Οι Α.Υ.Τ.Ο.Ι. που θα αλλάξουν τον κόσμο

Αρχείο Παίχτηκε από 06/02/2022 έως 27/02/2022
στο Χυτήριο
Διάρκεια: 105' με διάλειμμα
Συγγραφέας: Αντώνης Καλομοιράκης
Σκηνοθέτης: Αντώνης Καλομοιράκης
Σκηνογραφία: Λαμπρινή Καρδαρά
Φωτισμοί: Βλάσσης Θεοδωρίδης
Μουσική: Ars Artis (επιμέλεια)
Χορογραφία: Τερέζα Καζιτόρη
Ερμηνεύουν: Αντώνης Καλομοιράκης, Τερέζα Καζιτόρη, Χρήστος Ματσιαρόκος, Νικόλας Παπαδάκης, Ειρήνη Ιερωνυμάκη

Περιγραφή

Έχεις σκεφτεί πώς θα ήταν η ζωή σου, αν δεν είχες πράξει το λάθος πράγμα τη λάθος στιγμή; Έχεις σκεφτεί πόσο λάθος είναι να καθορίζει τη ζωή σου … ένα λάθος; Σίγουρα το έχεις σκεφτεί.

«Οι Α.Υ.Τ.Ο.Ι. που θα αλλάξουν τον κόσμο» είναι η νέα θεότρελη κωμωδία του Αντώνη Καλομοιράκη που θα παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στο Θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ. Πέντε νέοι ηθοποιοί ενώνουν το παζλ μιας ξεκαρδιστικής κωμωδίας, που θα μείνει σε όλους αξέχαστη. Μια κωμωδία που η τρέλα της οδηγεί σε μια βαθιά αλήθεια για τη ζωή.

Περισσότερα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο Αχιλλέας είναι ένας διάσημος ηθοποιός, ο οποίος έχει σχέση με την αψυχολόγητη ψυχολόγο, Υακίνθη. Συγκεκριμένα έχει μια αρρωστημένη σχέση με την Υακίνθη, καθώς ο Αχιλλέας είναι παθολογικά ζηλιάρης. «Υπάρχει άλλος»; τη ρωτάει πρωί – μεσημέρι και βράδυ και η Υακίνθη ασφυκτιά. Το κερασάκι στην τούρτα μπαίνει όταν η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, τους κάνει έξωση. Ψάχνοντας για άσυλο καταλήγουν στο σπίτι του κολλητού τους φίλου, Οδυσσέα. Στο σπίτι όμως του Οδυσσέα φιλοξενείται κι ένας φίλος του «γκάου», ο οποίος περιπλέκει συνεχώς τα πράγματα προσφέροντας απίστευτο γέλιο. Την ευχάριστη αυτή ατμόσφαιρα έρχεται να συμπληρώσει η εκρηκτική Τάνια, η οποία καταζητούμενη από την αστυνομία αναζητά κι εκείνη άσυλο στο σπίτι του Οδυσσέα. Η συγκατοίκηση αυτή οδηγείται σε ανεξέλεγκτα αδιέξοδα με το γέλιο να είναι ασταμάτητο. Γέλιο το οποίο κόβεται απότομα όταν ο Αχιλλέας σε μια νυχτερινή κρίση ζήλιας αποφασίζει να δολοφονήσει την Υακίνθη. Μία σφαίρα, ένα όπλο και μια σκανδάλη είναι αρκετά για να το κάνουν. Και το κάνουν. Έλα όμως που το πτώμα… δεν είναι της Υακίνθης. Και έλα που τα πράγματα … δεν είναι τελικά όπως φαίνονται. Μια νύχτα φρενίτιδας που εκτός από το ασταμάτητο γέλιο που προκαλεί, οδηγεί και σε μια βαθιά αλήθεια. Μια αλήθεια που πολλοί δεν είναι έτοιμοι να την ακούσουν.

Φωτογραφίες - Βίντεο: Στέλιος Καζιτόρης

Γραφιστικά: Κωνσταντίνος Παπαδάκης

Διεύθυνση Παραγωγής: Αλεξάνδρα Ευστρατιάδη

«Να σημειώσουμε ότι θα τηρηθούν τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου που θα ανακοινώσει το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να «μείνουμε όλοι ασφαλείς»

Ώρα προσέλευσης: Η ιδανική ώρα προσέλευσης είναι περίπου μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

Το ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ έχει χαρακτηριστεί Covid free χώρος και ισχύουν τα ανάλογα πρωτόκολλα, ώστε να «παραμείνουμε όλοι υγιείς»

Οι θεατές, εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού

[β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν,

[γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή

(εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.

Φωτογραφίες

Βίντεο

27 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νέα παιδιά με πολλή ζωντάνια, φλυαρούν φωνάζοντας ακατάπαυστα. Ο ηθοποιός που έκανε τον χαζούλη ήταν πολύ συμπαθητικός στο ρόλο του. Το έργο θα μπορούσε να είχε το μισό χρόνο. Πολύ κόσμος διασκέδαζε γελώντας δυνατά. Κάτι δεν κατάλαβα ίσως;;;

 2. Ενδιαφέρουσα παράσταση με χιούμορ και ατάκες που όντως έβγαζαν γέλιο. Πολύ καλές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς, ιδίως από το βασικό ζευγάρι, τον Αχιλλέα και την Υακίνθη.
  Μπράβο στα παιδιά που έδωσαν, με πολύ κέφι και μπρίο, τον καλύτερό τους εαυτό επί σκηνής.
  Ευχαριστώ ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ για την πρόσκληση.

 3. Μια φοβερή κωμωδία με νεαρά παιδιά που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Όλοι και όλες με κεφι, σκέρτσο και ταλέντο. Στο δεύτερο κομμάτι υπάρχει και μια σχετική ηθικολογία και ηθικοπλαστική επισήμανση, όμως, χωρίς να "βαραίνει" το εργο. Ως μειονέκτημα θα σχολιάσω το γεγονός ότι υπήρχε διάλειμμα. Και σε συνάρτηση με το ότι το δεύτερο κομμάτι του έργου είναι μικρής διάρκειας (30 λεπτά) θεωρώ πως θα έπρεπε είτε να αποφευχθεί το διάλειμμα (είναι 15 λεπτών) είτε να μετακινηθεί νωρίτερα ώστε να υπάρχει μια ισορροπία στα δύο κομμάτια του έργου. Αποσυντονιζει το κοινό και χάνει το momentum της η παράσταση διότι η κάνει μια έντονη κωμική κοιλιά λόγω της ηθικολογίας. Να επιλέξει ο κόσμος το συγκεκριμένο έργο. Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

 4. Καλημέρα!! Παρακολουθήσαμε την παράσταση έπειτα από παραχώρηση πρόσκλησης. Το πρώτο μέρος της είναι μια ευχάριστη, αρκετά απλή και προβλέψιμη κωμωδία. Στο δεύτερο μέρος της, όμως, κατορθώνει να καταδείξει την υποκρισία και τον αμοραλισμό της ανθρώπινης φύσης με έναν πολύ πικρό και δηκτικό τρόπο. Σίγουρα, προβληματίζει και κινητοποιεί τον θεατή. Ευχαριστούμε πολύ Theatromania!!

 5. Είδαμε την παράσταση με πρόσκληση από το Θεατρομάνια. Ήταν ελπιδοφόρο το γεγονός ότι ήταν νέοι ηθοποιοί. Υπήρχαν ορισμένα πολύ αστεία σημεία πετυχημένων "παρεξηγήσεων" στην πλοκή της παράστασης και πολύ ευχάριστη διάθεση που έβγαινε προς τα έξω. Είχε ενδιαφέρον η θεματολογία και ήταν αρκετά δύσκολο εγχείρημα το να αποδώσεις με κωμικό και ευχάριστο τρόπο της υποκρισία της σύγχρονης κοινωνίας, κάτι που πέτυχαν σε ένα βαθμό. Απέδωσαν καλά το θεατρικό κείμενο, το οποίο θα προτιμούσα σε ορισμένα σημεία να είναι λίγο διαφορετικό ως προς το χιούμορ και τον τρόπο περιγραφής ορισμένων χαρακτήρων. Η πλοκή είχε περισσότερο ενδιαφέρον μετά τον φόνο.

 6. Πολύ ωραία παράσταση με ωραίο χιούμορ, καλές ερμηνείες και ενδιαφέρουσα πλοκή ειδικά στο δεύτερο μισό της. Λίγο περισσότερο θορυβώδης από όσο χρειάζεται. Ξεχωρίζει ο πολύ ταλαντούχος Καλομοιράκης. Περάσαμε όμορφα!

 7. Μέτρια κωμωδία ένα είδος που αποτελεί νομίζω το δυσκολότερο στο θέατρο. Καρτουνιστικοι χαρακτήρες, χαλαρή πλοκή και ένα ηθικό δίδαγμα μάλλον αφελές. Πιστεύω πως αν η καθοδήγηση των ηθοποιών ήταν σε μια πιο ρεαλιστική κατεύθυνση το έργο θα λειτουργούσε περισσότερο στις σοβαρες στιγμές του. Εν τούτοις η ώρα περνάει ευχάριστα.

 8. Συμπαθητική παράσταση με δόσεις χιουμορ. Θα προτιμούσα να μην είχε κάποιες τσιρίδες του ηθοποιού που έκανε τον προβληματικό γκέι. Κατά τα άλλα πέρασε ευχάριστα η ώρα, ωραίος κωμικός ηθοποιός ο Καλομοιρακης. Ευχαριστώ θέατρομανία για την πρόσκληση.