Ο Λάζαρος κι οι Δράκοι

Κείμενο: Βασιλική Βλαστού
Διασκευή: Νίκος Χρηστίδης
Σκηνοθέτης: Νίκος Χρηστίδης
Ερμηνεύουν: Φιλίτσα Καλογεράκου, Πέτρος Λιόντας, Βασιλική Συρανίδου (Σούκη), Νίκος Χρηστίδης, Σόνια Ζορμπά (αφήγηση)
Τραγουδούν: Σόνια Ζορμπά
Παίζουν μουσική: Σόνια Ζορμπά (πιάνο)

Περιγραφή

Για πρώτη φορά σας παρουσιάζουμε στη σκηνή του Θεάτρου Ακάδημος την παιδική θεατρική παράσταση "Ο Λάζαρος και οι Δράκοι" σε κείμενο Βασιλικής Βλαστού και Διασκευή-Σκηνοθεσία Νίκου Χρηστίδη. Το θεατρικό έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι "Ο κυρ Λάζαρος κι οι Δράκοι" που συμπεριλαμβάνεται στο ανθολόγιο λογοτεχνικών κειμένων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αληθινές στιγμές συγκίνησης, εναλλάσσονται άψογα με την έντονη δράση και τις κωμικές σκηνές . Οι ηθοποιοί με την συνοδεία ζωντανής μουσικής ενσαρκώνουν με μαεστρία τους παραμυθένιους ρόλους τους και μαγεύουν μικρούς και μεγάλους...

Περισσότερα

Μια παράσταση για όλες τις ηλικίες,  που ισορροπεί ανάμεσα στο γέλιο και το συναίσθημα

Η υπόθεση του έργου
Ο Λάζαρος , ένας φιλόδοξος και ονειροπόλος μπαλωματής αποφασίζει να διερευνήσει την πιθανή ύπαρξη Δράκων. Τα μυθικά πλάσματα, που τόσο ονειρεύεται να συναντήσει ζουν σ' ένα μακρινό και δύσβατο δάσος. Έτσι το πείσμα κι η επιμονή του, τον οδηγούν στο ταξίδι. Μέσα από την περιπέτεια, το γέλιο, τις δυσκολίες, ο Λάζαρος μαθαίνει ότι τελικά η γενναιότητα μπορεί να εκδηλωθεί με τους πιο απρόβλεπτους τρόπους . Θα καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια και τους φόβους του, χρησιμοποιώντας το μυαλό του, αλλά και να ακούσει την καρδιά του.  Άλλωστε, η δύναμη της αγάπης και της αδελφοσύνης, μπορεί να μετατρέψει τους μεγαλύτερους εχθρούς σε φίλους, να κάνει τα ελαττώματα προτερήματα, τον φόβο δύναμη, να φέρει την ειρήνη και την δικαιοσύνη σ ένα τόπο, όπου όλοι θα χαμογελούν .

 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Βασιλική Βλαστού
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Νίκος Χρηστίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Νάγια Ζαχαράτου
Μουσική Επιμέλεια-Πρωτότυπη Μουσική: Σόνια Ζορμπά
Σχεδιασμός Φωτισμών-Φωτογραφία: Αναστασία Λουκρέζη
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Παπαθανασίου
Παραγωγή: Dominus

Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία στις 10:30

*Η Παράσταση ταξιδεύει και εκτός Αθηνών

Για πληροφορίες-κρατήσεις σχολείων-groups 2103625119

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια πραγματικά πολύ καλή παράσταση, με πολύ όμορφα μηνύματα για μικρούς και μεγάλους. Εύχομαι να συνεχιστεί και του χρόνου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι μικροί θεατές! Ευχαριστούμε πολύ για τις προκλήσεις θεατρομάνια!!!

  2. Εξαιρετικά συγκινητική παράσταση, γεννημένη από τα σπάργανα των ευφυών λαϊκών παραμυθιών, που τόσο απλά λένε τα πολύ σπουδαία ... Ευχαριστώ πολύ για τις προσκλήσεις Θεατρομάνια!
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ...