Οι δώδεκα βασιλοπούλες που χόρευαν!

Αρχείο Παίχτηκε από 19/12/2021 έως 04/01/2022
στο Βοτανικός Κήπος Διομήδους
Διάρκεια: 60 λεπτά

Περιγραφή

Ένα μαγικό παραμύθι για δώδεκα βασιλοπούλες, δώδεκα ζευγάρια παπούτσια και έναν πατέρα βασιλιά που σπάει το κεφάλι του για να βρει μια απάντηση: ‘’Γιατί κάθε πρωί τα παπούτσια των κοριτσιών είναι λερωμένα, φθαρμένα και χαλασμένα; ‘’

Περισσότερα

Η απορία αυτή θα οδηγήσει τον απελπισμένο βασιλιά να κλειδώνει κάθε βράδυ τις κόρες τους , να βάζει φρουρούς στα παράθυρα, να κάνει τα πάντα, ώστε να σιγουρευτεί πως τα κορίτσια δεν βγαίνουν από το δωμάτιο τους!

Δυστυχώς όμως, και πάλι τα παπούτσια τους είναι χαλασμένα!

Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό για τα χαλασμένα παπούτσια; Και ποιος θα μπορέσει να το βρει;

Αυτό θα το ανακαλύψουμε μαζί, σε αυτή την παράσταση γεμάτη μουσική, εμπνευσμένη από την Ελληνική Παράδοση, μυστήρια και Πριγκιπόπουλα που όλοι θα προσπαθήσουν να λύσουν τον γρίφο!

Μια πολύ χαρούμενη παράσταση με μουσική – τραγούδι και οργανωμένη συμμετοχή των παιδιών!

Ελάτε να ζήσουμε μαζί το παραμύθι!

Ηλικία : από 3 – 7 ετών

(Κατά τη διάρκεια της παράστασης μοιράζονται στα παιδιά τυμπανάκια, ντέφια και άλλα όργανα, ώστε να συμμετέχουν μουσικά στο δρώμενο)

Λίγα λόγια για τις Μορφές Έκφρασης
Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν το 1993 από τον ηθοποιό και άνθρωπο του θεάτρου Θωμά Κινδύνη, από τότε μέχρι σήμερα έχουν μια πολύ μεγάλη πορεία στον χώρο του πολιτισμού, δημιουργώντας παραστάσεις αλλά και εκπαιδευτικές καλλιτεχνικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες. Έχοντας προσεγγίσει μεγάλα έργα Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας, Έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, Παραλογές και Παραμύθια. Οι Μορφές Έκφρασης έχουν συμμετέχει σε μεγάλα Φεστιβάλ και έχουν μια συνεχή πορεία στο Πολιτιστικό τοπίο της χώρας αλλά και της Κύπρου.

Παιδική Σκηνή
Η παιδική σκηνή μας έχει μια πολύ δυνατή παρουσία και εδώ και 18 χρόνια παράγει νέα έργα για παιδιά έχοντας στο ενεργητικό της μεγάλες επιτυχίες. Οι sold out παραστάσεις μας: “Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος», «Ο δράκος των χρωμάτων», «Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος», «Που ζει ο Άγιος Βασίλης» κ.α. έχουν κερδίσει τις καρδιές μεγάλων και μικρών θεατών που πάντα ενθουσιάζονται σε κάθε μας έργο.

Η δημιουργός της παράστασης: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Ή Άννα έχει δημιουργήσει δεκάδες έργα για παιδιά, έχοντας σπουδάσει θέατρο, μουσική και παιδαγωγική του θεάτρου , δίπλα σε μεγάλους καλλιτέχνες του χώρου, διακρίνεται για τα έργα της και της πρωτότυπες σκηνοθεσίες της, που πάντα συνδυάζουν τη ζωντανή επί σκηνής μουσική επί σκηνής με την οργανωμένη διάδραση των παιδιών. Οι παραστάσεις της έχουν παρουσιαστεί τόσο στην Ελλάδα , όσο και στην Κύπρο και διακρίνονται για τη ζωντάνια και τη μελωδία που κυριαρχούν σε αυτές.