Μεσάνυχτα Με τον Έντγκαρ Άλλαν Πόε

Μετάφραση: Πάνος Νακόπουλος
Διασκευή: Πάνος Νακόπουλος
Σκηνοθέτης: Πάνος Νακόπουλος
Ερμηνεύουν: Πάνος Νακόπουλος

Περιγραφή

Το Θέατρο Τέσσερις Εποχές - Γιάννης Μόρτζος - Γιούλη Ζήκου και το Μεταθέατρο, σας προσκαλούν σ' ένα τελευταίο  ραντεβού με τον Πρίγκηπα του Μακάβριου...

Η παράσταση "Μεσάνυχτα με τον Έντγκαρ Άλλαν Πόε" που καθήλωσε το Αθηναϊκό αλλά και το «εκτός των τειχών» κοινό της, μεταφέρεται στο Θέατρο «Τέσσερις Εποχές" ( Μοσχονησιων 36 Πλ. Αμερικής)   την Τετάρτη 28 Μαρτίου (ώρα 20.15) για μια και μοναδική παρουσίαση.

Περισσότερα

Η τελευταία παράσταση στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές

Ο σκηνοθέτης του Μεταθεάτρου Πάνος Νακόπουλος, επέλεξε, μετέφρασε σκηνοθέτησε και ερμηνεύει τρια από τα καλύτερα κείμενα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε και μεταμορφώνεται επί σκηνής σε τρεις ολότελα διαφορετικές προσωπικότητες, εισάγοντάς μας στο απάυγασμα της φιλοσοφίας του μεγάλου Αμερικανού Συγγραφέα.

Το Κοράκι, Το Βαρέλι Του Αμοντιλλάντο και η Μαρτυριάρα Καρδιά -τρια ολότελα διαφορετικά μεταξύ τους κείμενα- δίνουν στον ερμηνευτή την ευκαιρία να μας εισάγει σε μια ατμόσφαιρα που παραπαίει ανάμεσα στη διαστροφή και την τρέλλα, θέτοντας βασικά ερωτήματα, γύρω από την ανθρώπινη συνείδηση, και την ισορροπία ανάμεσα στο καλό και το κακό.

Ο  Έντγκαρ Άλλαν Πόε, συγγραφέας, ποιητής, κριτικός λογοτεχνίας και διακεκριμένος σχολιαστής της σύγχρονης κοινωνίας, παραμένει ένας από κείνους τους «σκοτεινούς» δημιουργούς του Ρομαντισμού, που συνεχίζουν σχεδόν διακόσια χρόνια μετά να προκαλούν ρίγη σε όποιους έρχονται σ΄επαφή μαζί του.

Στον Πόε δόθηκε (δικαίως) μεταξύ των άλλων και ο τίτλος του Πατέρα της Αστυνομικής λογοτεχνίας, αφού εμφανίστηκε 46 χρόνια πριν από τον…πατέρα του Sherlock Holmes, Arthur Conan Doyle και αναγνωρίζεται ακόμη και σήμερα ως ο Βασιλιάς του Μακάβριου.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Sharon Michelle Christie
Διεύθυνση Σκηνής: Γιώργος Νικολάου

1 ΣΧΟΛΙΟ