομανία για την πρόσκληση,
  είδα την παράσταση την Κυριακή (την προηγούμενη είχα δει τα στηρίγματα της κοινωνίας στον ίδιο χώρο.)
  Διαβάζω κάποιες κριτικές τόσο αυστηρές που εκπλήσσομαι.
  κάποιοι έχουν τρομερές απαιτήσεις με μηδενικό αντίτιμο.
  Θέλουν με δωρεάν προσκληση να απολαύσουν παράσταση σαν να βρίσκονταν στο Μπροντγουει ή στο royal albert hall στο Λονδίνο. Ξεχνούν ότι σε αυτό και άλλα μικρά θεατράκια όλα τα έξοδα της παράστασής είναι λιγότερα από μια ώρα πρόβας σε θέατρα παγκόσμιας εμβέλειας. Οι πρωταγωνιστες τέτοιων παραστάσεων στην πραγματικότητα κάνουν λειτούργημα παίζουν για το κοινό. όσοι έχουμε απομείνει θεατρόφιλοι. Οι άνθρωποι χρειάζονται ενθάρρυνση, επιβράβευση, αναγνώριση του έργου που επιτελούν, για έχουμε και στο μέλλον τη δυνατότητα να βλέπουμε τόσες πολλές παραστάσεις στην Αθήνα και όχι μόνο λίγες πανάκριβες παραγωγές συνήθως ρηχές από νοήματα. Η παράσταση με κέρδισε δε θα μπω σε λεπτομέρειες σε ένα τόσο κλασσικό έργο. Η ερμηνειες εγγράφονται στην μνήμη μας συγκριτικά με άλλη έκδοση που πιθανά έχουμε δει στο παρελθόν. Πάμε στο θέατρο για να δώσουμε και να πάρουμε (με τη μεταφορική έννοια του όρου) μην κρατάμε όμως λογιστικό μπλοκάκι. Αν σε μια παράσταση νιώθεις ότι έδωσες περισσότερα από όσα πήρες δες το σαν κοινωνική προσφορά. κάποιοι ακολούθησαν αυτό το δρόμο για να έχουμε το δικαίωμα να βλέπουμε αυτές τις παραστάσεις.

 7. Καταρχάς ευχαριστώ τη Θεατρομανία για την πρόσκληση. Το έργο το είδα την προηγούμενη Κυριακή. Μου άρεσε η ατμόσφαιρα του λιτού μικρού χώρου του θεάτρου Εκάτη που δίνει τη δυνατότητα να είναι πολύ κοντά στους ηθοποιούς. Επίσης πολύ μου άρεσαν το σκηνικό και τα κουστούμια που έδιναν εικόνα τελών του 19ου αιώνα. Το έργο του Ίψεν είναι εξαιρετικό. Στα συν της παράστασης η ερμηνεία του Γκρόσταντ και του γιατρού. Η ερμηνεία του συζύγου μου φάνηκε "υπερβολική". Πιστεύω ότι έλειπε γενικά κάποιος ρεαλισμός στις ερμηνείες. Το χειροκρότημα από το κοινό πάντως ήταν θερμό γιατί αν και το αποτέλεσμα δεν ήταν τέλειο σίγουρα όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο.

 8. Παρακολούθησα την παράσταση το βράδυ της Κυριακής και δυστυχώς απογοητεύτηκα. Το μεστό κείμενο του Ίψεν και η πλούσια σε κοινωνικά νοήματα ιστορία, αποδόθηκε εξαιρετικά αδύναμα από τους συντελεστές (με μοναδική, ίσως, εξαίρεση, η αινιγματικά ενδιαφέρουσα παρουσία του γιατρού). Η υπερβολική ερμηνεία του συζύγου ήταν μια μεγάλη παραφωνία και αποδυνάμωνε ακόμα περισσότερο την ήδη υποτονική σύζυγο, η οποία δεν κατάφερε να μας συνεπάρει ούτε στο σημείο όπου έκανε την επανάστασή της. Σε κάθε περίπτωση, το γεμάτο θέατρο και το θερμό χειροκρότημα από όλους μας στην προσπάθεια των ηθοποιών είναι όλα ενδείξεις ελπίδας, χαράς και πολιτισμού. Ευχαριστώ θερμά το Θεατρομάνια για την πρόσκληση.

 9. Το κουκλόσπιτο του Ερρίκου Ίψεν. Ένα έργο ευαίσθητο...η κοινωνία μας είναι σκληρή ακόμα κι αν στην όψη της μοιάζει βελούδινη. Γαλουχούμαστε από την οικογένειά μας και απο τα κοινωνικά πρότυπα να πράττουμε και να σκεφτόμαστε βάσει του αποδεκτού και γνώριμου. Ο κάθε άνθρωπος όμως καταπιέζεται και βιώνει τον δικό του γολγοθά τον οποίο και μοιράζεται με συνοδοιπόρο κάποιον γνωστό άγνωστο. Αφού οι πιο κοντινοί μας άνθρωποι είναι και οι πιο αυστηροί κριτές μας. Παίζουμε σαν κούκλες και αν κάποιος εμβαθύνει μέσα μας, καταλαβαίνει ότι οι πιο δυνατοί άνθρωποι, φορούν το πιο υπέροχο χαμόγελό τους, το μοιράζουν σε όσους αγαπούν και πολεμούν μόνοι χωρίς να γίνονται βάρος σε κανέναν. Η θυσία...αυτή που σπάνια ανακαλύπτεται...δυστυχώς δεν εκτιμάται και δεν αναγνωρίζεται!!! Έτσι γκρεμίζεται και ό,τι αληθινό πίστευες ότι ζούσες!!!!! Σε αυτό το έργο είδα εμένα!!!!!

 10. Το κουκλόσπιτο του Ερρίκου Ίψεν. Ένα έργο ευαίσθητο...η κοινωνία μας είναι σκληρή ακόμα κι αν στην όψη της μοιάζει βελούδινη. Γαλουχούμαστε από την οικογένειά μας και απο τα κοινωνικά πρότυπα να πράττουμε και να σκεφτόμαστε βάσει του αποδεκτού και γνώριμου. Ο κάθε άνθρωπος όμως καταπιέζεται και βιώνει τον δικό του γολγοθά τον οποίο και μοιράζεται με συνοδοιπόρο κάποιον γνωστό άγνωστο. Αφού οι πιο κοντινοί μας άνθρωποι είναι και οι πιο αυστηροί κριτές μας. Παίζουμε σαν κούκλες και αν κάποιος εμβαθύνει μέσα μας, καταλαβαίνει ότι οι πιο δυνατοί άνθρωποι, φορούν το πιο υπέροχο χαμόγελό τους, το μοιράζουν σε όσους αγαπούν και πολεμούν μόνοι χωρίς να γίνονται βάρος σε κανέναν. Η θυσία...αυτή που σπάνια ανακαλύπτεται...δυστυχώς δεν εκτιμάται και δεν αναγνωρίζεται!!! Έτσι γκρεμίζεται και ό,τι αληθινό πίστευες ότι ζούσες!!!!! Ευχαριστώ πολύ Θεατρομάνια για τις αξιόλογες επιλογές!!!!

 11. Ευχαριστώ την Θεατερομάνια για την δωρεάν πρόσκληση.
  Παρακολούθησα την παράσταση την Κυριακή 12/2.
  Το κείμενο του Ίψεν εξαιρετικό η προσπάθεια των ηθοποιών αρκετά καλή με πρώτο από όλους τον κύριο Κονταράτο.

 12. Καλησπέρα, έχω κερδίσει μία πρόσκληση για σήμερα, Σάββατο 11/2 αλλά δεν θα καταφέρω να πάω. Οποιος την θέλει είναι προς παραχώρηση, ας μου αφήσει ένα σχόλιο από κάτω να του πω το όνομα. Ευχαριστώ και πάλι Θεατρομάνια

 13. Παρακολούθησα την παράσταση την Κυριακή 5/2. Έμεινα αρκετα ικανοποιημένη από τις ερμηνείες των ηθοποιών. Κατά τη γνώμη μου ξεχώριζε ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Γκρόκστατ. Η ηθοποιός που ενσάρκωνε το ρόλο της Νόρα θεωρώ ότι διχάζει με την ερμηνεία της. Σε κάποιες σκηνές, όπως ήταν η καταληκτήρια του έργου, ήταν πολή καλή σε άλλες ήταν κάπως υπερβολική και φαινόταν το άγχος της να πει τα λόγια. Όσο για το κείμενο του Ίψεν, μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε, αγγίζει διαχρονικά κοινωνικά ζητήματα. Συμπεραασματικά, θα έλεγα πως έχει γίνει μια αρκετά καλή δουλειά στη συγκεκριμένη παράσταση και αξίζει να την παρακολουθήσει κάποιος. Ευχαριστώ το θεατρομάνια!

  • Η παρασταση και οι συντελεστες της πετυχαν να ταξιδεψω στην εποχη που γραφτηκε το εργο. Επισης οι πρωταγωνιστες ,σου μεταδιδουν τα αγχη και τα ηθικα διληματα τους με τις ωραιες ερμηνιες.Δυστυχως τα πραγματα και οι συνθηκες εχουν αλλαξει πολυ στις μερες μας..σε συγκριση με εκεινη την εποχη. Τελειωνοντας,μου αρεσε παρα πολυ το τελος!Σε ευχαριστω πολυ Θεατρομανια για τη προσκληση!

 14. ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΙΩΤΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΘΕΑΤΗ.
  ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΛΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ, ΣΕ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ ΕΝΤΕΛΩΣ.
  ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΥΠΕΡΟΧΕΣ!!!
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ!!!

 15. Eυχαριστω την Θεατρομανια για την πρόσκληση .Το κείμενο του Ιψεν τέλειο και πολύ δυνατό. Οι ερμηνείες πολύ φτωχές .Ιδιαίτερα η ερμηνεία της Νόρας δεν μου άρεσε καθόλου άλλωστε η κοπέλα έχει πρόβλημα άρθρωσης. Ο άνδρες κάπως καλύτεροι.

 16. Πρώτα από όλα θα ήθελα ν πω ότι το ντεκόρ της σκηνής ήταν εξαιρετικο τα κλασικά έπιπλα τ πιάνο σε μετέφεραν σε μία γλυκιά παλιά εποχή!!! Η Νόρα μ τ βλέμμα της από την αρχή σε έκανε ν μην παίρνεις τ μάτια σου από πάνω της!!! Το μνμ των ψεύτικων η αλλιως τυπικών ανθρωπίνων σχέσεων αποδόθηκε εξαιρετικα

 17. Ευχαριστώ το site θεατρομανία, για την πρόσκληση, αλλά δυστυχώς δε μπορώ να κάνω σχόλια για τον εξής λόγο. Ενώ το έργο άρχιζε 6:30 εμείς πήγαμε στις 6:40 (δυσκολία εύρεσης του δρόμου και παρκαρίσματος ταυτόχρονα) και όταν φτάσαμε στην πόρτα είχαν ένα ταμπελάκι που έλεγε: «Η πόρτα θα ξανά ανοίξει στις 8:30»!!!!!!
  ΑΥΤΑ.
  Και πάλι σας ευχαριστώ.

 18. ΤΟ "ΕΚΑΤΗ" ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ. Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: "ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ(ΝΟΡΑ)" ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!! ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΡΟΛΩΝ: Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΩΤΗ ΩΣ ΝΟΡΑ ΧΕΛΜΕΡ ΚΑΙ Η ΔΩΡΑ ΤΖΕΡΟΥΝΙΑΝ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΙΝΤΕ.... - ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ!! - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ!!!

 19. Πολυ καλή παρασταση με εξαιρετικους ηθοποιους. Λογω ενος συμβαντος με τον φωτισμο κατα τη διαρκεια της παραστασης, ζησαμε την παρασταση σαν να βρισκομαστε σε εκεινη τη χρονικη στιγμη που γραφτηκε το εργο και να παιζουμε και εμεις στη σκηνη. Μπραβο σε ολους τους συντελεστες. Ευχαριστουμε για τις προσκλησεις.

 20. Πολυ καλη παρασταση! Μου αρεσαν πολυ οι ηθοποιοι που εκαναν τον συζυγο, το γιατρο και ειδικα τον Κρογκσταντ! Η ηθοποιος που εκανε τη Χριστινα πολυ καλη, αν και με πιο μικρο ρολο. Η πρωταγωνιστρια Νορα ομως μου φανηκε καπως "μαγκωμενη". Δεν ειχα ξαναδει Ιψεν και το σεναριο ηταν τοσο εξαιρετικο που απολαυσα πραγματικα την παρασταση!

 21. Η παράσταση μου άρεσε πολύ, ιδιαίτερα ο Κώστας Κονταράτος (Γκρόγκστατ) και η Μαριάννα Παγκρακιώτη (Νόρα Χέλμερ), το σκηνικό πού προσεγμένο και τα κοστούμια εξαιρετικά. Το περιβάλλον του θεάτρου πολύ όμορφο και νοσταλγικό και ταίριαζε με το έργο θαρούσες ότι η σκηνή ήταν ενιαία.Μπράβο!!!

 22. Χθες πήγα για είδα την παράσταση . Στην αρχή της παράστασης μοιάζει να είναι λίγο μουδιασμένη και να αναλώνεται σε μικρά ερωτικά νάζια, μεταξύ των δύο συζύγων, αλλά θα την παρομοίαζα με μία ηλιοφάνεια, λίγο πριν την καταιγίδα. Μόνο που η καταιγίδα δεν είναι ακόμα ορατή στους ήρωες, που μας συστήνονται, ο καθένας με τον τρόπο του και τοποθετούμε στο παζλ τους μικρά κομμάτια, που θα βοηθήσουν στη δημιουργία της μεγάλης τελικής σκιαγράφησης του καθενός τους. Η εμφάνιση και των δευτερευόντων ρόλων στη σκηνή γίνεται σταδιακά και στοχευμένα, ώστε να υπάρχει πάντα μία υπόκωφη και καλά κρυμμένη απορία και αναμονή, για το ρόλο που θα διαδραματίσουν στη συνέχεια. Οι λέξεις αρχίζουν να βαραίνουν και να πλέκουν έναν αόρατο ιστό που γίνεται όλο και πιο πυκνός γύρω από τους κεντρικούς ήρωες. Μικρά σκηνικά αντικείμενα, σε ένα ηθελημένα μίνιμαλ σκηνικό, αποτελούν συμπλήρωμα έκφρασης.
  Ο σκηνοθέτης αφήνει γρήγορα την επιφάνεια και αρχίζει να κινεί το έργο βαθύτερα, βασιζόμενος στην ανθρώπινη ψυχολογία και τις εναλλαγές της. Ο λόγος αγριεύει, γίνεται έντονος, κοφτερός σα μαχαίρι, αλήθειες λέγονται κατά πρόσωπο και χωρίς συγκάλυψη και οι εναλλαγές του φέρνουν και τις αντίστοιχες ψυχολογικές διακυμάνσεις σε μία συνεχή εναλλαγή ζεστού και κρύου, ελπίδας και πραγματικότητας.Ο σκηνοθέτης αφήνει χώρο στους ηθοποιούς του να εξελίξουν το χαρακτήρα που υποδύονται, αλλά όχι ανεξέλεγκτα
  Η Μαριάννα Παγκρακιώτη δε θα μπορούσε να υποδυθεί καλύτερα, άλλο ρόλο, από τη Νόρα. Από τις πρώτες κιόλας ατάκες με το παιχνίδισμα στη φωνή και τη "κοριτσίστικη" αθωότητα στο βλέμμα, ένιωσα να ζει το ρόλο και να τον προσαρμόζει αργά και σταθερά, στα μέτρα και το ταλέντο της. Καθως και οι ερμηνείες των άλλων ηθοποιών είχαν διακυμάνσεις και δε στάθηκαν όλες στο ίδιο ποιοτικό και ποσοτικό επίπεδο, στερώντας λίγη από την καθαρότητα της δραματουργίας και κατεβάζοντας μια ταχύτητα στην ισορροπία της παράστασης.
  Είναι μία ωραία και προσεγμένη παράσταση σε ένα κλασικό θεατρικό έργο του Χένρι Ιψεν που γράφτηκε το 1879.

 23. Χθες πήγα για είδα την παράσταση . Στην αρχή της παράστασης μοιάζει να είναι λίγο μουδιασμένη και να αναλώνεται σε μικρά ερωτικά νάζια, μεταξύ των δύο συζύγων, αλλά θα την παρομοίαζα με μία ηλιοφάνεια, λίγο πριν την καταιγίδα. Μόνο που η καταιγίδα δεν είναι ακόμα ορατή στους ήρωες, που μας συστήνονται, ο καθένας με τον τρόπο του και τοποθετούμε στο παζλ τους μικρά κομμάτια, που θα βοηθήσουν στη δημιουργία της μεγάλης τελικής σκιαγράφησης του καθενός τους. Η εμφάνιση και των δευτερευόντων ρόλων στη σκηνή γίνεται σταδιακά και στοχευμένα, ώστε να υπάρχει πάντα μία υπόκωφη και καλά κρυμμένη απορία και αναμονή, για το ρόλο που θα διαδραματίσουν στη συνέχεια. Οι λέξεις αρχίζουν να βαραίνουν και να πλέκουν έναν αόρατο ιστό που γίνεται όλο και πιο πυκνός γύρω από τους κεντρικούς ήρωες. Μικρά σκηνικά αντικείμενα, σε ένα ηθελημένα μίνιμαλ σκηνικό, αποτελούν συμπλήρωμα έκφρασης.
  Ο σκηνοθέτης αφήνει γρήγορα την επιφάνεια και αρχίζει να κινεί το έργο βαθύτερα, βασιζόμενος στην ανθρώπινη ψυχολογία και τις εναλλαγές της. Ο λόγος αγριεύει, γίνεται έντονος, κοφτερός σα μαχαίρι, αλήθειες λέγονται κατά πρόσωπο και χωρίς συγκάλυψη και οι εναλλαγές του φέρνουν και τις αντίστοιχες ψυχολογικές διακυμάνσεις σε μία συνεχή εναλλαγή ζεστού και κρύου, ελπίδας και πραγματικότητας.Ο σκηνοθέτης αφήνει χώρο στους ηθοποιούς του να εξελίξουν το χαρακτήρα που υποδύονται, αλλά όχι ανεξέλεγκτα.
  Η Αμαλία Μουτούση δε θα μπορούσε να υποδυθεί καλύτερα, άλλο ρόλο, από τη Νόρα. Από τις πρώτες κιόλας ατάκες με το παιχνίδισμα στη φωνή και τη "κοριτσίστικη" αθωότητα στο βλέμμα, ένιωσα να ζει το ρόλο και να τον προσαρμόζει αργά και σταθερά, στα μέτρα και το ταλέντο της.
  Η Μαριάννα Παγκρακιώτη δε θα μπορούσε να υποδυθεί καλύτερα, άλλο ρόλο, από τη Νόρα. Από τις πρώτες κιόλας ατάκες με το παιχνίδισμα στη φωνή και τη "κοριτσίστικη" αθωότητα στο βλέμμα, ένιωσα να ζει το ρόλο και να τον προσαρμόζει αργά και σταθερά, στα μέτρα και το ταλέντο της. Καθως και οι ερμηνείες των άλλων ηθοποιών είχαν διακυμάνσεις και δε στάθηκαν όλες στο ίδιο ποιοτικό και ποσοτικό επίπεδο, στερώντας λίγη από την καθαρότητα της δραματουργίας και κατεβάζοντας μια ταχύτητα στην ισορροπία της παράστασης.
  Είναι μία ωραία και προσεγμένη παράσταση σε ένα κλασικό θεατρικό έργο του Χένρι Ιψεν που γράφτηκε το 1879.

 24. Πήγα στην παράσταση με το φίλο μου,εμένα μου άρεσε αρκετά το θέμα της παράστασης και είχα και κάποια αγώνια μέχρι να καταλάβω της ακριβώς συνέβη στην υπόθεση γτ ήταν αινιγματική. Υπήρξαν αρκετά λάθοι από τους ηθοποιούς και έτσι χάλασε κάπως η εικόνα..στο φίλο μου δεν άρεσε η παράσταση και στάθηκε και εκείνος στα λάθοι στην ερμηνεία.Το κρύο που προαναφέραν και παραπάνω ήταν όντως αισθητό και αρκετά δυσάρεστο γτ η παράσταση κρατάει ώρα. Ευχαριστώ Θεατρομάνια!

 25. Τα θεατρικά έργα του Ε. Ίψεν είναι διαχρονικά, με ηθικούς και κοινωνικούς προβληματισμούς. Το θέατρο ΕΚΑΤΗ τη θεατρική περίοδο 2016-2017 ανεβάζει δύο έργα του: "Νόρα" και "Τα στηρίγματα της κοινωνίας". Εξαιρετικές ερμηνείες από τους ηθοποιούς, πολύ καλή σκηνοθεσία, ωραία σκηνικά και κοστούμια, μικρό και ατμοσφαιρικό θεατράκι - έκπληξη, που συντελεί στην αμεσότητα της επικοινωνίας του θεατή με τούς ηθοποιούς, δυνατά θεατρικά κείμενα που συγκλονίζουν τους θεατές, ωραίο πρόγραμμα της παράστασης με φωτογραφίες και το κείμενο. Οι παραστάσεις κατάφεραν να αποδώσουν την ατμόσφαιρα της εποχής τους με τον καλύτερο τρόπο. Χαίρομαι πολύ που μπόρεσα να τις παρακολουθήσω! Ευχαριστώ πολύ το θέατρο ΕΚΑΤΗ και τη ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για την ευκαιρία που μου έδωσαν να δω την παράσταση: "Κουκλοσπιτο (Νόρα) και στέλνω πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές των παραστάσεων! Να είστε όλοι καλά, καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, καλή συνέχεια!

 26. Ένα κείμενο που οι ηθοποιοί κατάφεραν να αποδώσουν γλαφυρά!Ομολογώ πως περίμενα να προσδώσουν λίγη παραπάνω ένταση οι ίδιοι,όμως δε με ενόχλησε.Κατάφεραν να κρατήσουν την αγωνία σε υψηλά επίπεδα.Εν ολίγοις,έμεινα ικανοποιημένη απο την παράσταση και τη συνιστώ!Ως μόνο αρνητικό κρίνω το κρύο που είχε το θέατρο (ελλιπής θέρμανση-πολλοί θεατές φορούσαν τα μπουφάν τους),πράγμα εξαιρετικά άβολο.

 27. ΚΛΑΣΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΞΙΖΕΙ. ΟΙ ΕΡΜΗΝΙΕΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΑΝ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Ο ΧΩΡΟΣ. ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΑΛΛΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΝ ΤΗΝ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΡΕΒΟΛΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ.

 28. Μια πολύ ωραία παράσταση με πολλά μηνύματα! Το αρνητικό είναι ότι ο χώρος ήταν αποπνικτηκός και είχε δυσοσμία! Ευχαριστώ θεατρομάνια για την πρόσκληση! Μπράβω σε όλους τους ηθοποιούς! Οι ερμηνείες ήταν καταπληκτικές!

 29. Ευχαριστώ πολύ την Θεατρομάνια για την πρόσκληση! Θα πρέπει να πω ότι το θέατρο είναι ένα μικρός και ζεστός χώρος με στοιχεία που σε παραπέμπουν σε μία άλλη εποχή. Το συγκεκριμένο έργο του Ιψεν δεν το γνώριζα, αλλά το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον μέσα και από τις συγκεκριμένες ερμηνείες των ηθοποιών!

 30. Δεύτερη φετινή επίσκεψη μου χθες στο μικρό αυτό υπόγειο της Κυψέλης για άλλο ένα έργο του Ίψεν. Φτάνοντας λίγη ώρα πριν την έναρξη, προμηθεύτηκα το σχετικό βιβλιαράκι με το κείμενο της παράστασης το όποιο με απασχόλησε μέχρι το τρίτο κουδούνι. Σε ότι αφορά το έργο, οι ερμηνείες κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα και η σκηνοθεσία ήταν πιστή στο πνεύμα του κειμένου. Η παράσταση διαρκεί γύρω στα 100 λεπτά χωρίς διάλειμμα και το περιεχόμενό της προβληματίζει σχετικά με τον παραδοσιακό ρόλο του άνδρα και της γυναίκας την εποχή που γράφτηκε το έργο. Τέλος, η προσέλευση για μια ακόμα φορά κρίνεται ικανοποιητική για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου θεάτρου. Ευχαριστώ τη θεατρομάνια για την διπλή πρόσκληση.

 31. Η παράσταση μου άρεσε.Η πρωταγωνίστρια και ο Κρογκσταντ πολύ καλοί στους ρόλους τους. Ο σύζυγος δεν νομίζω ότι κατάφερε να αποδώσει αυτό που ο ρόλος του απαιτούσε. Ο χώρος του θεάτρου θεωρώ ότι είναι στα μείον της παράστασης. Θεατρομάνια ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.

 32. Μστα απο παραχωρηση προσκλησης απο την Ειρηνη Πριφτη παρακολουθησα το εργο. Ηταν καλο κι με πολυ απλες ερμηνείες, χωρις ομως να χανεις το ενδιαφερον για την υποθεση. Ευχαριστω πολυ την θεατρομανια κι την κα Πριφτη.

 33. Παράκολούθησα την παράσταση στις 26/11/2016 και ομολογώ οτι δεν έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη. Παρόλο που το έργο έχει να δώσει πολλά μηνύματα και τροφή για σκέψη, δυστυχώς η ερμηνεία των ηθοποιών δεν σου επιτρέπει να τα λάβεις.
  Μέτρια απαγγελία του σεναρίου απο την πλειοψηφία με εξαίρεση τον εκβιαστή Γκρόγκστατ οπού ξεχώρισε από τους υπολοίπους(ειδικότερα στην σκηνή της επανένωσης με την καλή του).
  Απογοητευτικός στο τέλος ο σύζυγος της Νόρας, οπου περιμένει ο θεατής με αγωνία να αποκαλυφθεί ο χαρακτήρας του και η ερμηνεία τελικά δεν πλησιάζει καν τις προσδοκίες.
  Πολύ όμρφα σκηνικά αποδίδουν κατάλληλα την εποχή.
  Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!

 34. Ευχαριστώ πολύ Θεατρομάνια ! Σε ένα θέατρο μικρό που σχεδόν δεν το προσέχεις μπορεί πραγματικά να ανεβαίνει μια τόσο καλή δουλειά γι'αυτό και είναι αξιέπαινη η προώθησή της μέσω του σάιτ. Η παράσταση με άφησε ιδιαίτερη ικανοποιημένη κυρίως λόγω της αμεσότητάς της και της έλλειψης κάθε υπερβολής . Επιπλέον, οι ηθοποιοί ήταν εξαίρετοι , είχαν τη δύναμη να μεταφέρουν συναισθήματα χωρίς να μιλούν γι'αυτά, υπηρέτησαν όλοι το ρόλο τους με σεβασμό και συνέπεια. Προσωπικά και χωρίς καθόλου αυτη η αναφορά να μειώνει τους υπολοίπους, ξεχώρισα για την καθηλωτικη τους αληθοφάνεια τους Κονταράτο (Γκρόγκστατ) και Τζερουνιάν (Λίντε). Τέλος, η παράσταση εν συνόλω μέσα στη δωρικότητα της επικοινωνεί άμεσα το μήνυμα ότι ο αληθινός εαυτός μας θα αναδυθεί με δυσκολία καθώς δε θα συμπίπτει απαραίτητα με αυτό που ο κόσμος γύρω μας ανέχεται. Θα 'χει όμως αυτή η απελευθέρωση τη γεύση της λύτρωσης.

 35. Παρακολούθησα την παράσταση με ενδιαφέρον γιατί μου αρέσει πολύ ο Ίψεν, ωστόσο δεν με κέρδισε όπως περίμενα. Το σκηνικό ήταν επιβλητικό, απέδιδε την ατμόσφαιρα της εποχής, όπως ιδιαίτερος και ατμοσφαιρικός ήταν και ο χώρος του θεάτρου. Ωστόσο οι ερμηνείες ήταν μέτριες, με εξαίρεση τους ρόλους της Νόρας και του εκβιαστή Γκρόσταντ, τους οποίους ερμήνευσαν πολύ καλά οι ηθοποιοί. Μου άρεσε επίσης η ερμηνεία του γιατρού, από τα μέσα της παράστασης και εξής. Αυτός που περίμενα να δώσει δύναμη και βάθος αλλά με απογοήτευσε πολύ, ήταν ο σύζυγος της Νόρας, ο οποίος ερμήνευε για μένα πολύ απλοϊκά το ρόλο. Ιδίως στο τέλος, όπου περιμένει κανείς με τόση αγωνία και λαχτάρα την κάθαρση, εκείνος έμοιαζε σαν να λέει απλώς τα λόγια του. Κρίμα, γιατί με τη δική του ερμηνεία σε συνδυασμό με εκείνη της Νόρας, το έργο θα είχε αγγίξει άλλα όρια. Πάντως, αναγνωρίζω γενικά την προσπάθεια των ηθοποιών να αγγίξουν ένα τόσο σημαντικό έργο. Ευχαριστώ πολύ το Θεατρομάνια για την πρόσκληση!

 36. Το θέατρο ήταν πολύ όμορφο με εξαιρετική ατμοσφαίρα. Η παράσταση ήταν εντάξει. Οι μισοί ηθοποιοί μας άρεσαν.. Οι άλλοι μισοί θα έλεγα πως δεν μας "έπεισαν" και τόσο. Βασικό είναι ότι τα καθίσματα δεν είναι και πολύ βολικά, συνεπώς σου αποσπούσαν την προσοχή από το θέαμα κι αυτό αδικούσε ίσως τους ηθοποιούς. Το σύνολο ήταν μέτριο. Πάντως δεν μετάνιωσα καθόλου που πήγα να τη δω.

 37. Παρακολούθησα την παράσταση το Σάββατο 5/11. Το κείμενο του Ίψεν μου άρεσε, ήταν ενδιαφέρον, τα σκηνικά ωραία αλλά οι ερμηνείες μου φάνηκαν λίγο άνευρες, υποτονικές και επιφανειακές, με εξαίρεση τον ηθοποιό στο ρόλο του ''εκβιαστή''. Μέτρια γενικώς παράσταση, που όμως δεν ήταν ενοχλητική στον θεατή.
  Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!

 38. Αρκετα καλη παρασταση με συμπαθητικες ερμηνείες-ιδιαιτερα ξεχωριζει η Κα Αννα Κουκουλιατρα στο ρολο της Νορας-σε ένα από τα μεγαλα εργα του ισως μεγαλυτερου θεατρικου συγγραφεα Μπραβο και στο Θεατρο Εκατη για την επιλογή του ρεπερτορίου του.Ευχαριστω την Θεατρομανια και την Κα Βικυ Θανοπουλου για την παραχωρηση της προσκλησης

 39. Ευχαριστω για την προσκληση θεατρομανια. Φιλοτιμη η προσπαθεια των ηθοποιων αλλα ανευρη κ επιφανειακη η σκηνοθεσια που δεν βοηθησε καποιους χακτηρες να εμβαθυνουν στο κειμενο. Η υπευθυνη του θεατρου κομματακι αγενης.

 40. Καλησπέρα, θεατρόφιλοι φίλοι μου.
  Η παράσταση ήταν υπέροχη. Ένα έργο ολοκληρωμένο με ερμηνείες που λυτρώνουν τον θεατή.
  Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και κυρίως στην "κουκλογυναίκα"- πρωταγωνίστρια, τη Νόρα, η οποία έπαιξε, γέλασε, χαμογέλασε, έκλαψε, χόρεψε Tarantella και αποφάσισε ότι δεν μπορεί να περιμένει το θαύμα, ο άντρας της δηλαδή να σταθεί στο πλάι της υπερασπίζοντάς την και θυσιάζοντας τον εαυτό του, για να σωθεί η ίδια. Γι' αυτό έπρεπε να εγκαταλείψει το "κουκλόσπιτο", για να βρει τον εαυτό της.
  Σ' ευχαριστώ Theatromania για την πρόσκληση!

 41. Εξαιρετικη παρασταση! Οι ηθοποιοι εδωσαν πραγματικα τον καλυτερο εαυτο τους! Το περιβαλλον προσφιλες και ταιριαστο με την παρασταση (αν και οι σειρες των καθισματων θα μπορουσαν να απεχουν λιγο περισσοτερο μεταξυ τους)!

 42. Κατ' αρχάς ευχαριστώ το ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για την προσφορά της πρόσκλησης. Η παράσταση αυτή αν και βασίζεται σε εκπληκτικό κείμενο του Ίψεν, δυστυχώς ανέδειξε ελάχιστα από τα νοήματα που ο συγγραφέας ήθελε να προβάλει. Κι αυτό γιατί δεν αρκούν οι καλές προθέσεις για να υπηρετηθεί ένα τόσο σημαντικό θεατρικό έργο. Εν ολίγοις πρόκειται για μια επιεικώς μέτρια παράσταση, επίπεδη και χωρίς φαντασία και δημιουργικότητα. Επιδερμικό, μηχανικό και χωρίς κανένα βάθος παίξιμο, προχειρότητα και κακώς εννοούμενος ερασιτεχνισμός. Στα αρνητικά της παράστασης η φτηνή ενδυματολογική εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στο ιστορικό πλαίσιο του έργου. Ξεχωρίζουν αισθητά από τους υπολοίπους για την προσπάθειά τους να ΄΄σταθούν΄΄ ερμηνευτικά η κ. Κουκουλιάτρα (Νόρα) και ο κ. Κονταράτος (γιατρός).

 43. Είδα την παράσταση στις 13/3. Ξεκινώντας από το θέατρο, ήταν ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος στον οποίο ταίριαζε πραγματικά το κλασικό ρεπερτόριο. Μου άρεσε που η σκηνή ήταν στο ίδιο ύψος με τους θεατές και αυτό έκανε το αποτέλεσμα πιο άμεσο. Δυστυχώς όμως τα καθίσματα ήταν αρκετά άβολα και ένιωσα δυσάρεστα στο μέσο της παράστασης. Το ''Κουκλόσπιτο'' όπως και όλα τα έργα του Ίψεν είναι πολύ ιδιαίτερα και χρειάζονται ένα μέτρο στο παίξιμο. Θεωρώ ότι σκηνοθετικά η παράσταση κράτησε αυτό το μέτρο και οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν απόλυτα αρμονικές μεταξύ τους. Ξεχωριστοί η Άννα Κουκουλιάτρα και ο Σπύρος Παπαδάτος στους ρόλους τους. Αρκετά καλοί κ οι υπόλοιποι συντελεστές. Είναι μια πολύ ποιοτική και όμορφη παράσταση που αξίζει κάποιος να δει. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να την παρακολουθήσω.

 44. η υπαρξιακη αγωνια βασανιζει τα τελευταια απομειναρια αξιοπρεπειας στην γυναικεια υποσταση και τη σκορπιζει στην γυρη του απολυτου τιποτα. Η επανασταση αποδεικνειεται οτι ειναι μονοδρομος για την οριστικη απελευθερωση και στελνει στο καλαθο των αχρηστων τα γκολντεν μποι της εποχης που εστησαν τη ζωη τους σε ψευτικες σχεσεις και λυκοφιλιες. Να πατε οπωσδηποτε

 45. ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΨΕΝ, ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΝ ΨΥΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ. ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΛΣΣΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ!

 46. Κέρδισα μια διπλή πρόσκληση από το Θεατρομάνια , που το ευχαριστώ πολύ, κι είδα την παρασταση την Παρασκεύη 15/02. Με κούρασε αρκετά η διάρκεια και φάνηκε ότι κι οι ηθοποιοί προς το τέλος αφέθηκαν. Δεν ένιωσα ότι παρακολουθούσα ένα θεατρικό του Ίψεν. Κάτι έλειπε.. Το βάθος.. Δεν ξέρω.. Σίγουρα στα συν ήταν η ερμηνεία του γιατρού και της Νόρας κι αρκετές φορές και του εκβιαστή.

 47. Καλή παράσταση με απλά σκηνικά που σου δίνουν την ανάλογη ατμόσφαιρα για ένα έργο του Ίψεν. Θεωρώ ότι ο χώρος του θεάτρου Εκάτη προσφέρεται για κλασσικές παραστάσεις. Καλές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς, με ιδιαίτερη αυτήν της κ. Κουκουλιάτρα στο ρόλο της Νόρας. Ευχαριστώ τη Θεατρομάνια για την πρόσκληση.

