490

Μαρία Στιούαρτ

Αρχείο Παίχτηκε από 02/11/2019 έως 08/12/2019
στο Άλμα
Συγγραφέας: Friedrich Schiller
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Διασκευή: Άντζελα Μπρούσκου
Σκηνοθέτης: Άντζελα Μπρούσκου
Σκηνογραφία: Σταύρος Λιτίνας
Κοστούμια: Άντζελα Μπρούσκου, Σταύρος Λιτίνας
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Μουσική: Γιώργος Ανδριώτης
Ερμηνεύουν: Κατερίνα Μαραγκού, Παρθενόπη Μπουζούρη, Νίκος Καρδώνης, Γιάννης Σαμσιάρης, Γιώργος Φριτζήλας, Γιώργος Τριανταφυλλίδης

Περιγραφή

Η «Μαρία Στιούαρτ» του Friedrich Schiller, ένα από τα σημαντικότερα έργα του παγκόσμιου δραματολογίου,  ανεβαίνει από την 5η Εποχή στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου ΑΛΜΑ από τις 2 Νοεμβρίου σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου. Το έργο περιστρέφεται γύρω από τις δυο μυθικές βασίλισσες της Ευρωπαϊκής  ιστορίας, την Ελισάβετ της Αγγλίας και την συγγενή της Μαρία της Σκωτίας.

Περισσότερα

Είναι δύο αντίζηλες που διεκδικούν τον ίδιο θρόνο προκειμένου να επικρατήσουν  σ’ έναν κόσμο  ανδρών που επιβουλεύεται την θέση τους. Και οι δύο παγιδευμένες σ’ ένα  σύμπαν  που σπαράσσεται από διαφορετικές και αντικρουόμενες δυνάμεις. Εθνικές ταυτότητες, θρησκείες, παραμορφωμένες ιδεολογίες, ιστορικές συμμαχίες θα θέσουν σε δοκιμασία τις δυνάμεις και τις δυνατότητες τους. Τα πάθη μετατρέπονται σε φιλοδοξίες, η πολιτική σε ίντριγκα και συνωμοσίες.

Η προτεστάντης Ελισάβετ θα κερδίσει την εξουσία, αλλά καταλήγει μόνη στο θρόνο. Η καθολική Μαρία θα αναζητά, μέχρι  την εκτέλεση της, μια αληθινή κατάσταση ύπαρξης μέσα από την θρησκεία.

Βοηθός σκηνοθέτη | ΒΙΚΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Φωτογραφίες | ΕΛΙΝΑ  ΓΙΟΥΝΑΝΛΗ
Παραγωγή: 5η Εποχή

Φωτογραφίες

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ιδιαίτερη παράσταση  Ανάμεικτες οι εντυπώσεις μου, γιατί μου άρεσε το σκηνικό με τους κρυσταλλικούς  πίνακες, οι εναλλαγές τους και οι φωτισμοί,  αλλά δεν μου άρεσε η σκηνοθετική προσέγγιση της υπόθεσης.
    Πολύ καλές οι ερμηνείες.