Μικρασία

Αρχείο Παίχτηκε από 27/10/2020 έως 01/11/2020
στο Vault Theatre Plus
Διάρκεια: 60' (χωρίς διάλειμμα)
Συγγραφέας: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Διασκευή: Δημήτρης Καρατζιάς
Σκηνοθέτης: Δημήτρης Καρατζιάς(Σκηνοθεσία / Διδασκαλία ρόλων)
Σκηνογραφία: Δημήτρης Καρατζιάς
Κοστούμια: Δημήτρης Καρατζιάς
Φωτισμοί: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Κίνηση: Δήμητρα Κολλά
Ερμηνεύουν: (από την επαγγελματική θεατρική ομάδα του Vault) Μαρία Γράμψα, Τζοάννα Δημολιού, Βασιλική Νικολοπούλου, Λάμπρος Τζώρας, Μαρία Φαντάκη, Μαρία Φραγκάτου, Σίσσυ Χάϊντ
Τραγουδούν: Μαρία Γράμψα(στη Μικρασία)

Περιγραφή

Στη σκηνή του Πολυχώρου Vault ανεβαίνουν οι σπουδαστές των θεατρικών εργαστηρίων του Δημήτρη Καρατζιά από την Τρίτη 27 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, για να χαρίσουν το γέλιο και τη συγκίνηση μέσα από τα Νεοελληνικά έργα δύο σπουδαίων ελλήνων δημιουργών.

Τρεις θεατρικές ομάδες που δημιουργήθηκαν μέσα από τα θεατρικά εργαστήρια την περασμένη σεζόν, θα παρουσιάσουν τρεις διαφορετικές παραστάσεις. Οι ερασιτεχνικές ομάδες, δύο διαφορετικές εκδοχές του βιβλίου του Γιώργη Μασσαβέτα “Γυναικείες Ιστορίες” και η επαγγελματική ομάδα του Vault την “Μικρασία” του Λεωνίδα Παπαδόπουλου.

Περισσότερα

Οι ομάδες των θεατρικών εργαστηρίων του VAULT ανεβαίνουν στη σκηνή

Μικρασία”, του Λεωνίδα Παπαδόπουλου, εμπλουτισμένο με μαρτυρίες επιζώντων από την Μικρασιατική καταστροφή (σε διασκευή Δημήτρη Καρατζιά)

Μια παράσταση φόρος τιμής στις αλησμόνητες πατρίδες. Αφηγήσεις, τραγούδια και μνήμες μιας εποχής κι ενός τόπου που σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Με στραμμένο το νου στα 100 χρόνια από τον άγριο ξεριζωμό των Ελλήνων από τις χαμένες τους πατρίδες, παρακολουθούμε μαρτυρίες, ιστορίες και καημούς χιλιοτραγουδισμένους. Μια περιπλάνηση στον κόσμο που δεν κατάφεραν να αφανίσουν ούτε σφαγές, ούτε διαπλοκές. Μέσα από τις αφηγήσεις των επιζώντων η Μικρασία έγινε σύμβολο και μύθος ετούτου του λαού που πάντα θα αγκαλιάζει ανατολή και δύση.

Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

*Τις θερμές μας ευχαριστίες στους Γιώργη Μασσαβέτα και Λεωνίδα Παπαδόπουλο.

 

ΘΕΑΤΡΙΚA ΕΡΓΑΣΤΗΡΙA ΣΤΟ VAULT

Τα θεατρικά εργαστήρια υποκριτικής (για ερασιτέχνες και ηθοποιούς) δημιουργήθηκαν πριν 5 χρόνια. Είναι ετήσια και φέτος θα ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο έως το Μάιο στον Πολυχώρο VAULT, με δάσκαλο τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Καρατζιά.

Φέτος για πρώτη χρονιά θα δημιουργηθεί και τμήμα σκηνοθεσίας «The Black-Box Theatre», (σκηνοθεσία σε μια μικρή σκηνή), όπως και Εργαστήριο συγγραφής πάνω στη Θεατρική Διασκευή, τη Δραματοποιημένη Λογοτεχνία και τη Βιογραφία στο Θέατρο, από τη Σοφία Καψούρου και τον Δημήτρη Καρατζιά.

Κόστος Εργαστηρίων: 50 ευρώ το μήνα (ένα πεντάωρο την εβδομάδα)

Τμήματα καθημερινές 18:00 – 23:00 & Σάββατο ή Κυριακή 12:00 – 17:00

Πληροφορίες, εγγραφές μέχρι τέλος Οκτωβρίου στο 2130356472

Φωτογραφίες