 48. Εξαιρετικό και διαχρονικό το έργο του Ίψεν που παρουσιάζεται σε μία καλή παράσταση με εξαιρετικές ερμηνείες, ιδιαίτερα της Νόρας που ταυτίζεται απόλυτα με το ρόλο της. Πολύ καλή προσπάθεια από όλους τους συμμετέχοντες. Ευχαριστώ πολύ τη Θεατρομάνια για την πρόσκληση.!

 49. Παρακολούθησα την παράσταση του Σαββάτου 13/02 .
  Θεωρώ το Κουκλόσπιτο ένα από τα καλύτερα έργα του Ίψεν. Η ερμηνεία της κ. Κουκουλιάτρα με συνεπήρε! Πολύ καλή προσπάθεια όλων των ηθοποιών. Τα σκηνικά σε βάζουν κατευθείαν στο κλίμα του έργου. Πολύ καλή παράσταση!
  Αξίζει να αγοράσετε το κείμενο στην είσοδο του θεάτρου , περιλαμβάνει όλο το κείμενο του έργου.

 50. Ο χώρος δεν ήταν ότι καλύτερο και τα καθίσματα ήταν στενά, άβολα και γενικά δεν ταίριαζαν σε θέατρο, πιανόσουν...
  Αξιοπρεπής παράσταση, με σεβασμό στο κείμενο με μια Νόρα εκπληκτική, με ένα σύζυγο που δεν στάθηκε τόσο καλά σε σημείο ο γιατρός να είναι πολύ καλύτερος.
  Για το κλίμα του έργου ο καταθλιπτικός χώρος ταίριαζε πολύ. Στα αρνητικά ότι ο χώρος δεν είχε θέρμανση.

  Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση!

 51. Αρκετά καλή παράσταση και ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς και ιδιαίτερα από την πρωταγωνίστρια. Απλός και συνάμα όμορφος ο χώρος του θεάτρου Εκάτη με λίγο άβολα βέβαια καθίσματα.Ευχαριστώ τη Θεατρομάνια για την διπλή πρόσκληση!!

 52. Ευχαριστώ πολύ Θεατρομάνια για τη διπλή πρόσκληση. Σχετικά με την παράσταση, η πρωταγωνίστρια ήταν εξαιρετική. Προσωπικά, μου άρεσε η ερμηνεία του κου Κονταράτου, αλλά και του κου Παπαδάτου, του οποίου ο ρόλος ήταν εξαιρετικός. Στα μειονεκτήματα είναι ο χώρος, καθώς είναι τα καθίσματα ήταν εξαιρετικά άβολα.

 53. Εξαιρετική παράσταση, καθηλωτική και οι ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς πάρα πολύ καλές. Χαίρομαι που ο Βαγγέλης μου έδωσε τη διπλή του πρόσκληση και είχα αυτή την εξαιρετική εμπειρία. Μαριάνθη Διαμάντη

 54. Παιχνίδια τακτικής με αρκετές δραματικές σκηνές και απρόοπτες εξελίξεις. Εξαιρετικές οι ερμηνείες. Σ'ευχαριστούμε ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για τη διπλή πρόσκληση. Το μοναδικό μου πρόβλημα είναι ότι τελικά η μαμά μου πρέπει να με παραέκανε ψηλή.

 55. Πολύ ζεστός χώρος, εξαιρετικό κείμενο και δυο πρωταγωνιστές που ήταν ιδιαίτερα καλοί στο ρόλο τους. Αν εξαιρέσεις τα άβολα καθίσματα και 1-2 περιφερειακούς ρόλους που δεν στέκονταν στο ύψος της παράστασης όσο οι πρωταγωνιστές, η εμπειρία ήταν πολύ καλή. Ευχαριστούμε Θεατρομάνια!

 56. Πολύ όμορφος και ατμοσφαιρικός χώρος. Το ότι έπρεπε να περάσουμε μέσα από τα σκηνικά για να φτάσουμε στα καθίσματα, σε έβαζε στην ατμόσφαιρα του έργου από την πρώτη στιγμή. Η Νόρα ξεχώρισε για την ερμηνεία της, με τον σύζυγο της Τόρβαλτ και τον γιατρό να ακολουθούν. Η Χριστίνα η φίλη της Νόρας και ο Κρόγκστατ ήταν δύο ερμηνείες που δυστυχώς δεν κατάφεραν να με κερδίσουν καθώς με έκαναν να νιώθω πως είμαι σε θέατρο και με έβγαζαν από το έργο. Συνολικά μια ευχάριστη παράσταση.
  Σε ευχαριστούμε Θεατρομάνια για τις προσκλήσεις.

 57. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!!Με πολύ καλές ερμηνείες!!Το κείμενο του Ίψεν εξαιρετικό και διαχρονικό.Όσον αναφορά τον χώρο του θεάτρου είναι εξαιρετικός για κλασικά έργα σαν αυτό,το μόνο που με δυσαρέστησε είναι τα κάπως άβολα καθίσματα που αποσπούν την προσοχή σου απο την παράσταση.Ευχαριστώ πολύ τον ΧΑΡΗ για την ευγενική παραχώρηση της πρόσκλησης και φυσικά το ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ που μας δίνει αυτή την δυνατότητα.

  • Αφορά την παράσταση της Κυριακής 17/01/16 (20:15) με πρώτο δικαιούχο εμένα .
   Η πρόσκληση παραχωρήθηκε με ανάρτηση (17/01/16 - 19:09) στις δημοσιεύσεις επισκεπτών του λογαριασμού στο facebook της theatromania.gr στον Απόστολο λόγω απρόοπτου κωλύματός μου!.
   Ευχαριστώ και προσωπικά τη ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ !.

 58. Ενδιαφερουσα παρασταση χωρίς όμως συγκλονιστικές ερμηνείες. Ξεχωρίζει η ερμηνεία της "Νόρας" και του γιατρού. Η αισθητική του θεάτρου είναι άριστη για να φιλοξενήσει κλασσικά έργα, αν και τα καθίσματα είναι τόσο άβολα που με δυσκολία χωρούν τα πόδια ενός ανθρώπου μετρίου αναστήματος.

 59. Ευχαριστώ την θεατρομανια για την ευκαιρία που μου έδωσε να παρακολουθήσω την εξαιρετική παράσταση το κουκλοσπιτο του Ιψεν σε ενα ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό χώρο ιδανικό για κλασικά έργα. Η απόδοση του έργου πολύ καλή ιδιαίτερα αυτή της Νορας.Μπραβο σε όλους τους συντελεστές. Την συνιστώ ανεπιφύλακτα.

 60. ...ένα τόσο μικρό θέατρο για μια τόσο σημαντική παράσταση! Αυτό ίσως και το ομόρφαινε! Σκηνή εξαιρετικά μεγάλη σε σχέση με το μέγεθος του όλου θεάτρου που επέτρεπε στους ηθοποιούς να κινούνται με άνεση και φυσικότητα. Σκηνικά καταπληκτικής αισθητικής, ο μπουφές, η σερβάντα, αλλά και το σερβίτσιο του τσαγιού, το μπουκάλι του λικέρ και τα ποτήρια. Μια λεπτομέρεια: το πιάνο στο πίσω μέρος της σκηνής που τα πλήκτρα του κτυπά μόνο για λίγα δευτερόλεπτα ο πρωταγωνιστής....Και πάνω απ' όλα είναι το κείμενο του Ίψεν σκανδαλιστικά πρωτοποριακό αλλά και διαχρονικό....η Νόρα...η γυναίκα μπιμπελό και το σπίτι της...ένα κουκλόσπιτο! Ενδιαφέρουσες ερμηνείες σε μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση! Ένα μπράβο σε όλους!!!

 61. Σήμερα (16/01/2016) παρακολούθησα την παράσταση με πρόσκληση από την Θεατρομανία! Ο χώρος ιδιαίτερος και όχι αρκετά βολικός, το κείμενο του Ίψεν πάρα πολύ καλό με όμορφα μηνύματα και τροφή για σκέψεις γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις-θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο στην εποχή μας!ικανοποιητικές οι ερμηνείες των ηθοποιών!ευχαριστώ πολύ θεατρομανία για την ένα ακόμα θεατρικό ταξίδι!

 62. + Ωραία παράσταση.
  + Καλές ερμηνείες από Κώστα Κονταράτο και Άννα Κουκουλιάτρα, οι υπόλοιπες ερμηνείες ήταν μέτριες.
  - Περίεργος και τρομαχτικός χώρος με πολύ άβολα καθίσματα.
  - Δεν είχε διάλειμμα οπότε αν κάποιος ήθελε να φύγει ή να επισκεφτεί την τουαλέτα έπρεπε να περάσει από την σκηνή.
  Ευχαριστώ το θεατρομάνια για την πρόσκληση!

 63. Επισκέφτηκα το Θέατρο Εκάτη το Σάββατο 09/01/2016 μετά από την ευγενική προσφορά του Θεατρομάνια. Η παράσταση ήταν εξαιρετική, οι γυναικείες ερμηνείες συγκλονιστικές, το μόνο αρνητικό τα άβολα καθίσματα που σου αποσπούν την προσήλωση και η ερμηνεία του ρόλου του Κρόγκστατ, για τον οποίο δυστυχώς ο χώρος δεν βοηθά την χαμηλόφωνη απόδοσή του ηχητικά....

 64. Οι ερμηνείες είναι από καλές έως πολύ καλές (ιδίως της "Νόρα"), το σκηνικό ζεστό κι ενδιαφέρον και η σκηνοθεσία καλή. Τα μη συμβατικά καθίσματα μου άρεσαν. Ευχαριστώ τη ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ και τον ΣΤΥΛΙΑΝΟ ΡΟΥΒΑ για την παραχώρηση των προσκλήσεων.

 65. Πάντα επίκαιρο θέμα η οικογένεια! Πόσο σημερινό είναι το θεατρικό κείμενο του Ίψεν! Ατμοσφαιρική παράσταση που ανέδειξε το έργο. Πολύ καλό το πρόγραμμα με τη μετάφρασή του. Ευχαριστούμε τη θεατρομάνια για την πρόσκληση!

 66. Πολύ ωραία παράσταση με πάρα πολύ καλές ερμηνείες!!! Εξαιρετική σκηνοθεσία -που αξιοποιούσε πάρα πολύ καλά το δεδομένο χώρο. Ξεχώρισε η ερμηνεία της "Νόρας" που μας μετέφερε στον κόσμο της -αυτόν ενός "μικρού παιδιού" που αρνείται να μεγαλώσει μέχρι να φτάσει πραγματικά η ανάγκη να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Εξίσου εκφραστικές και οι υπόλοιπες ερμηνείες που περιέβαλαν πολύ σωστά την κεντρική ηρωίδα.
  Εξαιρετικά σκηνικά. Συγχαρητήρια!!!
  Ευχαριστούμε πολύ τη Θεατρομάνια για τις προσκλήσεις!!

 67. Παρά πολύ καλή παράσταση! ! Οι ερμηνείες ήταν παρα πολύ καλές, εκτίμησα πολύ το γεγονός ότι ήταν μετριασμένες και όχι υστερικές. Το θέατρο αρκετά περίεργο και οι θέσεις κάπως αβολες. Γενικά το προτείνω! Ευχαριστούμε θεατρομάνια!!

 68. Ωραια παρασταση αν κ σιγουρα θα μπορουσε να ειναι καλυτερη. Βρηκα εξαιρετικη την "Νορα".. οι υπολοιποι ηταν καλοι αλλα κατα την αποψη μου μου ελειπε κατι απο αυτους..
  Ομορφος χωρος..αν κ τα καθισματα χρειαζονται επειγοντως αλλαγη..
  Μια συμπαθητικη παρασταση που θα μπορουσε να ηταν κ εξαιρετικη..

 69. Το θεατρο Εκατη εχει κανει παραδοση τα εργα του Ιψεν.Η παρασταση πολυ καλη οπως και οι ερμηνειες των ηθοποιων χωρις ωστοσο να μπορεσουν να μας περασουν εντονα συναισθηματα.Ευχαριστουμε παρα πολυ την ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για την υπεροχη θεατρικη βραδια που μας προσεφερε.

