Οι Περιπέτειες του Παβ

Αρχείο Παίχτηκε από 03/11/2019 έως 01/03/2020
στο 104
Διάρκεια: 60'
Συγγραφέας: Φώτης Δούσος
Σκηνοθέτης: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)
Σκηνογραφία: Ματίνα Μέγκλα
Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη, Hippo Theatre Group
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνα Καραχρήστου, Κωνσταντίνος Παράσης

Περιγραφή

Η διεθνής ομάδα Hippo παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το έργο του Φώτη Δούσου Οι περιπέτειες του Παβ. 

Περισσότερα

Το κείμενο είναι βασισμένο στο παραμύθι του Φώτη Δούσου με τίτλο Παβ ο φάλτσος τζίτζικας και η περιπέτεια με τα τυφλά μυρμήγκια (εκδόσεις Μικρή Σελήνη), το οποίο ήταν στις βραχείες λίστες για το βραβείο του περιοδικού Αναγνώστης και για το βραβείο παιδικού κύκλου βιβλίου IBBY.

Πρόκειται για μια μουσική κωμωδία με ανατρεπτική πλοκή, καταιγιστική δράση, γρήγορους διαλόγους και πυκνότητα νοημάτων. Η παράσταση βασίζεται σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου, με έμφαση στην χρήση του σώματος και της φωνής.

Θέμα τoυ έργου είναι η αυτογνωσία.

Την παράσταση ακολουθεί ένα σύντομο θεατρικό εργαστήρι, βασισμένο σε τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, συμμετέχοντας σε μια σειρά θεατρικών δραστηριοτήτων (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), εισάγονται σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου ξαναζούν μέρη της ιστορίας που παρακολούθησαν και δίνουν δικές τους διαφορετικές λύσεις σε διλήμματα που προέκυψαν. Στόχος του εργαστηρίου είναι η επαφή των παιδιών με τον συναισθηματικό τους κόσμο και η επανασύνδεση με βαθύτερες ποιότητες του ψυχισμού και της προσωπικότητάς τους.

 

Περίληψη

Ο Παβ είναι ένας τζίτζικας που προέρχεται από οικογένεια μεγάλων τραγουδιστών, αλλά αυτός έχει κακή φωνή. Στις συναυλίες του το εξαγριωμένο κοινό του πετάει λαχανικά αντί να χειροκροτάει. Για να βελτιωθεί λοιπόν ο Παβ πάει στον δάσκαλο μουσικής Λυκάων. Εκείνος όμως δεν τον δέχεται αν δεν πληρωθεί πολύ ακριβά: ζητάει το χρυσό σπυρί που βρίσκεται μακριά στην Αφρική. Έτσι για τον Παβ αρχίζει μια μεγάλη περιπέτεια που τον οδηγεί σε συναντήσεις με τις γκρινιάρες χήνες, το λιοντάρι με τη σκωροφαγωμένη λεοντή, τις επαναστάτριες μύγες Τσε Τσε, τα σαρκοφάγα λουλούδια και φυσικά τα τρομερά τυφλά μυρμήγκια. Θα μπορέσει ο τζίτζικας να βρει το χρυσό σπυρί και να πληρώσει τον δάσκαλό του; Υπάρχει όντως χρυσό σπυρί;

Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Σχεδιασμός δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού δράματος: Hippo Theatre Group
Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου

Καθημερινές πρωινές παραστάσεις για σχολεία στο θέατρο ή στο χώρο που διαθέτει το κάθε σχολείο. Για διαθέσιμες ημερομηνίες επικοινωνήστε με την ομάδα παραγωγής στα τηλ. 6949009699, 6974040085 & 6976904396 και στο hippotheatregroup@gmail.com.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΑΔΑΣ HIPPO 

Η ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Φώτη Δούσο και Αλέξανδρο Ράπτη. Δραστηριοποιείται στο χώρο του ενήλικου, του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος και χαρακτηρίζεται από μια “avant-garde” αισθητική που συνομιλεί με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

Αριθμεί πολλές παραστάσεις για παιδιά στο ενεργητικό της που πρωτοανέβηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, αλλά και παραστάσεις για ενήλικες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και Η.Π.Α.

Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε θεατρικούς χώρους, σε φεστιβάλ και σε Πανεπιστήμια: Ελλάδα, Κύπρος, Ευρώπη(Αγγλία, Ουαλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Βέλγιο), Η.Π.Α. (από τη Νέα Υόρκη μέχρι και το Λος Άντζελες), Καναδάς (Τορόντο, Μοντρεάλ), Αυστραλία (Μελβούρνη, Σύδνεϋ).

Επίτευγμα της ομάδας θεωρείται η παρουσίαση της παράστασης Νιάρα στο Πανεπιστήμιο του YALE, ενώπιον φοιτητών του τμήματος νεοελληνικής γλώσσας και η διεξαγωγή εργαστηρίου υποκριτικής με αφορμή το προσωπικο στυλ της ομάδας (kinemo) σε επαγγελματίες ηθοποιούς στο Thespo19, διεθνές φεστιβάλ νεανικού θεάτρου στην Βομβάη της Ινδίας.

Φωτογραφίες

Βίντεο

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπέροχη διδακτική διαδραστική παράσταση, τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους θεατές! Η ώρα πέρασε ευχάριστα με τον Κωνσταντίνο και την Κωνσταντίνα (ομάδα HIPPO)! Αξίζει να προτείνουν την παράσταση οι γονείς στα σχολεία των παιδιών τους για να την εντάξουν στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα!