Ο κύκλος του 10

Αρχείο Παίχτηκε από 08/04/2016 έως 14/04/2016
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Διάρκεια: 90'
Κείμενο: Αλμπέρ Καμύ, Μίλτος Σαχτούρης, Μάρω Βαμβουνάκη, Λίνος Ιωαννίδης
Σκηνοθέτης: Ιάκωβος Βέρδης
Ερμηνεύουν: Ιωάννα Πηλιχού, Θάνος Χρόνης, Ιωάννα Βλαγκούλη, Λευτέρης Βλάχος, Ρούλα Μανιάτη, Φανή Παρλή, Ραφαέλα Πετράι, Ιωάννης Σιδηρόπουλος

Περιγραφή

"Ο Κύκλος του 10" είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση με 10 μουσικούς και ερμηνευτές, 8 ηθοποιούς και χορευτές, που δίνουν ψυχή και σώμα σε μια έκρηξη συναισθημάτων. Μέσω των φυσικών ήχων των μουσικών οργάνων παίρνει χρώμα και υπόσταση κάθε βήμα της ζωής, σχηματίζοντας έναν τέλειο κύκλο, τον Κύκλο του 10.

Περισσότερα

Η μουσική οδηγεί και μέσα από τις ενότητές της το κοινό ακούει και βλέπει τον Θάνατο, τη γέννηση, τον έρωτα, την αγωνία και γενικότερα τον κύκλο της ζωής.

Η πρώτη μουσική ενότητα είναι βασισμένη στο Μύθο του Σίσυφου από το βιβλίο του Αλμπέρ Καμύ. Ο αγώνας του Σίσυφου, που περιφρονεί τους θεούς, αγαπά τη ζωή και μισεί το θάνατο, γίνεται σύμβολο της ανθρώπινης μοίρας.

Η επόμενη μουσική ενότητα έχει βασικό θέμα τη μητρική αρχή, τη γέννηση και τη δημιουργία, την αναγνώριση, την γνωριμία και το πάθος, αλλά και αυτό που για πολλούς είναι η φυσική εξέλιξη ενός ζευγαριού, το γάμο.

Η τρίτη ενότητα ανοίγει λόγια του ποιητή Μίλτου Σαχτούρη και συνεχίζει με μουσικά ακούσματα για τη μοναξιά, την εγκατάλειψη, και αποσπάσματα από βιβλία της Μάρως Βαμβουνάκη, καθώς και νέα κείμενα που έγραψε μόνο για τον «Κύκλο του Δέκα».

Και στον απολογισμό των ζευγαριών και ίσως της ζωής έχουμε τις σκέψεις και τις λέξεις  του  Λίνου Ιωαννίδη ενώ στην τέταρτη μουσική ενότητα παίρνουν θέση η λύτρωση, η σωτηρία και η επιστροφή.

Συντελεστές:
Κείμενα: Αλμπέρ Καμύ, Μίλτου Σαχτούρη, Μάρως Βαμβουνάκη, Λίνου Ιωαννίδη
Ιάκωβος Βέρδης (σκηνοθεσία)
Σάββας Καρατζιάς (μουσική σύνθεση)
Αναστάσης Δεληγιάννης (χορογραφία)
Μαρία Μπαρούτα (βοηθός σκηνοθέτη)
Αναστάσιος Στέλλας (μουσική προετοιμασία)
Κλεοπάτρα Σάρλη (φωτογραφία)
Σοφία Τότου, Ιάσoνας Σωφρόνης (video art)
Ηλίας Μόσχοβας (backstage, camera)
Εμμανουέλα Αραμπατζή (υπεύθυνη συντονισμού)
Beyond Group (παραγωγή και προώθηση)

Στο κέντρο του Κύκλου: Ιωάννα Πηλιχού & Θάνος Χρόνης

Πλαισιώνουν: Ιωάννα Βλαγκούλη, Λευτέρης Βλάχος, Ρούλα Μανιάτη, Φανή Παρλή, Ραφαέλα Πετράι, Ιωάννης Σιδηρόπουλος

Μουσικοί: Αυγουστίνος Μουστάκας, Μανώλης Ζαραφωνήτης, Κωνσταντίνος Γούζιος, Λίνα Τριανταφύλλου, Ρενάτος Κουσί, Δανάη Κιουπούρουγλου (Μουσικό σύνολο όπερας νέων),  Παναγιώτης Γώγος (πιάνο)

Το έργο θα περιοδεύσει σε Ελλάδα και Εξωτερικό

Βίντεο

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ αξιόλογη μουσικοχορευτική παράσταση με υπέροχη μουσική που παρουσιάζει τον κύκλο της ζωής με ένα πρωτότυπο τρόπο. Πάρα πολύ καλοί όλοι οι ηθοποιοί-χορευταί καθώς και οι ορχήστρα. Ευχαριστώ πολύ Θεατρομάνια για την πρόσκληση.