 70. ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ! ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΚΑΤΗ, ΑΠΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΤΗΣ 1ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ..ΠΑΡΑΥΤΑ ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

 71. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΛΗΡΩΣ.ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΨΟΓΗ
  ΗΘΟΠΟΙΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ,
  ΕΔΩ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.
  ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΑΨΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΔΕΙΧΝΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ
  ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟ. ΕΦΥΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΕΝΩ
  ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. ΤΗΝ ΣΥΝΗΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ

 72. Παρακολουθησα την παρασταση χθες, μετα από παραχώρηση της προσκλησης από τον Μωυσή Μόρδο. Μια δυνατή παράσταση με πολύ καλές ερμηνείες. Δεν περίμενα ότι υπάρχουν τέτοιες θεατρικές σκηνές στις γωνιές της Αθήνας. Ευχαριστώ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για την πρόσκληση.

 73. Πολύ πρωτότυπος χώρος με περίεργη αισθητική.Όσον αφορά την παράσταση ,οι ερμηνείες που με άγγιξαν ήταν αυτές της Άννας Κουκουλιάτρα (Νόρας) και φυσικά του γιατρού. Τα υπέροχα σκηνικά προσδίδουν στο θέατρο μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή. Η σκηνοθεσία ήταν γενικότερα αρκετά καλή. Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.Καταπληκτική παράσταση!Ευχαριστώ Θεατρομάνια!

 74. ΑΓΑΠΗΤΗ ΘΕΤΡΟΜΑΝΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΩΣΑΤΕ. Ο ΙΨΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ. ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟ.ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

 75. Πολύ πρωτότυπος χώρος με περίεργη αισθητική.Όσον αφορά την παράσταση ,οι ερμηνείες που με άγγιξαν ήταν αυτές της Άννας Κουκουλιάτρα (Νόρας) και φυσικά του γιατρού.Η συνειδητοποίηση της Νόρας ότι τόσα χρόνια αποτελούσε για όλους μια μαριονέτα ,μία κούκλα μέσα σε ένα σπίτι-κουκλόσπιτο είναι και η πιο ανατριχιαστική στιγμή της παράστασης.Ευχαριστώ πολύ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ!

 76. Πολύ ωραίο το έργο του Ιψεν. Ένα κείμενο που δίνει τροφή για σκέψη. Φιλότιμη η προσπάθεια του θιάσου να το αποδώσει. Ευχαριστούμε πολύ Θεατρομανία που σε αυτούς τους καιρούς μας δίνεις την δυνατότητά να ανοίξουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες.

 77. Αρχικα να ευχαριστησω το Θεατρομανια για την ευκαιρια που μας εδωσε να παρακολουθησουμε την παρασταση!Κλασσικο εργο που μεταφερθηκε λιγο στα ελληνικα δεδομενα με μια πιο ελευθερη μεταφραση του κλασσικου κειμενου κατα την γνωμη μου!Το σκηνικο οπως και τα κοστουμια ηταν παραμυθενια και σε εβαζαν αμεσως στον κοσμο μιας αλλης εποχης!Οι ερμηνειες καλες ξεριχωριζοντας ομως εκεινη της πρωταγωνιστριας οπου μπηκε πραγματικα στο "πετσι" του ρολου!

 78. Παρακολούθησα την παράσταση μετά από πρόσκληση του theatromania.gr την Παρασκευή 11-12-15.
  Το θέατρο Εκάτη είναι ένας ζεστός χώρος για όποιον δεν το έχει επισκεφτεί και διατηρεί κάτι από την αίγλη του θεάτρου πριν εμφιλοχωρήσει το θέαμα στην τέχνη.
  Αξίζουν συγχαρητήρια στην κυρία Λουρμπά που επιμένει να ανεβάσει κλασσικό ρεπερτόριο και Σκανδιναβούς δραματουργούς αφήνοντας το κείμενο να ακουστεί ανόθευτο.
  Παρότι δεν έχω προλάβει να μελετήσω το κείμενο, που παρέχεται με το πρόγραμμα της παράστασης για μόλις 3 ευρώ(Μετάφραση Νίκου Πολίτη), κάποια σημεία της εσωτερικής αναζήτησης της ηρωίδας στο τέλος του έργου αξίζουν να μελετηθούν για την ιδιαίτερη θέαση της πρώιμης συγγένειας των ιψενικών κειμένων και της φροϋδικής θεωρίας.
  Δραματουργικά δεν μπόρεσε να αποτυπωθεί η αποτίμηση του ρόλου της Νόρας ως «κούκλας», μιας και δεν στερείται επιλογών δράσης και στον περιορισμό της έχει αναλωθεί μόνη της. Για παράδειγμα η σχέση της με τον γιατρό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε άπειρες παραμέτρους και έτσι όπως καταλήγει το κείμενο ο ρόλος του γιατρού μου φάνηκε να περιττεύει. Σαν την ιχνογράφηση ενός παράλληλου δράματος, χωρίς την πλήρη προβολή του. Και η θέση της κούκλας αυτή, υπογραμμίζεται μόνο από το ξέσπασμά της στο τέλος, χωρίς κλιμακούμενη ένταση κατά τη διάρκεια του έργου.
  Εντάξει, θα ήταν αστείο να κρίνω δραματουργικά ένα ιψενικό κείμενο, αλλά μου εντυπώθηκε σαν αδυναμία αυτό, ενώ δεν αποκλείεται να οφείλεται και στην μη επαρκή απόδοσή του από τον θίασο.
  Πάντως από εύστοχη κριτική των αστικών αξιών και ηθικής βρίθει το Κουκλόσπιτο.
  Ευχαριστώ Θεατρομάνια!

  Νικήτας Μ.

 79. Eνδιαφέρουσα παράσταση σε ιδιαίτερο χώρο. Πολύ δύνατο κείμενο και οι ηθοποιοί προσπάθησαν να το αποδώσουν "σωστά", χωρίς ωστόσο να περνούν έντονα συναισθήματα. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση θεατρομανια

 80. Συμπαθητική παράσταση αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο όπως περίμενα. Απαράδεκτο που δεν έκανε διάλειμμα. Ο χώρος ήταν έτσι διαμορφωμένος που αν κάποιος ήθελε να επισκεφτεί την τουαλέτα ή να φύγει για οποιονδήποτε λόγο απλά δεν μπορούσε. Έπρεπε να περάσει μέσα από τη σκηνή. Ευχαριστούμε πολύ για τις προσκλήσεις!

 81. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΙΣ 8.15 ΚΑΙ Η ΠΟΡΤΑ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΠ ΕΞΩ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΣΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΗΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ????????????

 82. Μια εξαιρετική παράσταση, ατμοσφαιρική, με υποβλητική σκηνοθεσία και δυνατές ερμηνείες απ' όλους τους ηθοποιούς. Πρέπει να πω ότι με παρέσυρε κι ενώ γυρνούσα σπίτι, τη σκεφτόμουν, την παράσταση δηλαδή. Ακόμα τη σκέφτομαι είναι η αλήθεια. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.

 83. Στις 5/12 κερδίσαμε από την Θεατρομανια μια διπλη προσκληση και πηγαμε στο φιλοξενο και ζεστο θεατρο ΕΚΑΤΗ στην Κυψελη.Υπεροχος χωρος.Οσο για το εργο του Ιψεν,κορυφαιο.Φιλοτιμες οι προσπάθειες ολων των ηθοποιων για να αποδοθεί αυτό το δυσκολο εργο οσο το δυνατον καλυτερα.
  Σας ευχαριστω για την προσκληση

 84. πολύ ιδιαίτερος χώρος, η κυρία στην είσοδο φοβερή μορφή, νόμιζες οτι την έβαλε εκεί ο ίδιος ο Ίψεν!! εξαιρετική προσπάθεια από τους ηθοποιούς, πολύ καλοί φωτισμοί και μουσική που σε ταξίδευε.Ευχαριστούμε για τις προσκλήσεις!

 85. Κατ'αρχην θελω να σας ευχαριστησω για τις προσκλησεις!!
  Εξαιρετκο,φυσικα,το κειμενο του Ιψεν!Οσο για την παρασταση,κατα την γνωμη μου οι ηθοποιοι εκαναν φιλοτιμη προσπαθεια κ το καλυτερο δυνατο να αποδωσουν το εργο του Ιψεν..
  Ενδιαφερον θεατρικος χωρος..μικρος κ ζεστος!
  Και παλι ευχαριστω Θεατρομανια!!

 86. Πολύ καλή παράσταση,φύγαμε με πολύ καλές εντυπώσεις...οι ερμηνείες των ηθοποιών εξαιρετικές , τα σκηνικά του θεάτρου απλά ιδανικά για τέτοιες παραστάσεις.. η δράση πραγματοποιείται πολύ κοντά στους θεατές δίνοντας αμεσότητα στον ηθοποιό και τον θεατή... ευχαριστούμε πολύ το Θεατρομάνια γι΄αυτή την ευκαιρία που μας έδωσε!!!!

 87. Μια μέτρια προσπάθεια που δεν αποδίδει δικαιοσύνη στο μεγαλείο του Ίψεν. Οι ερμηνείες ήταν μέτριες έως κακές, δεδομένου ότι οι περισσότεροι ηθοποιοί μπερδεύονταν, ξεχνούσαν τα λόγια τους και δεν έπειθαν για τους ρόλους τους. Μόνες εξαιρέσεις η Άννα Κουκουλιάτρα (Νόρα) και ο Κώστας Κονταράτος (γιατρός) που παρά τη φιλότιμη προσπάθεια δεν κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα ερασιτεχνικής ομάδας. Η σκηνοθεσία διεκπεραιωτική, τα σκηνικά φορτωμένα, κάποια από τα κουστούμια κακόγουστα. Εν ολίγοις άξιζε καλύτερη τύχη σε ένα τόσο κλασικό έργο με ισχυρά και πρωτοποριακά μηνύματα. Παρόλα αυτά θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Θεατρομάνια για την ευκαιρία που μου έδωσε να παρακολουθήσω την παράσταση.

 88. Παρακολούθησα την παράσταση Κουκλόσπιτο στο θέατρο Εκάτη το Σάββατο και οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν μια εξαιρετική παράσταση! Οι ηθοποιοί ερμήνευσαν τους δύσκολους ρόλους του Ύψεν, με συναισθηματική ακρίβεια. Προσωπικά ξεχώρησα τον Κώστα Κονταράτο, την Άννα Κουκουλιάτρα και τον Ξενοφώντα Χατζή, κυριώς διότι απέδωσαν στους χαρακτήρες την ποικιλία των όψεων που είχα φανταστεί διαβάζοντας το βιβλίο! Συγχαρητήρια!
  Ο χώρος του θεάτρου ήταν επίσης επιβλητικός.. Χάρηκα πάρα πολύ που μου δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσω αυτήν την παραστάση και θα προσπαθήσω να κρατησω επαφή με το συγκεκριμένο θέατρο και τις παραστάσεις του. Ήδη συνέστησα την παράσταση σε γνωστούς μου και θα συνεχίσω να το προωθώ.. Και πάλι συγχαρητήρια!

 89. Ωραίο κείμενο, αρκετά καλό το ανέβασμά του στη συγκεκριμένη σκηνή. Πολύ ιδιαίτερος και ζεστός χώρος. Αν και δεν θα την χαρακτήριζα ως την καλύτερη παράσταση που είδα φέτος, σίγουρα αξίζει να την δει κάποιος.

