Μακμπέθ

Αρχείο Παίχτηκε από 04/11/2021 έως 30/01/2022
στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν - Υπόγειο
Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Θέμελης Γλυνάτσης
Σκηνοθέτης: Θανάσης Δόβρης
Σκηνογραφία: Γιάννης Κατρανίτσας
Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας
Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου
Κίνηση: Μπέττυ Δραμισιώτη
Ερμηνεύουν: Θάνος Τοκάκης, Εύη Σαουλίδου, Κώστας Κουτσολέλος, Κώστας Ξυκομηνός, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Κωνσταντίνος Πλεμμένος

Περιγραφή

Η ιστορία του Μακμπέθ καταδεικνύει με τον πιο οδυνηρό και ποιητικό τρόπο, την δύναμη που ασκεί ο φόβος πάνω στην ψυχή και στο σώμα. Ο φόνος αποδεικνύεται κύριο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης κατάστασης, μια θλιβερή διαπίστωση που μας κάνει να σκεφτούμε το γεγονός, ότι αν δεν σκοτώσουμε στη ζωή μας, αυτό δεν είναι από επιλογή, αλλά από τύχη.

Περισσότερα

Ο πολεμιστής Μακμπέθ γυρνώντας νικητής μετά από σπουδαίες μάχες στοιχειώνεται από μια προφητεία μαγισσών που τον θέλει να γίνεται Βασιλιάς της Σκωτίας. Επηρεασμένος από τον χρησμό και την αλαζονεία του που τροφοδοτεί η Λαίδη Μακμπέθ, αποφασίζει να σκοτώσει τον Βασιλιά Ντάνκαν και να γίνει αυτός Βασιλιάς στη θέση του. Στην συνέχεια διαπράττει και άλλα εγκλήματα ώστε να μην κινδυνεύσει η βασιλεία του. Η τιμωρία του όμως δεν αργεί να επέλθει.

Ήχος-μουσική: Αλέκος Βασιλάτος

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου

Βοηθοί σκηνοθεσίας: Κυβέλη Δραγούμη, Μάγδα Καφκούλα, Νικόλας Λαμπάκης

Από την ομάδα «Εν τώ άμα».

Η παράσταση επιχορηγείται από το ΥΠΠΟΑ

Φωτογραφίες

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παρακολούθησα την παράσταση στις 26/12/21 με διπλή πρόσκληση από το theatromania.
    Το έργο κάπως δύσκολο, κάτι που είναι αναμενόμενο για τα περισσότερα έργα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Σε πολλά σημεία με κούρασε και δεν μου άρεσαν αρκετές από τις σκηνοθετικές επιλογές. Φυσικά οι ηθοποιοί ανταπεξήλθαν και με το παραπάνω στο δύσκολο κείμενο. Ξεχώρισα από υποκριτικής άποψης την κα. Σαουλίδου και τον κ. Τοκάκη για το δύσκολο κείμενο που δεν έδειξε να τον δυσκολεύει.
    Όπως είπα όμως, δυστυχώς δεν έφυγα ικανοποιημένος από το έργο συνολικά.
    Ο χώρος του θεάτρου φοβερός και αξίζει η επίσκεψη και μόνο για αυτό.

    Ευχαριστώ και πάλι theatromania. Καλές γιορτές.

  2. Καταρχήν μιλάμε για θέατρο τέχνης και για Σαίξπηρ άρα σίγουρα δεν περιμένεις κάτι απλό και ευκολοχωνευτο.το θέατρο απευθύνεται σε μυημένους θεατές ή σε θεατές που θέλουν να βουτήξουν στα βαθιά νερά της υποκριτικής τέχνης.πας στο θέατρο με προσδοκίες και αποζημιώνεται πλήρως καθώς οι ηθοποιοί παίζουν εξαιρετικά με αποκορύφωμα την ερμηνεία του Τοκακη που πραγματικά σηκώνει στις πλάτες του όλη την παράσταση.Απλα καθηλωτικος! Αξίζει να πάτε αν αναζητάτε κάτι πιο ιδιαίτερο.Θα το ξαναβλεπω άνετα.Ευχαριστω θεατρομανια για την πρόσκληση