Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου

Αρχείο Παίχτηκε από 13/05/2024 έως 04/06/2024
στο Studio Μαυρομιχάλη
Διάρκεια: 70’
Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνοθέτης: Νίκος Μαρνάς - Γιώργος Γκιόκας
Σκηνογραφία: Ηρώ Παρδαβέλλα
Κοστούμια: Ηρώ Παρδαβέλλα
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαρία Σαλταούρα
Μουσική: Οδυσσέας Τσούβαλης
Ερμηνεύουν: Γιώργος Γκιόκας, Νίκος Μαρνάς, Λεωνίδας Μπακάλης, Νίκος Στεργιώτης

Περιγραφή

Δημοσιευμένο τον Ιούνιο του 2023, λίγες μέρες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, το «Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου» του Θανάση Τριαρίδη, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου στο Studio Μαυρομιχάλη από τις 13 Μαΐου και για 8 παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

Περισσότερα

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό, αλλά οικεία ζοφερό μέλλον, ένας νέος υπάλληλος καταφτάνει στο περιβόητο γραφείο 20/4 της κρατικής υπηρεσίας, ώστε να αναλάβει καθήκοντα. Όλα φαίνεται να πηγαίνουν βάσει σχεδίου: όσοι έπρεπε να πεθάνουν είναι νεκροί, όσοι παραμένουν χρήσιμοι είναι ακόμα ζωντανοί και η ανθρωπότητα φορτωμένη τα κρίματά της συνεχίζει τις ατελείωτες στροφές της.

Πώς γράφεται η Ιστορία;  Είναι οι σημερινές μας πράξεις αυτές που διαμορφώνουν το μέλλον εκείνο το οποίο όλοι προσδοκούμε. Αλλά μήπως τελικά  η ελπίδα δεν έχει για όλους μας το ίδιο πρόσωπο; Ο άνθρωπος δεν έχει πρόσωπο, δεν έχει ταυτότητα, δεν έχει να πιστέψει σε τίποτα. Ποια είναι η αλήθεια;  Η διαστρέβλωση οδηγεί στην πλήρη σύγχυση της αντίληψης του κόσμου.  Ένας κόσμος χωρίς αγάπη.

Φωτογραφίες - video: Φίλιππος Μέμος

ΠαραγωγήSPEAK ART PRODUCTIONS AMKE

Φωτογραφίες

Βίντεο