Μάρκος Μπότσαρης

Σχετικά

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 20.00

Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού «Άρτεμις» (Πυθαγόρα 8, Άλιμος)

ΦΙΛΑΡΜΟΝIA ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

Από τον Μάντζαρο και τους μαθητές του στον Καρρέρ και στον Μπότσαρη

Η αρχή έγινε, η νέα ορχήστρα «Φιλαρμόνια» έδωσε την πρεμιέρα της που ενθουσίασε το κοινό. Η συναυλία  δόθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα την περασμένη Κυριακή στον Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Αρτεμις», στον Αλιμο, που ειναι η έδρα του νέου συμφωνικού συνόλου.

Για δυο ώρες οι θεατές απόλαυσαν το αφιέρωμα στον γενάρχη της Νεοελληνικής Έντεχνης Μουσικής, τον Κερκυραίο συνθέτη Νικόλαο Μάντζαρο, με τίτλο "Ο Νικόλαος Μάντζαρος και οι μαθητές του", (Παδοβάς και Ροδοθεάτος), με τους μουσικούς να κερδίζουν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Η μουσική διεύθυνση ήταν του αρχιμουσικού Βύρωνα Φιδετζή – καλλιτεχνικού διευθυντή του συνόλου - και συμμετείχαν η υψίφωνος Χρύσα Μαλιαμάνη, και ο τενόρος Χρήστος Κεχρής. Προλόγισε ο πρόεδρος της Φιλαρμόνιας, καθηγητής Νίκος Μαλιάρας, που σκιαγράφησε το όραμα της ορχήστρας, να αναδείξει τους μεγάλους θησαυρούς της ελληνικής κλασικής μουσικής, πολλοί από τους οποίους είναι άγνωστοι στον κόσμο.

Επόμενη  συνάντηση  της  Ορχήστρας  με  τους  φίλους  της  κλασικής  μουσικής  είναι  την  Κυριακή  4 ∆εκεμβρίου, στις 8 μ.μ. με την όπερα του Παύλου Καρρέρ «Μάρκος Μπότσαρης», σε μια μοναδική συναυλιακή παρουσίαση.

Πρόκειται για Λυρική Τραγωδία σε 4 πράξεις, με θέμα αντλημένο από την Επανάσταση του 1821, σε κείμενο του Giovanni Caccialupi, μετάφραση Βέτας Πεζοπούλου (νέα επιμέλεια ∆ημήτρη Γιάκα) και νέα ενορχήστρωση από τον Βύρωνα Φιδετζή.

Τραγουδούν: Σοφία Κυανίδου, Τζούλια Σουγλάκου, Γιάννης Χριστόπουλος, ∆ιονύσης Σούρμπης, Πέτρος Μαγουλάς. Συμμετέχει η Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (∆ιδασκαλία: Ν. Μαλιάρας).

Μουσική ∆ιεύθυνση: Βύρων Φιδετζής

Εισιτήρια: Ζώνη Α: 30€
Ζώνη Β: 15€
Μειωμένο: 7€ (Φοιτητικό, Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι, Μαθητές Ν. Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα με την επίδειξη του απαραίτητου νόμιμου εγγράφου)
Προπώληση: viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876, Mobile App: vivawallet και τα φυσικά σημεία συνεργατών της viva.