 90. Το θέατρο Εκάτη, ένας υπέροχος ζεστός χώρος, είναι φτιαγμένος για να φιλοξενεί το Κουκλόσπιτο του Ερρίκου Ίψεν. Διαβάζοντας το έργο είναι ο ιδανικότερος χώρος που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ως το κουκλόσπιτο της Νόρας. Το σκούρο κόκκινο με μαύρο χρώμα στους τοίχους, τα έπιπλα, η διακόσμηση ακόμα και τα καθίσματα των θεατών είναι μέσα από μία άλλη εποχή την οποία επισκέπτεται κανείς κατεβαίνοντας τα σκαλιά αυτού του θεάτρου.
  Πριν ακόμα από την έναρξη της παράστασης η θεατρική ψευδαίσθηση διεισδύει στους θεατές αφού ο θεατής περνάει από τον σκηνικό χώρο για να φτάσει στα πολύ προσεγμένα διακοσμημένα καθίσματα. Ο θεατής αισθάνεται ότι περνάει μέσα από ένα αόρατο πέπλο σαν κουρτίνα και εισέρχεται στο θεατρικό χρόνο του έργου, σαν ένας ακόμα επισκέπτης στο κουκλόσπιτο του Τόρβαλντ και της Νόρας. Η αίσθηση να είσαι ενσωματωμένος στον σκηνικό χώρο είναι πραγματικά σαν να παρακολουθείς τα γεγονότα μέσα από μία κλειδαρότρυπα.
  Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου εξαιρετικά λειτουργικός είναι ο ρόλος του σκοταδιού που αποτελεί μοτίβο ενώ διαμηνύει και την αρχή αλλά και το τέλος του δράματος. Συγκεκριμένα, μετά το τρίτο κουδούνι ένα πέπλο σκοταδιού καλύπτει ολόκληρο τον θεατρικό χώρο, ακολουθεί ελαφρύς φωτισμός και ξαφνικά όλοι οι ήρωες βρίσκονται επί σκηνής. Η έναρξη με αυτή τη σκηνή είναι άκρως σημαντική καθώς πολύ εύστοχα η σκηνοθέτις της παράστασης Βαλεντίνη Λουρμπά απομακρύνει τους ήρωες από την συντροφιά της Νόρας, μένει μόνη και αποχωρεί κι εκείνη με τη σειρά της. Πολύ έξυπνη σκηνοθετική κίνηση αυτή η βουβή σκηνή καθώς αντιπροσωπεύει τον διαταραγμένο ψυχισμό της Νόρας καθώς και το τέλος της ιστορίας. Το σκοτάδι έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο και στο τέλος του έργου. Η φράση του Τόρβαλντ «Ένα θαύμα…;» συμπληρώνεται από το απόλυτο σκοτάδι που καλύπτει και πάλι τον θεατρικό χώρο για λίγα δευτερόλεπτα τα οποία είναι αρκετά ώστε να δοθεί η ευκαιρία στον θεατή να σκεφτεί τι έχει δει, τι έχει συμβεί και πως όλο αυτό έχει επιδράσει πάνω του…
  Σε υποκριτικό επίπεδο η παράσταση απογειώνεται από την ικανότητα της Άννας Κουκουλιάτρα να έχει αφομοιώσει τον δύσκολο ρόλο της Νόρας και να μπορεί να είναι η γλυκιά σύζυγος, η όμορφη κούκλα που δεν της χαλάει κανένας χατίρι, η συμπονετική παρουσία, η ενοχική γυναίκα, η φοβισμένη γυναίκα, η αθώα γυναίκα και ίσως ανόητη που και που. Η γυναίκα που στο τέλος του έργου περνάει από τη παιδική κουκλίστικη ζωή της στη δύσκολη και άγαρμπη μετάβαση της ενηλικίωσης. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν τον ψυχισμό και τον χαρακτήρα της Νόρας που η Άννα Κουκουλιάτρα απέδωσε στο μέγιστο όχι μόνο μέσα από τα λόγια του έργου αλλά κυρίως μέσα από τη γλώσσα του σώματος και των εύπλαστων εκφράσεων του προσώπου της.
  Τα σκηνικά και τα κοστούμια της Σωτηρίας Σώτου είναι πολύ εύστοχα συνδυασμένα με το όλο κλίμα της παράστασης καθώς και η μουσική του Νίκου Ανδρούλη συμπληρώνει στιγμές του έργου συναισθηματικά φορτισμένες. Όλα τας στοιχεία σύνθεσης της παράστασης συνεργάζονται μεταξύ τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 91. Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΓΙΑ TO «ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ του Ίψεν» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΚΑΤΗ ΣΤΙΣ 6/11/15.
  Δράμα του Χένρικ Ίψεν
  Διαρκεια : 90 '
  Σκηνοθ.:Β. Λουρπά
  Ερμηνεύουν: Άννα Κουκουλιατρά, Ξ. Χαντζής, Κ. Κονταράτος.

  Πρόσφατα γνώρισα ένα πολύ ζεστό χώρο που με καλοδέχθηκε στο σαλόνι του η οικοδέσποινά του με χαμόγελο και περισσή ευγένεια κα Βαλεντίνη, που αργότερα έμαθα και χάρηκα ότι είναι και η σκηνοθέτης των έργων που φέρνει στο χώρο της. Λοιπόν είναι μια αξιόλογη θεατρική απόδοση ιδιαίτερα απαιτητικού έργου, ενός ιδιότροπου και ψυχαναγκαστικού συγγραφέα όπως ήταν ο Ερρίκος Ίψεν. Εξελίσσετε σε ένα πρότυπο μοντέλο ενός κόσμου κλεισμένο στην ασφάλεια ενός καθιερωμένου συστήματος αξιών, που δρούμε με ασφάλεια μέσα του παίζοντας ένα καθημερινό παιχνίδι ρόλων. Εδώ έρχεται ο Ίψεν να ρίξει τους τοίχους αυτού του φανταστικού ασφαλούς κόσμου, βάζοντας τους ήρωές μας να αναμετρήσουν της αντοχές και τη ποιότητα ζωής τους, μέσα σε συνθήκες αντίθετες και αντίξοες με τις καθιερωμένες αξίες του προτύπου.
  Όλα ανατρέπονται, πλήθος συναισθημάτων διαχέονται στην ατμόσφαιρα και ένα ολόκληρο διωράκι (με ένα μικρό διάλλειμα, ίσα για να πάρει ανάσα ηθοποιός και θεατής) περνάει χωρίς να το πάρεις χαμπάρι και μετά το πέρας της παράστασης αποζητάς το κάτι περισσότερο. Εκπληκτική η δουλειά και από μέρος σκηνοθεσίας, φώτα, υποβλητικό σκηνικό, αλλά και των ηθοποιών που μας καθήλωσαν με την σκηνική υποκριτική τους. Ξεχώρισα δε την ερμηνεία της κας Αννα Κουκουλιάτρα (την έχουμε ξαναδεί και στην Αγριόπαπια), που υποδύθηκε επιτυχώς την «Νόρα» μια ζωντανή κούκλα, πάντα διαθέσιμη και χαρούμενη, στα χέρια του πολυάσχολου άντρα της. Επίσης, του Σπύρου Παπαδάτου στον ρόλο του φιλότιμου οικογενειάρχη Τραπεζίτη, που διαβάλλεται όμως λόγω ανάγκης επιβίωσης για την οικογένεια. Έναν μελαγχολικό και συναισθηματικό τόνο, λάβαμε ως θεατές από τον κ. Κ. Κονταράτο, στο ρόλο του γιατρού και φίλο του ζευγαριού. Ενώ το κρεσέντο συναισθημάτων, ήρθε από τη σκηνή της ρήξης του ζευγαριού με διάχυτη την υποκρισία που φαίνεται μεταξύ δυο φαινομενικά ευτυχισμένων ανθρώπων που κρύβονται πίσω από την μάσκα του εφησυχασμού και της καθημερινότητας.
  Γενικό συμπέρασμα ? Οι σχέσεις των ανθρώπων, πρέπει να είναι ουσιαστικές και όχι επιφανειακές. Να γνωρίζει ο καθένας το έτερο του ύμισι, εις βάθος, και αυτό το επιτυγχάνει με το να είναι ανοικτός από την αρχή για τα αισθήματα που τρέφει ο ένας για τον άλλον.
  Όμορφος χώρος παραστάσεων, καλοστημένη και δομημένη παράσταση, με εξαιρετικές ερμηνείες υποκριτικής και όμορφες σκηνικές παρουσίες, με κουστούμια που ταίριαζαν στο ύφος του θέματος.
  Σίγουρα θα ξανά επισκεφθώ το θέατρο ΕΚΑΤΗ σε κάθε ευκαιρία μου, εφόσον αποδείχθηκε για μένα ένας χώρος πραγματικής τέχνης, που σίγουρα αξίζει κάθε λεπτό εκεί μέσα!

 92. Παρακολούθησα την παράσταση την προηγούμενη παρασκευή. Λατρεύω τα έργα του Ίψεν και είναι πάντα βαθιά και επίκαιρα. Ή παράσταση ήταν υπεροχή με πολύ καλές ερμηνείες. Είναι ή δεύτερη φορά που παρακολουθώ έργο του Ίψεν από το συγκεκριμένο θέατρο και πάντα φεύγω με τις καλύτερες εντύπωσεις!!! Ευχάριστω πολύ την θεατρομανια για αυτήν την ευκαιρία!!!

 93. Παρακολούθησα την παράσταση το Σάββατο 21/11/2015 ύστερα από παραχώρηση της πρόσκλησης από το μέλος Ανθή Στέκου, την οποία και ευχαριστώ! Το θέατρο ιδανικό για μια τέτοια παράσταση, μικρό και πολύ ατμοσφαιρικό! Η σκηνοθεσία αρκετά καλή! Το κείμενο του Ίψεν πολύ δυνατό και πάντα επίκαιρο, με βαθιά νοήματα! Οι προσπάθειες των ηθοποιών αν και φιλότιμες, πιστεύω ότι θέλουν αρκετή δουλειά ακόμα! Γενικότερα πιστεύω ότι όλοι πρέπει να τη δούνε για τα μηνύματα που περνάει μέσα από το κείμενο του ο Ίψεν! Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα! Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!

 94. Καλή παράσταση με ενδιαφέρουσες ερμηνείες!Ήτανε λίγο κοραστικό τόσες ώρες χωρίς ένα μικρό διάλειμμα.Το θεατράκι όμορφο και ζεστό.
  Περάσαμε ωραία ευχαριστώ πολυ για την παραχώρηση της πρόσκλησης.
  Θα την συνιστούσα..

 95. Η παράσταση στο σύνολο δεν με ξετρέλανε. Οι ερμηνείες των ηθοποιών πολύ καλές και μπράβο για την προσπάθεια τους. Το έργο πέρασε τα μηνύματα που ήθελε να περάσει. Το θέμα του- οι σχέσεις και οι θέσεις των δύο φύλων τόσο μεταξύ τους όσο και απέναντι στην κοινωνία - πάντα διαχρονικό και επίκαιρο, κατατάσσουν το έργο θαραλλέο για την εποχή του. Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

 96. Ειδα την παρασταση την περασμένη Κυριακή.Πολύ δυνατό το έργο του Ιψεν με βαθειά νοηματα,πολύ πιο βαθιά απο την ερμηνευτική προσεγγιση των ηθοποιών.Θεωρώ ότι πρεπει να είναι κανείς top για να
  αποδώσει τα ύψιστα ......Οι προσπάθειες των ηθοποιών πολύ φιλότιμες,θέλει όμως πολύ δουλειά ακόμα.
  Και μόνο που καταπιάστηκαν με ενα τόσο δύσκολο θέμα,πολλά εύγε!!!!Ευχαριστώ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ.

 97. Είχα τη χαρά να παρακολουθήσω μια εξαιρετική παράσταση! Τα ψυχογραφήματα των χαρακτήρων που ξεδίπλωσε η ομάδα μπροστά στα μάτια μας μας κράτησαν καθηλωμένους σε όλη την διάρκεια του έργου. Ατμοσφαιρικός ο θεατρικός χώρος και πάντα ξεχωριστή η παρουσία της κ. Λουρμπά που με τόση ευγένεια μας υποδέχτηκε και μας αποχαιρέτησε με χαμόγελο κάνοντάς μας να νοιώσουμε τόσο οικεία. Ευχαριστούμε Θεατρομάνια για τις προσκλήσεις περάσαμε υπέροχα! 🙂

 98. Πολύ καλή οπτική και ακουστική στον μικρό και φιλόξενο αυτόν χώρο. Παρόλα αυτά δεν συνιστάται για κλειστοφοβικούς λόγω του μεγέθους του και του γεγονότος πως είναι υπόγειος. Οι ερμηνείες καλές (ξεχωρίζει η ηθοποιός που ενσαρκώνει την Νόρα) , όπως και το κείμενο, κρατώντας σε αγωνία τους θεατές για την πλοκή που περιγράφει την δύναμη των στερεοτύπων πάνω στην συμπεριφορά των ανθρώπων και το τρόπο που το "φαίνεσθαι" καθορίζει τις ανθρώπινες σχέσεις. Σας ευχαριστούμε πολύ για τις προσκλήσεις! Περάσαμε όμορφα και το συνιστούμε!

 99. Το έργο αυτό ειναι μια σπουδή πάνω στην πλαστή και την ''για τα ματια του κοσμου ''ταυτότητα'' των συζυγικων κ οχι μονο σχεσεων οταν εμλεκονται δυο καταλυτικες δυναμεις :το χρημα και την εξουσια.Η Νόρα εγκλωβισμένη στο γυναικειο πρότυπο της εποχης δεν ειναι παρα το χαριτωμενο παιχνιδακι(μια κουκλα ειδικοτερα)στα χερια πρωτα του πατερα κι υστερα του ανδρος της.Ο μονος λογος για τον οποιο ξεφευγει απο τα πλαισια του νομου,του κοινωνικα και νομικα επιτρεπτου ειναι οταν πιστευει οτι πρεπει να σωσει τα πολυ κοντινα της προσωπα απο την καταστροφη.Και φυσικα τοκανει με τοση αγαπη κι αγαθη προθεση που αυτοματα αναιρειται η ανεπιτρεπτη κι η φερουσα ντροπη πραξη στα ματια του αναγνωστη - θεατη,οχι όμως και των ανθρωπων της τοτε εποχης που η μυρωδια της εξουσιας και της κοινωνικης αιγλης καθοριζουν τον ευτυχισμενο γαμο και την ευτυχισμενη ζωη εν γενει.Ο χωρος του θεατρου κι ο σκηνικος χωρος δημιουργουσαν καταλληλη ατμοσφαιρα και η προσπαθεια ηταν σεβαστη και αξιολογη με εξαιρεση την αργη εξελιξη της πλοκης και της απουσιας διαλειμματος.Πολύ ενδιαφερουσα ερμηνεια αυτη της Άννας Κουκουλιάτρα και του Ξενοφόντος Χαντζή(ειδικα στο τελευταιο 10λεπτο της παραστασης που αποκαλυπτεται και κρινεται ακαταλληλος για το 'θαυμα'' που ηλπιζε η Νόρα),αλλά αδυνατη και με προβληματα στην αρθρωση εκεινη του Σπύρου-Ανδρέα Παπαδάτου (παρα την ιδανικη για τον ρολο φιγουρα του, με ολοφανερη δυσκολια και μεταδοτικη μπορω να πω αγωνια μπορουσε να ανταπεξελθει στον γρηγορο και χειμαρωδη λογο του ηρωα Κρογκστατ).Παρα ταυτα τοσο το θεατρο οσο κι οι ανθωποι του με κερδισαν με τη ζεστη τους αυρα.Ευχαριστω για τις προσκλησεις και για την ευκαιρια για νυχτερινή εξορμηση στην Κυψελη,Μάρω.

 100. Το Σαββατο 14/11 παρακολούθησα την παρασταση "Κουκλόσπιτο" του Ίψεν.
  Μία παράσταση αποδοσμένη πολύ όμορφα χωρίς ιδιαίτερες εκρήξεις παρά μόνο στα σωστά σημεία.
  Η κ. Κουκουλιάτρα στο ρόλο της Νόρας εκπληκτική. Ο χώρος ατμοσφαιρικός σε μετέφερε στην ατμόσφαιρα της εποχής.
  Ευχαριστώ την θεατρομάνια για την υπέροχη ευκαιρία που μου πρόσφερε να παρακολουθήσω αυτό το αξιόλογο θεατρικό έργο!

 101. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ...ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΜΕΙΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΝΙΚΤΙΚΟΣ....ΑΞΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

 102. Πολύ ωραίος ο χώρος του θεάτρου αν και τα καθίσματα ήταν άβολα...Όσον αφορά την παράσταση θα την χαρακτήριζα μέτρια καθώς οι ηθοποιοί -πέραν της πρωταγωνίστριας και αυτού που έκανε τον γιατρό-ερμήνευαν λες και έλεγαν απλά απ'έξω τα λόγια που τους έδωσαν.

 103. Ευχαριστώ τον Χαραλαμπίδη Δημήτρης που εξαιτιας της παραχωρήσης του μου εδωσε μια ευκαιρια να απολαυσω αυτό το αριστούργημα του "ιψεν"
  Επισης το Θεατρομάνια που καθημερινά μας χαρίζει.
  Οι ηθοποιοί ηταν εξαιρετικοί. Πολύ καλή δουλειά αν και οφείλω να ομολογησω πως απίστευτο γέλιο είχε μια γιαγιά που ηρθε να παρακολουθήσει τη παρασταση και "συμμετείχε ενεργα"
  Προσκυνώ στο "Τελικά το κρασί του Γιάννη ήταν καλό? Αα τσίπουρο ήταν? Για κρασί το πέρασα".
  Ευχαριστουμε!

 104. ευχαριστω την Σταυρουλα Σταματιαδη για την παραχωρηση της προσκλησης της για το εργο του Ιψεν το κουκλοσπιτο.Επισης ευχαριστω την θεατρομανια που με το εργο της βοηθαει το θεατροφιλο κοινο να απολαυσει καλες παραστασεις. Το κουκλοσπιτο ειναι ενα κλασικο εργο αναμφισβητητης αξιας .Οι ηθοποιοι ηταν τοσο αψογοι που ο θεατης παραβλεπε τις ελλειψειςτου χωρου .Πολυ καλη προσπαθεια.

 105. Ευχαριστώ για την πρόσκληση!!! Θα μιλήσω με ειλικρίνεια. Θεωρώ ότι πιο πολύ έμοιαζε με ερασιτεχνική προσπάθεια, χωρίς να θέλω να θίξω τις εν λόγω προσπάθειες. Μέτριες ερμηνείες με παύσεις και χωρίς συναίσθημα, σαν αποστήθιση... Δεν υπήρχε ένταση, δράμα, κάτι να σε παρασύρει και να σε ταξιδέψει στο έργο του Ίψεν. Ο χώρος μικρός, αλλά ζεστός και ατμοσφαιρικός...

 106. Ευχαριστώ Θεατρομανία για την πρόσκληση. Η ερμηνεία της πλειοψηφίας των ηθοποιών και ιδιαίτερας της κυρίας Κουκουκλιάτρα ήταν καλή και παρακολούθησα την παράσταση με ενδιαφέρον. Στα μείον ο αποπνικτικός χώρος και τα άβολα καθίσματα.

 107. Απίστευτη παράσταση! Σε αγγίζει εκεί που νομίζεις πως είσαι σκληρός και δυνατός. Σε κάνει να σκέπτεσαι και σε προβληματίζει σε σημείο που αμφισβητείς τον ίδιο σου τον εαυτό. Οι ερμηνείες πολύ καλές και παρά το γεγονός ότι η παράσταση είναι 100 λεπτά χωρίς διάλειμμα, δεν σε κουράζει. Πολύ καλή δουλειά!Αξίζει και με το παραπάνω!!! Ευχαριστούμε για την πρόσκληση 🙂

 108. Από τις πιο καλές παραστάσεις που έχω δει φέτος,πολύ καλή προσπάθεια σε ένα διαχρονικό κείμενο που σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και αγγίζει το θέμα των σχέσεων.Σε μια εποχή που οι συντροφικές σχέσεις βασιζονται στην εικόνα και στο "εγώ" και όχι στην ψυχή και στον αληθινό μας εαυτό...Ευχαριστούμε πολύ Θεατρομανια.

 109. Ο Ibsen είναι εγγύηση ποιότητας. Ο θίασος έκανε μια φιλότιμη και αξιοπρεπή ερμηνευτική προσπάθεια. Τα υπέροχα σκηνικά προσδίδουν στο θέατρο μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή. Η σκηνοθεσία ήταν γενικότερα αρκετά καλή. Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

 110. Εξαιρετική δουλειά σε όλα τα επίπεδα- ερμηνείας , σκηνοθεσίας, σκηνικών, φωτισμού, διανομής ρόλων διασκευής σεναρίου!!
  Νιώθω πραγματικά περήφανη που σε ένα μικρό θέατρο της ταπεινής περιοχής μου ,της Κυψέλης, ανεβαίνουν τέτοιες παραστάσεις ''διαμάντια'' , άξιες πολλών συγχαρητηρίων για την αξιόλογη προσπάθεια και τον σεβασμό στον θεατή. Ευχαριστώ πολύ την θεατρομανία για την διπλή πρόσκληση και εύχομαι ''καλή παράσταση'' σε όσους δεν χάσουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν !!!

 111. Το "Κουκλοσπιτο" του Ίψεν διεισδύει τόσο στο κοινωνικό όσο και στο πολιτικό γίγνεσθαι της εποχής,θέλοντας να καταδείξει και να καταγγείλει τόσο την κρίση των θεσμών,των σχέσεων,όσο και την εξουσία από την οποια γοητεύονται οι άνθρωποι και στη συνέχεια υποτάσσονται σε αυτήν αδιαφορώντας για τις συνέπειες και κυρίως για το τι θυσιάζουν (σε προσωπικό επίπεδο)για χάρη της. Ένα έργο αρκετά ριζοσπαστικό για την εποχή του,μιας και η γυναικεία υπόσταση ήταν,ακριβώς,μια κούκλα,η οποία δεν είχε δικαίωμα να γνωρίζει και να εκφέρει λόγο...ωστόσο,ο Ίψεν κάνει την ανατροπή!...η Νορα,λοιπόν,η μέχρι τότε κούκλα,έπειτα από την ξεγυμνωση της αλήθειας και του ανδρος της,και την κατάρρευση του ιδανικού γάμου που είχε στο νου της,αποφασίζει να φύγει απο το σπίτι της. Κάνει την επανάσταση της..θεωρεί οτι δεν έχει μια κούκλα το ηθικό δικαίωμα να αναθρέψει τα παιδιά της. Σταματά,λοιπόν,να είναι η κούκλα του ανδρός της...και αποφασίζει να γίνει η Νορα. Να μάθει πως πρέπει και τι είναι η Νορα. Να μάθει να στέκεται στα ποδια της...να είναι ακέραιη και αυτάρκης. Αρνείται να υποταχθεί στην εξουσία του ανδρος της. Απαλλάσσεται Από φόβους και πάθη...και αρχίζει να ψάχνει το θαύμα. Ενα έργο αρκετά επίκαιρο (!!). Βέβαια,η μεταφορά του στο Θέατρο Εκάτη δε με ενθουσίασε τόσο. Το σκηνικό ήταν εξαιρετικό...αλλά οι ερμηνείες όχι τόσο δυνατές,όσο προσδοκούσα και θα ήθελα. Ξεχώριζε,ωστόσο,η κ.Κουκουλιατρα...και ο κ.Κονταρατος.
  Πάντως,η προσπάθεια ήταν πολύ Καλή!!
  Σας ευχαριστώ πολύ για την Πρόσκληση.

 112. Εξαιρετικη παρασταση! Πραγματωνεται σε ενα θεατρο το οποιο απεχει απο τα συνηθισμενα και που σε συνδυασμο με τον ιδιομορφο σκηνικο χωρο αποτελει ενα μερος που αξιζει να επισκεφθειτε. Οι ηθοποιοι, αληθινα ταλαντουχοι, δινουν πνοη στο εργο του Ιψεν ενσαρκωνοντας τους ρολους τους με τον μοναδικο τους τροπο.

 113. Κυριακη βραδυ θεατρο Εκατη.Το εργο ξεκινησε δεκα λεπτα απ οτι αναμενοταν.Δεν πτοηθηκαμε.Ειχαμε ολο το χρονο να επεξεργαστουμε τον μικρο χωρο.Στην υποδοχη μας δεχτηκε μια γυναικα 50+.Η ενδυμασια της ταιριαζε απολυτα με το περιβαλλον.Μποεμ,σκοτεινος χωρος,ιδιαιτερη διακοσμηση!!! Λιγα καθισματα,πολυ κοντα στους ηθοποιους.Στα υπερ και αυτο του θεατρου διοτι οταν ξεκινησε,η μικρη αποσταση αποδειχθηκε ιδανικη!! Ηταλ λες και κρυφοκοιταγαμε τη ζωη των πρωταγωνιστων απο το παραθυρο.Οι ηθοποιοι πολλα υποσχομενοι,οι ερμηνειες δυνατες!Κλασσικες φιγουρες αστων και μη 19ου. Ολα προσεγμενα:Ντυσιμο,λεξιλογιο,διαλογοι.Οσον αφορα το εργο,τιποτα λιγοτερο απ ο,τι προσδοκουμε απο κατι κλασσικο.Θιγονται ζητηματα της καθημερινοτητας που ακομα παραμενουν διαχρονικα.! Ευχαριστουμε θεατρομανια!!

 114. Προσωπικά μου άρεσαν τα σκηνικά και ο χώρος.Θα περίμενα ίσως ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά δεν πειράζει.Η μεταφορά της ιψενικής ατμόσφαιρας δε με έπεισε.Επίσης ισχύει ότι η λύση ήρθε πολύ μα πολύ απότομα.Ευχαριστώ Θεατρομάνια, και το φίλο Μωϋσή Μόρδο για την παραχώρηση της πρόσκλησης.

 115. Πολύ μέτριες ερμηνείες, αδιάφορη σκηνοθεσία και πολύ βαριά σκηνικά. Όσον αφορά το ίδιο το κείμενο, η υπόθεση εξελισσόταν εκνευριστικά αργά για πάνω από 1 ώρα. Αντιθέτως, τα τελευταία 10 λεπτά η τροπή που πήραν τα πράγματα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αστεία εξαιτίας του απλοϊκού και αβασάνιστου τρόπου με τον οποίο επέρχεται η κάθαρση. Παρόλα αυτά, ευχαριστώ πολύ τη θεατρομάνια που μου έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσω την παράσταση και να σχηματίσω αποψη για αυτήν.

 116. Πολύ καλή παράσταση. Καλές ερμηνείες και το κείμενο με πολλά νοήματα. Σε κάνει να προβληματιστείς. Συμφωνώ με τις προηγούμενες κριτικές ότι χρειαζόταν ένα μικρό διάλειμμα. Ευχαριστώ πολύ το αγαπημένο μας σάιτ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για τις προσκλήσεις.

 117. Η παρασταση ωραια και οι ηθοποιοι ηταν καλοί αλλά ο χώρος του θεάτρου δεν ηταν καθολου καλός, οι καρέκλες άβολες και δεν εκανε καθόλου διάλλειμα στα 120 λεπτά με αποτέλεσμα να γίνει λίγο κουραστικό.Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ THEATROMANIA!!!!

 118. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Θεατρομάνια για την ευκαιρία που μου έδωσε να παρακολουθήσω τη συγκεκριμένη παράσταση..Μου πέρασε πολλά μηνύματα το θεατρικό αυτό έργο,μηνύματα που με έκαναν να τα συσχετίσω με "το δηθεν-ισμό" της σημερινής μας κοινωνίας..Από τους χαρακτήρες του Κουκλόσπιτου κράτησα αυτόν της Χριστίνας Λίντε,έπαιξε καταλύτικο ρόλο στην εξέλιξη του έργου...Καθώς επίσης,να αναφέρω ότι στην 3η πράξη ουσιαστικά ξεδιπλώθηκε το κουβάρι όλης της ιστορίας..Θα κλείσω με κάτι που είπε η Νόρα στον άντρα της πριν τον εγκαταλείψει.."Έχω άλλα χρέη το ίδιο ιερά με τον άντρα μου & τα παιδιά μου..Έχω χρέος αντίκρυ στον εαυτό μου.."

 119. Προσωπικά δεν με κέρδισε η παράσταση. Αναγνωρίζω παρόλαυτα την προσπάθεια των ηθοποιών να μεταφέρουν ένα κλασσικό έργο, και να περάσουν τα μηνύματα του στους θεατές. Ευχαριστώ τη Θεατρομάνια για την ευκαιρία που μου έδωσε να την παρακολουθήσω.

 120. Πολύ καλή παράσταση με σεβασμό προς τον θεατή. Ωραίο σκηνικό και κοστούμια και εξαιρετική η ερμηνεία της Άννας Κουκουκλιάτρα ως Νορα. Μου άρεσαν και οι άλλες ερμηνείες που είχαν αμεσότητα λιτό ύφος και συναίσθημα .Μπράβο!

 121. ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ, ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΥ ΙΨΕΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΚΑΤΗ!
  Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ!
  Το θέατρο είναι κάθαρση! Είναι η λύση π’ αναζητούμε, η λύση που δεν τολμούμε να ψηλαφίσουμε!
  Προχωρούμε οσμιζόμενοι το πρόβλημα, μα, πάντα, ξεφεύγουμε κοιτώντας τριγύρω, σφυρίζοντας αδιάφορα! Κουκουλώματα, όπως λέει και η Χριστίνα Λίντε.
  Το κουκλόσπιτο είναι ένα αριστούργημα για αυτόν ακριβώς τον λόγο, γιατί αληθώς ομολογεί, αληθώς ερμηνεύει και αληθώς καταγγέλλει! Έργο με κρυφό πολιτικό μήνυμα, με καταγγελία κατά του κατεστημένου, κατά της κοινωνίας, κατά των διακρίσεων!
  Όλα ομολογούνται σε ατάκες, κωδικοποιημένα!
  Η ευθύνη των ανθρώπων να ανέχονται, η ευθύνη τους για την προτίμηση των υλικών αγαθών, η ευθύνη τους για την διαχείριση της εξουσίας! Παρακολούθησα την πρεμιέρα και συνειδητοποίησα ότι το έργο είναι καταγγελία για την εξουσία σε όλες της τις μορφές! Πώς διαχειρίζονται οι άνθρωποι την εξουσία όταν την έχουν οι ίδιοι και πώς την αντιμετωπίζουν όταν άλλοι την ασκούν, με οδυνηρές επιπτώσεις επάνω τους;
  Η τραγικότητα του ανθρώπου διαφαίνεται κάθε στιγμή στο έργο, κάθε ανάσα και σιωπή είναι και ένα μήνυμα!
  Η Άννα Κουκουλιάτρα, η Νόρα, η κούκλα του κουκλόσπιτου, έχει αέρινη κίνηση, προσήλωση στην κάθε λέξη που θα πει με ευλάβεια, οι ανάσες της και οι σιωπές της εκπληκτικές! Ακολούθησα την ματιά της, τον πόνο και την χαρά στο βλέμμα της και ένοιωσα την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια της ηρωίδας! Η φωνή της με εμάγεψε, καθώς κατάφερε να δώσει ό,τι συνήθως διδάσκονται τα κοριτσάκια από την παιδική τους ηλικία, ότι δεν δικαιούνται τίποτα, αλλά μπορούν με τσαχπινιές και γαλιφιές να το αποκτήσουν!
  Ο Ξενοφών Χαντζής, Ο Τόρβαλτ Χέλμερ, ο σύζυγος της Νόρας και ο έχων την εξουσία, αθώος ήρωας του έργου, ασκών εξουσία με παρρησία και πίστη στις αρχές της κοινωνίας και πιστός σε νόμους και κανόνες, είναι ο κουκλοπαίκτης! Ο Ξενοφώντας με εντυπωσίασε για αυτόν ακριβώς τον λόγο, γιατί πετυχαίνει άριστα να κάνει τον αθώο και να νοιώθει αθώος, αποφασίζοντας για τις ζωές των άλλων, βάζοντας πάνω από όλους και απ' όλα τον εαυτόν του! Εντυπωσιάστηκα από την αλλαγή στην σκηνή της όπου οργίζεται για την τόσο γρήγορη μεταστροφή του, χωρίς καμιά καθυστέρηση και δισταγμό!
  Ο Κώστας Κονταράτος, ο γιατρός Ράνκ, η φωνή που μιλά για αγάπη, για πίστη και για θάνατο, με έκανε να ταξιδέψω σε άλλους χρόνους, σε ερμηνείες βαθιές, γεμάτες συναίσθημα και ουσία, χωρίς να πλατειάζει, χωρίς να μικραίνει, με απόλυτη ισορροπία, με πίστη στην οικονομία και με τέλειο ρυθμό! Ένας γιατρός που μας κάνει να δακρύζουμε και να αναρωτιόμαστε πότε αγαπάμε τον άνθρωπο και όχι τον εαυτόν μας!
  Η Αννίτα Μαυρομιχάλη, η Χριστίνα Λίντε, η φίλη της κούκλας-Νόρας, που μας κάνει να αναρωτιόμαστε πώς είναι οι φίλοι, με εντυπωσίασε με το αφαιρετικό της παίξιμο, με την ικανότητά της να δίνει αυτό τον ψίθυρο του ανθρώπου, που από θύμα γίνεται θύτης, χωρίς να μπορεί να διαχωρίσει την αιτία που στρέφεται εναντίον αθώου και δεν επαναστατεί εναντίον του κατεστημένου, αντιθέτως το στηρίζει γενόμενη μέρος-γρανάζι του συστήματος. Η Αννίτα Μαυρομιχάλη είναι το πρόσωπο καταλύτης, το πρόσωπο που οδηγεί στην έξοδο του δράματος.
  Ο Σπύρος-Ανδρέας Παπαδάτος, ο Κρόγκστατ, ο άνθρωπος που η κοινωνία και το κατεστημένο θεωρεί απόβλητο και που η εξουσία του Χέλμερ με ευκολία τον καταδικάζει, χρησιμοποιεί τα εκφραστικά του μέσα με την ωριμότητα του ηθοποιού που γνωρίζει άριστα πού πατάει. Είναι ένας ηθοποιός ο οποίος με υπέροχο τρόπο δίνει περάσματα.
  Η Βαλεντίνη Λουρμπά σκηνοθέτησε με γνώση και αγάπη περισσή τούτη την παράσταση, καταφέρνοντας να μοιράσει επιτυχώς τον χώρο και να εξυπηρετήσει απολύτως την οικονομία που απαιτείται, χωρίς νεωτερισμούς, χωρίς μεταμοντέρνες μεταφορές, αλλά με σεβασμό προς τον συγγραφέα και προς το νόημα του έργου.
  Σας συνιστώ να δείτε τούτη την παράσταση, από την οποία θα φύγετε και η ψυχή και ο νους σας θα είναι πίσω στην Νόρα, στο κουκλόσπιτο και σε όλα τα γιατί, που θα σας γεννηθούν!
  Αγγελική Ραυτοπούλου.

 122. Ένα εξαιρετικό θεατρικό έργο, ίσως ένα από τα καλύτερα έργα του Ιψεν, αφηγείται την ιστορία της Νόρας, μιας ευαίσθητης γυναίκας που έρχεται αντιμέτωπή με την σκληρή πραγματικότητα, ο κόσμος της καταρρέει και η ίδια γνωρίζει τον πραγματικό κόσμο. Μια καλή προσπάθεια από όλο το κάστ των ηθοποιών, ευχαριστώ πολύ το Θεατρομάνια για την πρόσκληση.

 123. Είναι απιστευτα βαρετή παράσταση, με πολύ κακές ερμηνείες και ενα χώρο που κόντευες να λιποθυμήσεις απο την αφόρητη ζέστη και την αποπνικτική ατμόσφαιρα. Πραγματικά είναι χαμένος χρόνος, δεν αξίζει να την δείτε.

  • Αρχικά για το θέατρο θα ήθελα να πω ότι μου άρεσε η ατμόσφαιρα του και με κράτησε σε επαγρύπνιση να παρατηρώ το χώρο. Η παράσταση είναι εξαίσια με καταπληκτικούς ηθοποιούς και ερμηνείες που σε κάνουν να βουτάς πνευματικά μέσα στο έργο και να ξεχνάς ότι είσαι απλός θεατής, Προσωπικά ταυτίστηκα με τη Νόρα αλλά και με το σύζυγό της. Οι ηθοποιοί ανέδειξαν το κείμενο του θεατρικού έργου δίνοντας τόσο όσο, υπήρχε ως χαρακτηριστικό τους η λιτότητα-δεν είχε υπερβολές και μελοδραματισμούς καθόλου. Πολύ όμορφα κοστούμια. Θα ήθελα ένα διάλειμμα, πισττεύω δεν θα με έβγαζε από τοκλίμα της παράστασης μιας και ο χώρος του θεάτρου είναι πολύ υποβλητικός προσφέρεται για κλασσικά έργα θεωρώ. Θα ήθελα να προσθέσω στα θετικά την απλότητα συνολικά του θεάτρου Εκάτη που δεν χρησιμοποιεί ταξιθέτες δίνοντας έναν απίστευτο -χωρίς θόρυβο- σεβασμό στην τέχνη του Θεάτρου συνολικά. Μπράβο σε όλους!